Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 507
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
О, да, и аз много ги уважавам магическите гъби. 😃
Супер, че са се изчистили почти всичките неща.

# 541
Преди няколко дни бях питала за почистване на следи от пожар и идвам да дам отчет. 😊
За съжаление, хладилника не се почисти с нищо, реших че ще залепим фолио.
Фугите на банята и тоалетната ни измъчиха много. Опитахме с обезмаслител и четка, с доместос и четка, телче за миене на чинии и всичко беше с незадоволителен успех и с цената на задушаване. Докато случайно не ми хрумна да опитам с магическа гъба....Ами всичко пада без особено усилие и само с вода. Останах изумена.

Капака на тоалетната чиния беше наслоен с черно, което не се махна с обезмаслител и бях го описала в списъка за смяна, но и той се почисти напълно с магическата гъба. С нея спасих и кошчето в тоалетната. Тоалетната чиния и мивката са като преди. Смесителите е те.  Това е новата ми любима кухненска придобивка 😁
Може ли снимка

# 542
Mimsi111, благодаря, че сподели. Чувала съм, че сажди се чистят много, много трудно.
    Ще вметна, че опитвах да почистя много захабени фуги в баня с препарат за почистване на баня плюс търкане по фугите с домакинска тел. Дали защото телта беше обикновена (по-груба), а не на Виледа, забелязах надиране по фаянса. Добре, че не натиснах много и се усетих навреме. Имайте предвид. Плочките не са гланц, а мат и със съвсем лек релеф.

# 543
  • Велико Търново
Чудесни новини, мимси!!! Много се радвам, че сте върнали предишния вид на банята с магия Simple Smile

# 544
Дали някоя от вас знае да се продават резервни бъркалки за хлебопекарни?
Моята е изчезнала Sad

# 545
Моята е изчезнала Sad
Разрови за твоя модел от тук. Доволна съм, доставиха ми скоро казанче за хлебопекарната.

# 546
  • София
Моята е купувана от Лидл и на техния съпорт искам резервни части.

# 547
Моята е изчезнала Sad
Разрови за твоя модел от тук. Доволна съм, доставиха ми скоро казанче за хлебопекарната.
Ох, благодаря. След НГ ще гледам дали я има моята марка. Беше на Лидъл, но я размених с тази на сестрата на ММ. Сега имам една, май неизвестна марка.... 🤪 Ох, отиде ми хлебопекарната Sad

# 548
  • Велико Търново
Ако е с две перки и не намираш резервна., Вземи едната и отиди при някой тенекеджия/заварчик да ти сътвори втора. Ест, няма да е с покритието на другата, но все пак ще се върти, бърка и меси Simple Smile

# 549
Да ви кажа и аз една хитрост.
За Коледа ми пекат пуйка от едно заведение и ми я пращат с тавата. Пуйката много вкусна, но нали се сещате тавата в какъв вид е. Черна от загорели мазнини, пръски и т.н. и това не става от едно печене.
Опитах да я поизмия, ама трябваше да си оставя ноктите, лака и първите фаланги от търкане😆
И реших да пробвам друго, макар, че изглеждаше безнадеждно - напръсках я със силен обезмаслител, увих я в стречфолио и я метнах в килера. Сетих се след два дни😆
Махнах фолиото, минах с гъбата и тавата лъсна като нова. Дръжки, цепки, ръбове, навсякъде лъсна.
И им върнах нова тава😆

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 16:25 от Чисто луда

# 550
Снощи лепих пепковските бикини и боксерки с онова любимото ми секундно лепило, което е с "дълготрайна възможност за корекция". На бикините засъхна бързо всъщност, вероятно, защото количествата бяха наистина мини. Така, бримки няма да се пускат, обаче стоят едни мини петънца, все едно съм минала с телбод (на това ми прилича)😅 Сетих се, че имам някъде едни флумастери за дрехи от Лидъл- някакви с глитър ефекти. Мисля, че ще се получи добре, боксерките имат сребрист кант по ластика.
Обаче май се е изтрила точно инструкцията как се използват тези маркери...Някоя случайно да има такива и да се сеща как се използват? Мисля, че не просто се рисуваше с тях, някакъв спомен имам, че се фиксираха с ютия...🤔🤔
Чисто луда, а тавата от какъв материал беше?

# 551
Хах, преди 2-3 години колега ми донесе в тенджера кисела зелка, защото ние не слагаме зеле. Е, два дни търках тая тенджера и му я върнах като нова! Как може на някои хора съдовете за готвене, да пазят частичка от всичко, което някога е готвено в тях...

# 552
Прилагам снимки на "залепените боксерки" 😁
Скрит текст:

Всички шевове са чудесни, нито една дупчица няма, и при разтягане не се появява...Признавам, ако не бяха дупките от опаковането, въобще нямаше да се сетя за текстилните флумастери!😅 

# 553
  • Велико Търново
Така и така си хванала маркерите, драсни им по една усмивка Simple Smile

# 554
Смайвате ме. Никога не бих се заела да търкам тави и тенджери на чужди хора, още повече на заведение, ако ще пари да ми дават.

Общи условия

Активация на акаунт