МБАЛ Надежда - тема 20

• 69 049
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
Мами/дами,

Всички АГ-та, предполагам, извършват и нормални гинекологични прегледи?

Насочила съм се към Тодор Димитров.

Родих скоро, но във Вита и предвид факта, че не съм много доволна от цялостното си преживяване ( експириънс по нашенски), се насочих за последвали прегледи и дай Боже раждане в Надежда ...

Нямам мнение за него, но да всички мисля преглеждат и нормални АГ прегледи. Можете през сайта да запазите час или по телефона Simple Smile аз поне за АГ запазих през сайта.

Стискам палци всичко да се развие по най - добрия за вас начин!

Тенк ю!

Може, много моля🤗, да ми кажете, кой е вашият АГ?

Ни познавам никой от тази болница, за това още се лутам и разпитвам:))
Моята АГ е др. Павлова. Страхотен лекар и човек, но е доста натоварена при ЖК. Иначе за нормален преглед можете през сайта да си запазите час. Също имам добро мнение за др. Д. Илиев и др. Арабаджикова. Успех!

# 301
Здравейте!

Някоя бременна мама, която е пациент на болницата, може ли да изкаже мнение относно пакетите за проследяване на бременност. Аз съм избрала основен, но ми направи впечетление, че показател като ТСХ не е включен, при положение, че са написали на сайта им, че всичко по НЗОК им е включено. Направи ми силно впечетление, защото за платен пакет за трети триместър реално досега не са ми пускали абсолютно нищо. Вече влизам в 8-ми месец и като казаха, че и това трябва да платя просто ми стана неприятно. То, че плащаме като грешни дяволи добре, но съм решила следващия път да питам какво се случва с всички включени изследвания и да обсъдя и с АГ какво пускаме, защото нещо не ми харесва тази работа. Плащаш за цял пакет, а реално половината неща остават неизползваеми, а други заплащам допълнително...

# 302
Здравейте!

Някоя бременна мама, която е пациент на болницата, може ли да изкаже мнение относно пакетите за проследяване на бременност. Аз съм избрала основен, но ми направи впечетление, че показател като ТСХ не е включен, при положение, че са написали на сайта им, че всичко по НЗОК им е включено. Направи ми силно впечетление, защото за платен пакет за трети триместър реално досега не са ми пускали абсолютно нищо. Вече влизам в 8-ми месец и като казаха, че и това трябва да платя просто ми стана неприятно. То, че плащаме като грешни дяволи добре, но съм решила следващия път да питам какво се случва с всички включени изследвания и да обсъдя и с АГ какво пускаме, защото нещо не ми харесва тази работа. Плащаш за цял пакет, а реално половината неща остават неизползваеми, а други заплащам допълнително...

Аз също съм началото на 8-ми месец, досега съм ползвала по-голямата част от пакета, абсолютно всичко от първата част, само от изследването на урина съм пускала по-малко от втората част на пакета, но уж след 30-та седмица ще се следи по-стриктно за прееклампсия и би трябвало да се пуска по-често. Аз си пускам TSH месечно, тъй че и да имаше един път като част от пакета, пак щях да дам много пари. Затова с моя лекар се съгласихме на основен, плюс допълнителни изследвания при нужда. вече и бонус микробиология съм пускала, както и някой кръвни показатели. Но да, трябва и ние да сме проактивни и да си искаме да ползваме това, за което плащаме.

# 303
Здравейте, за момента съм платила първата част от “основния пакет” въпроса ми е длъжна ли съм да плащам и другата част при положение, че ще сменям болницата и реално дори и този пакет няма да използвам изцяло?

# 304
Пакетът включва това, което е написано на сайта.
Не съм запозната, но ТХС не мисля, че е включен в пакет Майчино здравеопазване по ЗК.
От пакета ми останаха 2бр урина мисля, всичко друго е използвано. Естествено наложиха се допълнителни изследвания.

Ако не ви устройва пакета, може да си плащате всяко нещо поотделно, няма никакъв проблем.

# 305
Здравейте, за момента съм платила първата част от “основния пакет” въпроса ми е длъжна ли съм да плащам и другата част при положение, че ще сменям болницата и реално дори и този пакет няма да използвам изцяло?

Дори и да не сменяте болницата, може да не ползвате пакет - няма какво да ви задължи. А щом ще сменяте би било много странно да платите.

# 306
А дали ще ми дадат възложност да си направя изследванията, които са ми оставали по патения вече пакет?

# 307
Соня, като цяло никой освен вас не знае, че ще сменяш болницата. А пакета си е платен, никой не може да те спре да си пуснеш изследванията. Даже не е нужно лекар да го прави, отиваш на рецепция и казваш какво да ти пуснат. Wink

# 308
Само трябва седмицата ви да отговаря на пакета, т.е. ако е до 24та, едва ли ще може да си ги пуснете в 30та.

# 309
  • София
Аз бях с пакет. Останаха ми неизползвани прегледи , защото се наложи да ходя по-често при лекарите по ФМ и да ми правят доплери. В същото време следящият АГ ми казваше щом са те гледали от ФМ аз няма какво да те преглеждам и така ми останаха прегледи,за които не връщат пари. Останаха ми и лабораторни изследвания, защото не ми ги назначаваха. Аз сама накрая си пусках всяка седмица урина та поне там мисля че ги използвах.

# 310
Останаха ми 2-3 изследвания урина. НЗОК  няма ТСХ.

# 311
здравейте,моя приятелка иска да направи хистероскопия в надежда за премахване на ендометриални полипи .Може ли да я ориентирате с цени благодаря : )

# 312
здравейте,моя приятелка иска да направи хистероскопия в надежда за премахване на ендометриални полипи .Може ли да я ориентирате с цени благодаря : )

Здравейте, цената на оперативната хистероскопия е 930 лв. Simple Smile

# 313
Искам да запиша бебока на трансфонтанелна ехография, но онлайн не мога да се ориентирам - мисля, че го няма като самостоятелна опция...

Може ли да ми препоръчате лекар?❤️

# 314
  • София
Искам да запиша бебока на трансфонтанелна ехография, но онлайн не мога да се ориентирам - мисля, че го няма като самостоятелна опция...

Може ли да ми препоръчате лекар?❤️
Трансфонтанелната ехография се прави при доц.Георгиева, тя е първата в БГ лекарка въвела това изследване в страната. Разбира си от един поглед бебетата.

Общи условия

Активация на акаунт