Тема 5 - Февруарски мами 2022 г. 👶

• 37 475
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
На мен вчера ми дойдоха количката, стерилизатор, нагревател, помпа и днес са пристигнали шишета, чанта за количката, хигиенен сет от 8 части - гребенче, четка, термометър, ножичка и други такива, отделно и един термометър за вана взех. Имам дрешки и пелени, 1 комплект чаршафи и смятам да взема кошара, матраче, протектори, ваничка другия месец, по Коледа пак ще има намаления, просто на мъжа ми и на родителите му им идва в повече всичко наведнъж да вземем и затова си казах, че ще е на два пъти в два месеца, ако зависеше от мен до сега да има всичко. Само козметиката и още някои дрешки ще взема чак януари, но дрешките не са толкова скъпи, че да ги търся на промоция, а за козметиката си имам от къде да я взема на доставни цени, а може и тестери да взема в началото, че да видя кое как ще му се отрази първо. Гнездо ми се струва излишно, а люлка ще видя от брат ми евентуално, но не съм решила окончателно дали въобще да я взема да пробваме.
Днес бях на преглед заради контракциите онзи ден и то си е добре, пак не искаше да стои, че да му чуем хубаво сърцето, но все пак успяхме накрая и всичко е добре. Още си е седалищно. В 25+4 е 800гр., расте си. АГ ми огледа и бъбреците, че нали все с тях съм имала проблеми цял живот и видя, че има задържане на урина, което може да причинява контракциите. Даде ми да изследвам обща и стерилна урина и ПКК. Така че може да съм с някоя инфекция, която още не усещам, въпреки че вчера много често ходех до тоалетната и на моменти ми се струваше, че урината е леко мътна. За бялото течение следващия път ще вземе микробиология, че сега е много скоро след лечението с глобулите, така че и там ще видим какво става скоро.

# 601
Трябва ли ни термометър за ваничката? Нали мога с ръка да си я пробвам водата? Или не съм критерии за топлината?

Аз мисля с чувалче да ползвам количката,  защото в Бг е студено края на февруари и началото на март, та нека беболина е на топло, пък под нея чаршафче и муселиновта пелена на 2 или 3 сгъната, защото тя е 78см квадрат, та ще стане с добра плътност.

Панда, за кожените колички някъде четох, че много бързо им се съсъипвала и се лющела, а цената им падала веднага... ама на теб щом ти харесва това е най - важното! Аз бих се възползвала от намалението и бих я взела, пък да я вземеш по - натам както предложи Люба Simple Smile мисля така може и креватче и останалите едри неща да се вземат, хен знаеш че си ги взел хем не ги прескачаш 2-3 м в къщи .
Аз няма търпение другата седмица за чуя и видя беболина мисля че и тя хълца вече като трептене и на равни интервали и спира след 1-3 мин.

# 602
А за завиване трябва ли да се вземе някаква завивка или може и с одеалце?

# 603
А за завиване трябва ли да се вземе някаква завивка или може и с одеалце?

Зависи с какво е облечено бебето, ако е походящо облечено и в чувалче одеало няма да е нужно. Ако е без чувалче ще трябва одеалце.

# 604
Ние имаме термостат в банята и така ще определям температурата. Някъде имаме и термометър за вода, но докато измери и водата е изстинала. Майка ми тества с лакът, като къпем при нея, но аз все не мога да я улуча така.

# 605
Чувалче, 2 одеала и 1 олекотена завивка са ми в списъка за пазаруване другия месец също. В леглото ще е с чувалче или с одеалце през деня, когато мога да го наглеждам, а в количката ще преценявям според времето навън. И с какво да е облечено пак ще преценявам според времето навън, а за спане имам една хубава картинка, която ще кача скоро, но пак по бебето ще се ориентирам доста. Иначе температура в стаята препоръчват 21-23 градуса, а водата ще си я меря с термометър, но ще пипам и с ръка, но просто не винаги преценявам добре и за по-сигурно взех един термометър, на чешмата като му мия дупето няма да меря разбира се, както я наглася на усет.

# 606
А нормално чаршафче ли ползвате за количката или тези с ластик?Протектор слагате ли, изобщо има ли протектори за колички😳?
Аз мисля да купя едно чувалче за спане, но ще взема и одеалце, мисля и една завивка да взема( юрганче), да си имам от всичко.Като спи следобед и е под надзор, може да се покрива с одеалце или завивка.Или ако е заспало в гнездото на дивана или на спалнята до мен през деня, трябва си одеалце или завивка ако е по-студено.Отделно за количката 1-2 одеалца.Мисля че поне 3 броя си трябват.Аз мисля да взема дървена кошарка от икеа, имат и мн хубави чаршафчета, вече взех долни с ластик, изчистен тип са без мн шарении.Относно повивалника, мисля да ползвам такъв мек преносим ,ще го сложа върху един шкаф  заедно с коземтиката на бебо.Но ми казаха , че момченцата много пишкали по време на смяна и след баня и ще видим дали ще е ок , понеже шкафа е близо до една стена, а на спалнята съответно пак не става а и не е удобно , ниска е😁

# 607
Не съм виждала чаршафче с ластик за количка, нито протектор. Доколкото виждам, всяка количка е неин си размер, не е като при леглата 2 стандартни (60х120 и 70х140). Но и не съм търсила усилено. Май само веднъж ми е пропускал памперс така, че да стигне до матрачето.
Баткото пишкаше често при смяна на памперс, като допълнително пишкаше в парабола (т.е. мокри около главата си). Чувала съм да се държи кърпа наблизо и като почне да пишка, да се спре струята, но аз все пропусках. Затова и не бих сменяла памперс на спалнята, за да не сменям после чаршафите. Аз ще сменям на пода Simple Smile Оттам няма как да падне бебето, което е съществено за несръчни майки като мен.

# 608
vesibu, Мерси за съвета, понеже наши познати ми казаха че най-добре е да се сменя във банята, но не си представям всеки път да тичам до банята, тя ни е към спалнята , но все пак.Ще видя как ще е, но ако пишка всеки път след баня и по време на смяна незнам къде ще е най-удачно да го сменям, всичко ще стане мазало.Тъкмо ще съм го измила, намазала и айдеее наново.Отделен повивалник на стойка не ми се купуваше, мн място заемат и после едва ли ще иска да стои в него.Ще започна на шкафа с мек, преносим повивалник, ако положението е сериозно ще мисля за др опции.Някой ако има опит и знае някой трик, моля да сподели😁❤

# 609
Да и сина ми много обичаше да пишка, когато му сменям памперса. Това е в първите месеци. Винаги се приготвях с една от пелените да метна отгоре, като почнеше фонтанчето.🤣 Ама пък са много сладки, като го правят. Иначе след 3-4 месец спря да го прави. Сега сме на тема гърненце с него и там са едни изпълнения комедийни. 🤣🤣

# 610
Особено ако е акал, най-добре да се измие под чешмата. Само дето аз така и не се научих Sad не ми е удобно хич. И миенето, и разнасянето. Може би затова на твоите познати им е било най-удобно в банята да сменят - направо като е сух след миенето, мажат и слагат новия памперс някак.

# 611
Не се бях замисляла ,че кожата може да се напука с времето, но то и платът избледнява. Количката на сестра ми за едно лято страшно нагоря от слънцето и плата стана един блед , износен изглеждаше.. поръчах я в крайна сметка, защото много ми хареса и се надявам да не съм сбъркала, има и отвор за вентилация на въздуха и не мисля, че ще спарва лятото.

# 612
Не виждам как ще сложа памперс в банята, освен ако няма там пригодено място.
Аз задължително мия след акане, особено пък в началото акаше по 4-5-6 пъти на ден... Ама проблеми с подсичане почти сме нямали. Ако не я измия, примерно сме били навън, веднага се зачервяваше леко. Не мога да си представя как някои педиатри съветват ако бебето се е наакало, обаче е заспало, да не се сменя памперса.

# 613
За количката взех тези чаршафи с ластик от Амазон.

https://www.amazon.de/dp/B0887D2SXX/ref=cm_sw_r_fm_apa_glt_i_dl_ … ng=UTF8&psc=1

# 614
Точно такива търсех, много благодаря и аз ще си поръчам, ще погледна и за гумиран протектор с ластик за количка за под чаршафчето, че много връщат бебенцата в началото.
Иначе моите познати ми казаха да си сложа повивалника във банята, но те ползваха такъв на стойка и веднага след миене го преобличаха в банята.Понеже имат момченце и ми казаха че опикавал всичко след баня и при смяна, та ще видим.Моя шкаф е в стаята и върху него ще сложа повивалник, но е до стената и ако наистина пишка на посоки трябва да намеря друг начин.Това се случва при момченцата и си е проблем😄

Общи условия

Активация на акаунт