Нещо смешно, което децата казаха - 13 тема

• 66 335
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Пазарувам вчера ,а малкия 8г. звънни на пожар ,вдигам а той ми казва ,, Мамо бързо ми донеси паспорта ,, 😀.  Бях в шок има само задграничен паспорт ,но за какво ще му трябва.  Прибирам се а той още от вратата в новата ми игра иска твоя акаунт и моя паспорт 😀 email  и password 😀 😄
😆😆 Дайте му паспорта на това дете не го мъчете повече 😆😆
Скоро моя син играеше на някаква игра, чувам го по едно време цъка с език и мърмори
- Ее тия еротики как ме дразнят....
Ококорих се направо, викам му:
- Каквооо, я да видя какво играеш ти!!!
Той се постресна такъв малко, подава ми телефона, а там пише "erors" 😆😆😆 той си го чете както дойде....
Така че позната ми е вашата история с паспорта 😁😆😁😆
Малко не по темата но... бабата на една приятелка онзи ден й викала "Закарай ме в Утеле" (искала да иде в Йетел)

# 541
😆😆 Дайте му паспорта на това дете не го мъчете повече 😆😆
Скоро моя син играеше на някаква игра, чувам го по едно време цъка с език и мърмори
- Ее тия еротики как ме дразнят....
Ококорих се направо, викам му:
- Каквооо, я да видя какво играеш ти!!!
Той се постресна такъв малко, подава ми телефона, а там пише "erors" 😆😆😆 той си го чете както дойде....
Така че позната ми е вашата история с паспорта 😁😆😁😆
Малко не по темата но... бабата на една приятелка онзи ден й викала "Закарай ме в Утеле" (искала да иде в Йетел)
[/quote]

Чул е думата "еротика" някъде и е решил, че е подходящо да е използва. Laughing Laughing

# 542
Дъщеря ми реди пъзел, но не намира едно от парченцата. Казвам й, че трябва да се е научила вече да си пази вещите.
Тя ми отговаря: Спокойно мами, сега ще го открия, само с ушите си.
Казах: Но как така с ушите си?
Тя: Мами нищо не разбираш, естествено, че с помощта на ехолокатора ми. 🤣

Вече сме водили разговори за това, че хората рано или късно напускат този свят и стават звездички на небето.
 Тя ме пита след като станем звездички, ще се родим ли отново?
 Отговарям: Да, разбира се.
Тя: Мамиии, толкова се радвам, че ще се срещнем отново.

И в същият ред на мисли, през зимата я взимам от детска градина.
Тя: Мамо, вчера и днес г-жа Петкова не беше на работа!
Аз: Сигурно почива.
Тя: И е станала звездичка на небето?
Аз: Не, в отпуск е, почива си от вас, от работата, на дивана вкъщи.
Тя: А може и да кара ски 🤣
(Учителката е на около 60 год., да е жива и здрава)
Засмях се и казах: Да, може и да кара ски. 😂

# 543
  • София
Люси, напомни ми, че и моето дете се е случвало като говорим и обсъждаме нещо сериозно да мисли, че се караме. Успокоявям го, защото страда, че не е така и му е трудно да повярва.

# 544
Люси, напомни ми, че и моето дете се е случвало като говорим и обсъждаме нещо сериозно да мисли, че се караме. Успокоявям го, защото страда, че не е така и му е трудно да повярва.
Напълно разбирам, кой знае какво се случва в малките им главички. Понякога си запушва и ушите, което е напълно естествена реакция за тях. Така правеше и когато брат й плаче (той е още бебе), но вече свикна с плача му. Това си е стрес за тях, защото не могат още много добре да различават правилно и неправилно, добро и лошо. Но това си е част от порастването, затова ние се намесваме, обясняваме и успокояваме. Миличките те, толкова са крехки.

# 545
С нерърпение чаках моментв, в който ще мога да се разпиша в тая тема и ето, че той дойде.

Играем със сина ми (почти на 1,9 месеца) на онази игра, която е като риболов. Посочвам му костенурката и съответно го питам какво е това, ще го хванем ли това животно, той се замисля секунда и изцепва “Дебелата жабаааа е това”. 😂

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 10:12 от Misery.

# 546
- Мамо, Господ от коя година е тръгнал?
- Rolling Eyes ....
- Когато Васил Левски е роден, коя година е било?
- Rolling Eyes ...

# 547
- Мамо, Господ от коя година е тръгнал?
- Rolling Eyes ....
- Когато Васил Левски е роден, коя година е било?
- Rolling Eyes ...
Оооо Неее, това с тези безмислени въпроси го чувам всеки ден, отначало се опитвах да давам някакви що-годе адекватни отговори, но напоследък просто замълчавам, или любимото ми: Питай баща си 😆😆😆
Днешната порция подобни въпроси:
- Мамо, водата има ли друго име?
- Мамо, аз като порасна на колко години ще съм?
- Мамо, днес кой ден е? (Отговарям Неделя, неподозирайки че следва затапващ въпрос) А като стане нощ пак ли ще е неделя?
- Мамо, дъжда може ли да подскача?
🤐🤐🤯🤯

# 548
И при нас е така.
- Сутринта кой ден беше, а довечера кой ден ще бъде... (при все, че познава дните от седмицата, наясно е кой ден е днес, кой - утре.)
- Защо водата се казва вода, а еди кое си еди как си. Защо нещата имат имена, кой им ги е дал и защо ги е нарекъл така.

# 549
Все екзистенциални въпроси:
-Мамо, чешмата има ли корем?
-Парното пие ли компот?

# 550
Аз не ги намирам за безмислени, ама лошото е, че не им знам отговора или отговорът е прекалено дълъг и широк и не ми се занимава да го измисля... Laughing

Коя година е роден Левски, честно и излагация, ама не помня... Relaxed

А, Господ е понятие което много трудно се обяснява. Nerd

# 551
1837 - не проверявам в Уики, обратното е на годината, която е умрял - '73. Simple Smile

# 552
А, Господ е понятие което много трудно се обяснява. Nerd

Така веднъж като ми заприказва за "един дядо на небето", пък аз почти ревейки му обяснявах, че имаме няколко дядовци там, те ни гледат и т.н., то се оказа, че баща му му обяснил така Бог. 🤷

# 553
  • Пловдив
1837 - не проверявам в Уики, обратното е на годината, която е умрял - '73. Simple Smile
И аз така. На 37 години. Sunglasses

# 554
Малкия на 2.7 г все ми повтаряше тотор, тотор  , и си викам иска таратор ( много обича ) , та правя аз таратор , нося му и той тотор , тотор , викам ето мамо таратор и той не тортор , после светнах , че ми казвал Мотор , другото пък Баку Баку все това повтаряше било боклук , на кренвирша вика Кеки 😂😂 а царевицата е цацавица 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт