Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 642
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Дами здравейте, имаме проблем със съня малкия по цяла нощ се върти и се буди сякаш се стряска.. имате ли идея защо го прави и как да му помогна?
Регресия в съня
Дано премине скоро...
При нас пък зъбчета ще се появяват скоро

# 301
Здравейте, мами, как сте? 😊 има ли бебенца, които вече се обръщат? Моят вече почва да се изхлузва от столчето за кола и от люлката, докато го закопчаваме и откопчаваме. Прави мост и се опитва да се обръща. Вече има доста сила и не го свърта въобще 😂 Още не е успял да се обърне (освен веднъж първия месец още, но тогава май му натежа главата 😂) , но вече трябва да сме нон-стоп нащрек.

Във ваната пада страшно плискане и около него всичко е във вода 😂🤣😂

Иначе вече се сеща да си тика играчки и гризалки към устата, но юмруците са ни любими. Съответно и връща 😒

# 302
Здравейте и от мен. Стимулирай го да хваща предмети, моя така се научи много бързо. Подавам му разни неща и по малко взе да ги уцелва, а сега вече е профи. Държи и хваща с двете ръце. Чесалките сам си ги оправя, само му ги подавам. Опипва играчките, хваща ги за ръцете ако имат такива с двете си ръце. Иначе да прави мостове и моя, ама главата му не мърда, извива я опитва се ама с малко помощ само успява. От корем по гръб не може още, хем от 2ри месец го уча как става.

# 303
Моят снощи два пъти по време на нощния сън го намерих обърнат. Първия път го чух на камерата, че се разбуди и реве, отивам той нашия изритал завивката и се обърнал почти по корем. Така и не разбрах как е станало, явно доста е шавал.
Същата вечер пак се пробуди по някое време, хем бях в стаята, но не усетих нищо 😁 чак като почна да мрънка отидох и го гледам обърнат. Спи под наклон не знам дали това не подпомага нещо обръщането.
Играчки иначе си държи, но към такива висящи (от люлка, гимнастика) не проявява интерес.
При смях понякога започна да издава едни леко хълцащи звуци, не нам дали е на път скоро да се смее с глас. Много е смешен 😂

# 304
И моя така. При спане вдигат ли висока краката и ги пускат бързо, чак разтриса леглото. Дали е нормално, почна постоянно да го прави. 3 вечери е неспокоен, буди се в 3 с вдигане на краката. Постоянно се отвива и май ще взема чувал. Имам чувството, че го прецакахме с един Соник балон с хелии. Така се превъзбужда с него като играе, може да сънува кошмари след това. Аз съм парцал. Бях свикнала да не се буди.

# 305
Напредваме доста с играчките. Вече си гушка и играчката-кърпа за гушкане и е много сладък. Иначе активната гимнастика я пръска, голямо дърпане пада 😂 Като цяло много почна да се променя през последните две седмици. Моят също си вдига крачетата нагоре и непрестанно се надига, иска да се изправя, та си прави преса. Вчера трябваше да сме на втора доза ротарикс, ама педиатърката не беше на работа, та само се разкарвахме в дъжда 😒 явно вече дори и да ни е дала дата, трябва да й се обаждам да питам, дали е на работа 😫

Иначе вече се обработва официалното майчинство, нали ви бях питала.

# 306
Точно от ритане с краката от около 2 седмици спи в спален чувал, иначе редовно е намирах отвита. Често я намирам да не е върху възглавницата и крака да и са върху кошара. Добре, че кошарата вечер и е плътно до мен.
  Играчки  още не може добре да хваща.От няколко дни си хваща двете ръце и директно са в устата. Обръщането( от гръб- корем) я уча, като стигнето до настрани и е трудно, но от там е факир.
  Към кърмещите майки: ще си позволите ли да пийнете нещо на Нова Година?

# 307
Тъй като ми е 2ро дете и мога смело да кажа, че е доста по-бърза от голямото дете
Хваща с две ръце играчки, върти се от к гръб по корем , прави опити от корем по гръб. Гука си, за 3м бебе е добре ☺️
С кг не наддава особено, а е на АМ...
Чакам първите две зъбчета да пробият скоро.
За утре със зарята нз какво ще правим 😬 Дано не й повлияе на съня, вие нещо мислили ли сте по темата?

# 308
  Към кърмещите майки: ще си позволите ли да пийнете нещо на Нова Година?
Аз си позволям и без да е Нова година 😂 по малко вино или бира не вреди, даже е много добре за нервите (ми).

# 309
За зарята и аз си го мислех. Но тук в селото имаше банкет в центъра, не можехме да се чуем на Коледа, а той си спа като къпан. Ще видим как ще е.

# 310
  • КиТ
Моята яде в 12 часа тъй,че за нея не е проблем...като яде не обръща внимание на нищо друго Joy
Всички ли още сте на 3 часа,моята си надава всяка сутрин я меря на кантара Laughing

# 311
И аз кърмя през +- 3 ч. , издържал е и 4, но тези дни сме при нашите за празниците и ядене, спане, всичко отиде по дяволите. Понякога и през два часа му давам 😁

# 312
Моето диване е на изцедена кърма и пак и стана нещо, на 2 часа рев, ама рев, за да яде. Не знам дали това е защото си право доста добра нощна пауза...
  Мира, мерси!

# 313
Моя яде от няколко дни 180мл, така спи по 3 часа. Прави паузи най-много от 5 часа между храненията.
Вече си взима бибата като му  я подам слага директно в устата. Бреййй голям напредък. Сега остава сам да си я намира и слага, ама май ще почакам.

# 314
Честита Нова година, мили момичета!
Да сме живи, здрави, с железни нерви и спокойни бебчета 🤗❤️😍😻😁
Как прекарахте?
Малчо се будеше често и бях през цялото време при него, гушнах го и спа на гърдите ми. Поне гърмежите не ги отрази.
Късмета от баницата му беше "бебе", готов е за сестричка 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт