Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 438
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Споко, моята е на 7 и вече ИМА гадже, или поне имаше в първи клас, не знам след ваканцията, като не се виждат, дали още ще бъдат гаджета. Wink

# 376
Към края на първи клас и ние си заплюхме гадже-снаха. Joy Аз я харесах преди да я видя, заради прекрасния ѝ краснопис, а синчето, като го питах "мамо, коя е Е.?" направи усмивка сто карата и каза "много е добричка и сладичка, аз я харесвам като гадже".
Няма да казвам, че е умна и красива, то е ясно, ама детето спечели и конкурс за стихотворение в първи клас, което говори за интелигентност. Да видим някой ден дали ще се запознаем с Е... Grinning

# 377
Ще се запознаете, разбира се;))
Ние пък сме с три гаджета:
- на площадката до блока Стефи
- в ДГ е Плами
- ходим на една занималня - там е Ели. Елито я обичаме най-много, но и с другите две гаджета се играе много добре Wink))

# 378
  • София
"Мамо,ти скоро не си си приказвала с твоята приятелка,където живее на друга планета"

Моя приятелка живее в Япония 😂 Чуваме се редовно по Вайбър.

# 379
Ние сме на тема кой за кого ще се жени. Моята ще се "жени" за Х и У, а Z ще го вземе да ѝ готви Heart Когато я питам дали момчетата знаят, тя казва "Не, мамо, това ще бъде изненада."

# 380
  • София
Децата са по-открехнати от нас в тези работи
Моята 8-годишна се запозна с две братчета близнаци в парка. Те се надпреварваха да й берат жълтурчета. Пошегувах се , че ще се скарат братчетата заради нея. А тя отговори, че не е нужно да се карат, защото може да бъде едновременно и с двамата. " Нали и без друго на близнаците всички неща са им е общи?".
😱

# 381
Към края на първи клас и ние си заплюхме гадже-снаха. Joy Аз я харесах преди да я видя, заради прекрасния ѝ краснопис, а синчето, като го питах "мамо, коя е Е.?" направи усмивка сто карата и каза "много е добричка и сладичка, аз я харесвам като гадже".
Няма да казвам, че е умна и красива, то е ясно, ама детето спечели и конкурс за стихотворение в първи клас, което говори за интелигентност. Да видим някой ден дали ще се запознаем с Е... Grinning
Ох и при нас в училище е едно Е.,ама то много властно ...Госпожата им казала,че няма гаджета на тази възраст,а само приятели и те след като "скъсали" двамата Е. го питала кой харесва,той казал "Никой!".Тя обаче девойката му рекла "Не може,трябва да харесваш или мен,или С.!" 🤷‍♀️😅

# 382
След баня, 4 - годишната: - Мамо, много хубаво ти мирише косата, защо?
- Защото е измита с шампоан - отговарям аз.
- И моята значи мирише хубаво на шампоан.
- А моята мирише хубаво на мотор! - допълва 2,5 годишното ѝ братче.
Всичко хубаво в живота му го свързва с разни “мъжествени” неща…
Така например, когато иска да ми каже нещо мило, просто изтърсва: - Мамо, много ти обичам колата!

# 383
  • Страната на чудесата
Вчера навивам третокласника да прочете от една книга 5 страници. Той:
"Ама защоо, аз нали бях на езикова занималня, уморен съм вече, лято е!"
Аз обяснявам да почете за удоволствие и да поспи, да си почине.
" За УДОВОЛСТВИЕ?!?"- изви глас отсреща изумен, че изобщо ми е хрумнало, че четенето има и такова приложение. Първо много се смях, после дълго обяснявах, че четенето на художествена литература на първо място носи удоволствие, пренася те на други места, съпреживяваш приключения и обогатяваш общата си култура.

# 384
  • София
Навън сме с няколко хлапета. Седнали едно до друго и ядат сладолед. Младеж на 5 се обръща към другия на 3.6 години:

- Ако имаш проблем с шоколада, трябва да се гризне. Аз мога да ти помогна.
- Добре.

И продължиха да си ги ядат кротко, всеки неговия си.

Joy

# 385
Преди малко правихме форнети с малкото. Аз ги завивам като пръчица, а той казва "аз ще ги направя като топка, за да ги познавам и после да си ям моите като са готови". И наистина яде само от кръглите, защото той си ги бил направил за него, на нас не дава да ядем кръгли Joy Joy

# 386
  • София
Преди малко правихме форнети с малкото. Аз ги завивам като пръчица, а той казва "аз ще ги направя като топка, за да ги познавам и после да си ям моите като са готови". И наистина яде само от кръглите, защото той си ги бил направил за него, на нас не дава да ядем кръгли Joy Joy
Може ли рецептата за форнетките?

# 387
Ами те са много елементарни. Бутер тесто, разточваме, режа на квадрати, слагаме плънка. Плънката е различна - яйце и сирене, яйце и спанак, шунка, кашкавал. И печем на загрята на 150°, след 20мин увеличавам на 180° и после до готовност, златисти стават. Много е лесно и бързо и малкото се радва да завива.

# 388
Вчера навивам третокласника да прочете от една книга 5 страници. Той:
"Ама защоо, аз нали бях на езикова занималня, уморен съм вече, лято е!"
Аз обяснявам да почете за удоволствие и да поспи, да си почине.
" За УДОВОЛСТВИЕ?!?"- изви глас отсреща изумен, че изобщо ми е хрумнало, че четенето има и такова приложение. Първо много се смях, после дълго обяснявах, че четенето на художествена литература на първо място носи удоволствие, пренася те на други места, съпреживяваш приключения и обогатяваш общата си култура.
Много се радвам на майки, които учат децата си да четат. 😍

# 389
Нашият речник се разшири с "Няма ако".
А за четенето: нашият мъник проявявя голям интерес към книгите ми. И в частност- тези на Стивън Кинг. Разлиства ги и ми сочи някои страници. Скоро се смя на снимката на Кинг на задната корица. Не разбрах защо го намира за толкова комичен.
А един ден / още беше на годинка и нещо/ ги заварвам двамата с баба му. Той й връчил "Дума Ки" на същия автор, а тя уж му чете с благ глас, измисляйки си текста: "И баба Меца казала- аууу, мноого съм гладнааа..".
Имам го на клипче и чак се зачудих дали да не го пратя на Стивън Кинг и да го питам какви са тия баби Меци, за които пише. Joy

Общи условия

Активация на акаунт