Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 164
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 245
А този протест не се ли организира от Надежда Цекулова, а не от Кенова?
Групата на последната е пълна с антиваксъри.

Да, после изясниха, че искат връщане с тестуване. Но не си промениха призивите, за да конкретизират. Та се събраха всичко живо, което иска да протестира, но само не знаейки срещу какво протестира.

# 1 246
А Цекулова коя е, ако може с 2 изречения да ми кажете, че явно съм извън теченията

# 1 247
  • София
Преди няколко дни ми изпратиха тази група и описанието беше брутално, сега е сменено. Тотал антивакс, антиковид, антимерки група... абе от тия дето бягам с 200

# 1 248
Ох, Стаматов явно изживява някакъв катарзис. От вчера пуска стихове с преднамерен смисъл.
Последно е това:
Крещял ли ти е държавен служител?
От тези вечните!
Безгрешните!
А ти пред него-“грешникът”-)!
“В него е и ножът и хлябът”- както казва българинът?
Самозабравил се от властта и нищоправенето!
Седи си зад бюрото и крещи! Държавата го защитава!
Вместо той да защитава държавата!
Служител, който е свикнал да му служиш! Въпреки, че работата му е той да ти служи!
Крещи и гони!
От къде ли?
От най-защитената си лична територия - службичката му!
Бюрократ чак до безядрените си еритроцити!
Щастлив от собственото си нещастие!
Дано не ти се налага никога да се срещнеш с него…

Много е смешен. Май е забравил, че той също е чиновник, че дори е бил начело на чиновниците.

# 1 249
Хах. Преди няколко часа същото коментирахме с близка приятелка. Joy
Друго се замислих аз. Днес вайбър каналът и ФБ страницата на министерството са изключително пестеливи откъм коментари. През предходните тестови дни бяха доста по-словоохотливи.

# 1 250
  • София
Боже, каква интелектуална ч.кия!  Joy А това направо цепи мрака: "Бюрократ чак до безядрените си еритроцити!" Laughing

# 1 251
А Цекулова коя е, ако може с 2 изречения да ми кажете, че явно съм извън теченията
Медицински адвокат е. Бореше се за детската болница.

Рейни, и повечето коментари в тази група са с брутални правописни грешки, ама иначе много иновативни и образовани.

# 1 252
0 родителски срещи за три години;
0 опити на ръководтсвото да стига до родителите, от време на време спускат в Школо заповед на министъра и с това приключват;
не е достигнала нито една анкета до мен-желая или не желая присъствено или каквото и да е;
не съм получила нито една анкета искам или не искам детето да бъде тествано;
не са ме питали ваксинирано ли е;
0 контакт с мен или поне опит за контакт.
+1

Когато питам класната за нещо, отговорът винаги е да съм следяла в школо, там щяло да пише. Просто нямам търпение детето да стане 7 клас и да го преместя.

# 1 253
  • София
Преди няколко дни ми изпратиха тази група и описанието беше брутално, сега е сменено. Тотал антивакс, антиковид, антимерки група... абе от тия дето бягам с 200

Аз ще отида на протеста. Искам да направя нещо за да престанат да затварят децата. Исканията, които СЕГА са заявени от организаторите са децата да се върнат в час с мерките, които са приети, а не само да се говори за връщането им. Това съответства на моите виждания. В момента със зелен сертификат е забранено да се ходи само в училище. Правят си каквото искат с децата ни, защото не протестираме, нямаме браншова организация като ресторантьорите.

# 1 254
Протест срещу какво?
Срещу това, че още не са пристигнали тестовете или че все още са високи бройките за присъствено без тестване? Или да си протестираме профилактично без конкретна цел?
И двете фейсбук групи са на 90% представени от родители, според които вирусът не е опасен, маските пречат, няма да позволят детето им да е подлагано на експерименти (разбирайте тестове). Трудно се четат, ужасно ниско е нивото.
Да, наистина, може да се отиде на МОЛ от ученик, а не може на училище. Нонсенс е, но защо не се протестира защо може на МОЛ? Защото явно са искали минимално да "ядосат" изнервения българин, допускайки, че няма да тръгне масово целокупното българско население от 7 до 18 в един и същ момент на МОЛ. Все едно да протестираме като децата защо Пешо не си учи уроците, пък аз трябва да уча. Детинско е.

# 1 255
  • София
Да, срещу това, че не са пристигнали тестовете. За това, че късно са поръчани /а поръчани ли са?/. Аз смятам, че мястото на децата е в училище и вредите от затварянето им са в пъти по-големи от хипотетичните ползи за пандемията. Стана ясно, че ковид няма да е за няколко месеца, а животът ще е такъв. Трябва да продължим да живеем с разумни мерки, както е в Европа.

# 1 256
Аз също смятам така, но затова че късно са поръчани тестовете имаме вина и всички ние. Когато трябваше да протестираме за поръчване на тестове, същите организираха протести - "Няма да тествате децата"! Ще се стресират, ще им бръкнат в мозъка, ще им вземат ДНК-то. Най-голяма вина носят точно те!

# 1 257
  • София
А поръчани ли са тестове за големите ученици?

# 1 258
  • София
Казах, че СЕГА официално обявените искания на протеста съответстват на моите виждания и ще отида. Или по-добре нищо да не правим?
rosi_ta, никой нищо не казва. Имам чувството, че "тупат топката". Още един мотив за протести.

# 1 259
Протестирайте, но все пак човек като протестира трябва да знае срещу какво протестира.

Общи условия

Активация на акаунт