За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 697
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • Sofia
Може ли изпитана рецепта за тесто за пица?

Както го правят италианците от мен - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_21.html

Скрит текст:

И обикновено, бързо тесто - https://morrennaa.blogspot.com/2019/12/blog-post_17.html

Тази рецепта е страхотна, само при мен много се събира тестото при опит да направя горе-долу нормален размер пица. Как се справяте с това?
Това се случва при  високобелтъчно брашно и ако е месено повечко тестото с него.

# 586
Амиии ориз, обикновен ориз като в столова, напр. Simple Smile не ми се получава и това е...
В смисъл? На вкус ли не е добре, или се развира, в тенджера или в тава го готвиш или какво? Най-важното са да следваш точно рецептите и да спазваш пропорциите вода-ориз, както и да не готвиш на максимално най-горещ котлон. На опаковките обикновено си пише как се готви, особено екзотичните разновидности оризи.

Без да се смеете...въпрос за прословутите френски макарони. Искам да променя рецептата и да станат БГ макарони.
Направи ги по рецептата за целувки или по рецептата за сладки-прасковки. Може да ги боядисаш с всякаква боя за храни. Естествено няма да имат нищо общо с оригинала, но може да ги наречеш както искаш за пред гости Wink

# 587
Как претопляте останали макарони със сирене?
Не ми се смейте много на въпроса, моля 🙃

# 588
В микровълновата.

# 589
  • Sofia
+ 1, a ако са по-голямо количество и във фурната на умерена Т.
И при двата случая напръсквам с вода. Така притоплям и пиле с ориз.

# 590
Аз добавям и обърквам с малко прясно мляко.

# 591
За микровълнова, ясно....друг вариант търсех.
Не се сетих за вариант похлупени и във фурна 😏, явно кафето не ми е стигнало днес 🙃.
Благодаря ви 🌸

# 592
  • Русе
Скрит текст:
За микровълнова, ясно....друг вариант търсех.
Не се сетих за вариант похлупени и във фурна 😏, явно кафето не ми е стигнало днес 🙃.
Благодаря ви 🌸

Прибави им малко разтопено краве масло. разбъркай ги. Във фурната на умерена или слаба температура. В затворен съд. Аз използвам дълбока купа  от йенско стъкло с капак. Ако имаш по голям керамичен гювеч, ще свърши същата работа.

# 593
  • Велико Търново
Добавям към тях малко вода и в микровълновата под капак или на котлона.

# 594
Някакви рецепти за бисквити с ябълки да предложите? ☺️

# 595
  • София

Ябълкови бисквити с грис

# 596
  • софия
Този ми е един от любимите.

# 597
  • София
ЯБЪЛКОВИ САНДВИЧ БИСКВИТИ
Скрит текст:
РОШАВИ МАСЛЕНИ БИСКВИТИ С ЯБЪЛКА ОТ SASHKA DIMITROVA
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/10/blog-post_99.html

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 16:00 от marchеva14

# 598
Здравейте, изпитана рецепта на мъфини с масло и орехи имате ли? Благодаря предварително,

# 599
  • София
Здравейте, изпитана рецепта на мъфини с масло и орехи имате ли? Благодаря предварително,

Белтъчени кексчета без набухвател

Общи условия

Активация на акаунт