Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 641
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • КиТ
Моята е 4.700 тъй,че Joy,беше на 16 ти 57 см.
Обаче тръгна от 2700 като я изписаха мисля има значение Thinking

# 286
  • София
ехеее, каква мъничка госпожица Hug
Момчето вчера на 3 м. и 1 ден тежеше 6500 и 68 см...  Любимите ми цели ромпъри окъсяват с много бързи темпове.
Но той стартира от 4 кг и 54 см, така че определено има значение Simple Smile
Пищи, пее, нарежда, много е смешен

# 287
Моето момче още не пищи, само гука аби, агуу. Плюнчат се в този период. Опознават ръцете, гледам как си ги хваща една за една и ги оглежда. Опитва се да координира движенията при хващане, следи си ръцете. Смее се с глас рядко. Ама е много яко. Вече се обръща сам, но рядко.
Малко над 6кг е и 66см.

# 288
Момичета, давате ли пробиотик и ако да, докога?
Аз давам Омнибиотик Панда, но на последната консултация онзи ден педиатърката каза да го спирам, нямало нужда вече, щом пък и кърмя хептен.

# 289
  • КиТ
Аз го почнах сега,една акушерка ми каза ...давам Биогая и ми каза да давам 2 месеца Thinking Щото,като спрях капките за колики нещо акото вече е на 3 дни.Пък и нали там от изследванията за стлововите клетки излезе,че може да има непоносимост към Лактоза и Глутена и за това...

# 290
Аз също давам Панда, но педиатърката не каза колко време се дава.
Така че ако сте запознати колко м се дава и после колко месеца почивка, ще съм ви благодарна.
Колко са дрямките на бебчетата ви на брой и по колко минути?
Моята бебка спи по 6 пъти по 40тина минути и около 7,8ч нощно време.
Дали е ок?

# 291
И аз днес взех пандата и ще я пробваме утре. Иначе давам биогая сега. Моят ако ачка веднъж на ден е много кисел и неспокоен, така че гледам да му давам пробиотик всеки ден, но не искам и да стане зависим. Ще попитам педиатъра какво ще ме посъветва и ще споделя. Ние имаме 3 дремки през деня. Две по 50-60 Мин около 10 сутринта и 6 вечерта и една от 2-2,5 часа към 1-2 на обяд. Вечер заспиваме към 9 и се буди в 1-2, след това към 5-6 и става около 8.
Има време, но исках да попитам мамите с по-големи дечица или с наблюдения има ли нужда да се купуват бънджи, проходилки. Не искам да се заравяме с хиляди вещи. Какви играчки са били полезни и интересни   И какви възнамерявате са ползвате?

# 292
  • София
_Bella_Mi_, аз бих казала, че режима на твоето момиче е ок, защото ние сме с подобен. Момчето спи след всяко ядене по половин-един час и нощно време 8 часа. Сега борбата е да го приспя, после до 7 сутринта е спокойствие.

# 293
В упътването на Омнибиотик Панда пише, че се дава до първата година. Не се прави почивка междувременно. Не се бях замисляла колко да го давам, но със сигурност нямаше да е година. И сега като каза докторката, че вече няма нужда направо се изкушавам да го спра. Затова питам вие имате ли идея колко ще давате пробиотик. До колко месеца се води, че им е незряла храносмилателната система?

Колкото до спането - моето спи, не мога да се оплача. През деня прави 4-5 часа, нощем към 9-11. Единствено дето, за да спи повече през деня трябва да е гушнат в мен. Оставя ли го сам най-много 30-40 Мин. До Нова година съм му отпуснала толеранс да спи така, после му обясних, че вече е голям и ще трябва да се учим как да спи и на други места пълноценно 😁

# 294
Играчки за по натам,гледайте 6 +.
Например аз имам от каката на фишер прайс възглавница вибрираща, удобна е като е по коремче.
Иначе проходилки и бънджи - НЕ.
По съвет от физиотерапевт - само уокър.
Но е доста рано за него още 😉

# 295
В началото личната изписа Био гая. След като я дадях се почваха страшни писъци и на своя глава е спрях и повече не я чух така да плаче. Така че може би около 10 дни съм и давала.
  Спи след всяко хранене различно- може и 30мин., може и час. Вечер заспива около 23 и средно до към 6- 7 си спи.
   Бънджи сега няма къде да сложа, но с баткото ползвах и проходилка. Когато е в границите на нормалното използване няма никакви проблеми.  Точно уокър сега няма да взема. Трябва да си плътно с детето, защото са нестабилни, а и няма как детето да си се хване за него, да се изправи и да тръгне. С баткото бях взела, номпоради горните причини почти остана неизползван.
  Като порасне още мисля да и застилам на пода и там с различни играчки, например някоя музикална и светеща, малка топка.  Баткото и кучето май ще са и основните забваления:grinning:

# 296
Дами здравейте, имаме проблем със съня малкия по цяла нощ се върти и се буди сякаш се стряска.. имате ли идея защо го прави и как да му помогна?

# 297
Дами здравейте, имаме проблем със съня малкия по цяла нощ се върти и се буди сякаш се стряска.. имате ли идея защо го прави и как да му помогна?
Явно е повсеместно това. И моят от 2-3 седмици трудно заспива вечер, буди се през час-два, вместо да спи непробудно. Нощем пак така. Отделно го приспивам по един час, че и отгоре и в момента, в който го оставя отваря очи или ако не, спи по 30-60 мин и пак отначало.
Това се обсъждаше в една от септемврийските бебешки групи, явно доста деца са така. Дано минава вече, че аман.

# 298
Да не настъпва в тоьи периос регресия на съня. Моя през деня пак не иска да спи и е рев голям.

# 299
Има регресия на съня в 4-ти месец, но може да се очакват промени още между 3.5-5 м.

Общи условия

Активация на акаунт