Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 304
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Екстра е че са онлайн. Моя беше медалист, после ги удари леко хормона и игрите, но се надявам да издържат моите нерви до края на годината.

# 511
Анкетата дойде в школо. Попълних, че съм съгласна за присъствено при под 500 на 100 хил.

# 512
Браво на явилите се на ПИ за добрите резултати! Някои направо зашеметяващи!

Ние драпаме със свръхусилие към заветната ваканция. Няма начин да намерим 2 часа и половина свободни за ПИ.
Нечовешко е.

# 513
  • София
Чакахме да я включат, уви, останахме си с чакането, сега ще си прави всичко сама, и където трябва ще се включвам, за да и помагам. Явно им е трудно и сложно да метнат камера в стаята, иначе от родителите го изискват да подсигурят устроиства.
Тони, ето на това и аз най-много се ядосвам. Изискват се камери от учениците, а не могат да включат в часа децата, които си стоят у дома. Поне при нас е така, в съседно училище ги включват. Явно си зависи от организацията на учителите и ръководството.

И при нас мина анкетата.
Искам да ходи на училище  - тестове ли ще правят, ще се въртят ли , каквото трябва да правят, но да е в училището.
Забелязвам в детето пълна апатия, незаинтересованост и " отбиване на номера" с ученето онлайн.
Е не, че не пише и учи, ама не е като да го гледа учителят очи в очи, да вижда реално кой е разбрал и кой не, кой внимава и кой не.
Моето от горе-долу  прилежно дете, вече имитира учене.
По руски им дават някакви огромни домашни за преписване, а отделно и в уч.тетрадка. Това, когато са на живо го няма.А по немски (основния език) си четат  3-та седмица проекти и се сещате моето какво прави през това време - играе или гледа тубата.
Е не мога да съм падар! Трябва да взема неплатен отпуск, че да го следя, за да си учи и пише, както беше преди.
Въобще за мен тези 3 учебни години онлайн нанесоха непоправими щети върху навиците и ученето на детето ми.
Нека да губи време в пътуване - поне няма да е 12ч. пред компа - сутрин "на училище" , после да готви домашни пак гледайки компа и накрая да си поиграе, че да разпусне.
Уффф оплаках се!
Искренно завидях на училищата в София, които са се организирали децата им  да тръгнат присъствено на училище! Браво!
Казвам го с идеята ДА НЕ предизвиквам дискусия за уместност, права и дискриминация.

# 514
И на нас са ни пуснали анкета в електронния дневник за съласие за заплащане на бързи антиген тестове в изнесена в училището лаборатория. Испанската им подейства разбуждащо:), а дано се съберат необходимите 50% за присъствено.

# 515
Точно след като писах предишното, за отговор на анкетата, се появиха нови писания в чата с колеги, един от които работи в ковидно интензивно. Информация от първа ръка, от последни часове. Положението е трагично. Заразяват се повторно както боледували, така и ваксинирани. Повтарям- информацията е от ковидно интензивно, става дума за интубирани и някои вече екзитирали. Имало много и млади, около 40 годишни, в тежко състояние, интубирани. Та зелен сертификат, пембен сертификат, тестченца....дрън-дрън, та пляс. Да ми е живо детето, пък ако ще, и неграмотно като абориген да е!

# 516
  • Пловдив
Не съм писала скоро, но ме тресна апатията. Няколко погребения на хора изкарали ковид през пролетта. Най-възрастният е най-добрият приятел на мъжа ми от детинство.
Вчера голямата щерка си замина за Англия и преди 5 минути пише. "Искат да ми слагат бустер, какво да правя?" Двете игли са й с разлика 2 месеца и третата се падаше януари. За да се подплашат англичаните и да бързат с бустера .... нещо не е ок. Сега писах на колеги тук и в Германия да сондирам мнение, може ли бустера да се сложи на четвърти месец.

# 517
Сега с новият вариант Омикрон, децата едва ли ще стъпят скоро в училище. Последните седмици (преди Омикрон) забелязвам абсолютна паника и крайно поведение в повечето страни от ЕС - локдауни, задължителна ваксинация и т.н., което за мен значи че разполагат с някаква информация и тя не е особено положителна и нищо добро не ни чака. ☹️

# 518
  • София
Renydent, направо ме хвърли в шаш и паника с тази информация. Леко ли са били боледували през пролетта, че сега пак ги хванало, и чак до фатален изход се е стигнало? И моят татко беше доста болен през март-април, в болница на кислород и още не смея да го ваксинираме, защото има 850 БАУ антитела. Но ти ме накара сега да се замисля. Той има и една доза АЗ преди боледуването си и така и не сложихме втората.
По темата за училище: децата вече не ги свърта у дома. Девойката се оплаква от болки в кръста цял ден, заради неудобната поза пред компютъра. Искат да се върнат в училище, аз съм със смесени чувства. Иначе ръководството пуска анкети, но нищо не се случва. Ваксинираните деца са три, моите и двамата имат антитела по-малко от 150 и съм в голяма чуденка какво да ги правя. Баткото боледува в началото на септември (не е за ваксиниране още), но сестра му не се зарази от него и с 56-те си антитела.

# 519
  • Пловдив
Нито един не е с ковид /поне нямат направени тестове, макар единият да е бил с температура/. Не са го карали тежко. Предполага се причина за смъртта инфаркт. Нямат и придружаващи заболявания.

# 520
  • София
И нас ни питаха. Дали сме съгласни да си тестваме децата и да учат в една стая с нетествани. Защо тези, които не са преболедували и са най-уязвими, ги тестваме, а тези, които биха го изкарали леко или безсимптомно - не ги тестваме?
И никой не казва какво ще стане с децата, чиито родители нямат възможност да платят тестовете.
Но щом МОН казва, че това е правилно - приемем го. Коя съм аз да мисля кое е правилно. Не зная защо си мисля, че министърът на МОН би трябвало да се занимава с образование. Например да вземе мерки, да пообучи учителите как се преподава дистанционно. Но не съм права - образованието е последната грижа на тези, които отговарят за тестовете. И нищо чудно след време неграмотните абитуриенти да могат да правят тестове за ковид. Тестове и нищо друго. Толкова от туй министерство на тестовете.

# 521
  • София
При нас анкетата е в коя категория попадат децата - преболедували, ваксинирани, с антитела.
Класната на първолачката вчета сподели, че упорито се говори, че има тестове за тази и за другата седмица. За после - не се знае.

ПС. Знам, че е подсъсдно, но ми минават едни мисли за саморазправа с катран и перушина... пълен хоас, ние се спасяваме поединично и децата страдат най-много.

# 522
Момичета, някои може ли да ми каже от кое помагало е този тест по Биология.
Със закъснение, този е измъкнат от pedagok6, книга за учителя.

# 523
  • София
Стига бе, хора, нашата директорка изрично се пъне и цитира наредби, че за момента не може ние са си купуваме тестовете, само за частните училища е позволено. Може PCR или антигенен през 72/48, тъй като те дават зелен сертификат, чийто срок ще се следи. Обаче тогава частното училище ще ми се види евтино 🤣 - по 160 лв на седмица само за училище...
Засега май на набора му харесва вкъщи. Много шумен клас са и така му е по-тихо и спокойно.

Честит първи сняг на печалившите! Малкото зверче изхвърча сутринта с татко си да разрине колата и си представям как ще успее да ги прибере класната от двора днес ...😁

# 524
  • София
При нас точно лицензирана лаборатория ще прави тестовете. Но антигенните са по 10 лева. Те и сега са си по 10 лева в лабораториите за всички. В ковид център или с направление са безплатни, но не дават сертификат.

Общи условия

Активация на акаунт