МБАЛ Надежда - тема 20

• 68 188
  • 758
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, интересувам се, ако по време на раждане се наложи кръвопреливане на родилката, заплаща ли се допълнително?

# 376
Не, не се заплаща допълнително.

# 377
Почти съм сигурна че кръвопреливането в България не се заплаща никъде.

# 378
Принципно видях, че в ценоразписа на болницата има кръвопреливане. А при мен изглежда ще се наложи и преди раждането, а вероятно и по време/след това. Благодаря за отговорите!

# 379
Здравейте, интересувам се, ако по време на раждане се наложи кръвопреливане на родилката, заплаща ли се допълнително?
Аз бях с кръвопреливане след раждането, нищо не съм заплатила. Simple Smile

# 380
  • София
Преливането на кръв е безплатно в БГ! Болниците искат бележка от две кръводарявания в полза на пациента за да се попълни резерва на кръвните банки. Но не е условие нито задължение. А социална отговорност.

# 381
Здравейте! Някой водил ли си е ЖК при  д-р Павлова? Интересува ме мнение.

# 382
Да, аз, много съм доволна!

# 383
Някой водил ли е бебето си за взимане на кръв за профилактични изследвания в Надежда? Внимателни ли са към дечица? Доволни ли сте? Бебка е на 6 месеца и дойде ред за профилактичните изследвания и много ме е страх от това взимане на кръв Confused

# 384
Да ви попитам как процедирахте с нея с резултати от изследвания и въобще когато сте имала някакви въпроси и притеснения? На мен ми каза да й изпращам по viber, но вече два пъти примерно й изпращам резултати от изследвания и изобщо не ми отговаря или недочита съобщението. Предполагам, че е доста заета..ама все пак, а не ми е удобно да й звъня по телефона.

# 385
  • Хасково
Някой водил ли е бебето си за взимане на кръв за профилактични изследвания в Надежда? Внимателни ли са към дечица? Доволни ли сте? Бебка е на 6 месеца и дойде ред за профилактичните изследвания и много ме е страх от това взимане на кръв Confused
Аз го водих в Парадайс. Беше едно младо момиче. Не съм доволна. Д-р Маринова искаше да му изследват и витамини освен другите изследвания и съответно трябваше повече кръв. Знам, че няма как да върши чудеса и бебето да не го боли, но някак можеше да е по-мила. Тя само пъшкаше и аз се чувствах неудобно от това, че бебето реве. На третата колбичка само му каза "ооо вече не те боли, само драматизираш". Close А според мен си го боли, защото мен лично от пръста ме боли повече отколкото от вената.

# 386
Аз водих дъщеря ми за профилактичните в болницата. Събраха се и двете лаборантки да ѝ се радват и да я закачат и изобщо не разбра, че ѝ взимат кръв. Никаква драма нямаше. После се връщахме за допълнително изследване и пак я разсейваха, за да не разбере.

# 387
Да ви попитам как процедирахте с нея с резултати от изследвания и въобще когато сте имала някакви въпроси и притеснения? На мен ми каза да й изпращам по viber, но вече два пъти примерно й изпращам резултати от изследвания и изобщо не ми отговаря или недочита съобщението. Предполагам, че е доста заета..ама все пак, а не ми е удобно да й звъня по телефона.

Може да й звъннете и да й кажете, че сте изпратила на вайбър.

# 388
Аз съм водила моето бебе, когато беше на 9дни за кръвни в болницата. Лаборантките бяха изключително мили. Те винаги са такива, де. В болницата, за МЦ нямам идея.

# 389
Здравейте,  чета за пакетите за женска консултация и на сайта намирам това: "В пакетите напълно безплатно (без да се остойностяват) са включени всички прегледи и изследвания, които обичайно се поемат от НЗОК"
Това вярно ли е и отнася ли се за всички АГ? Тоест приспадат каквото има по касата и другото се заплаща?

Общи условия

Активация на акаунт