Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 643
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Момичета, как са вашите бебоци с мерките? За последния месец сме наддали 900 г 🤣 и вече е 7,600 и е пораснал само с 1,5 см до 65,5. И ние упражняваме обръщането, но за сега успява от корем по гръб да се обръща с малко помощ. От гръб по корем не му е интересно и аз трябва да върша работата с въртенето 🥲
Преди 3дни направи 4м. Тежи 7100 и е 61см. Още не се обръща, но прави опити, застава настрани и си седи така.
За обувки, не бих взела аз от сега. Баткото проходи чак на 1г и 2 месеца, като преди това дори нямаше желание и за ръчичка да върви, така, че навън си седеше само в количката, а вкъщи по чорапи.

# 421
Мами, вие какво правите за да не цапате дрешките с риванол след ваксина?

# 422
  • КиТ
Защо слагаш риванол след ваксина?

Принципно на мен като ми се е налагало да слагам риванол слагам памуче,после част от найлонка и отгоре ластичен бинт,ама пак е пускало Rolling Eyes

# 423
Защо слагаш риванол след ваксина?

Принципно на мен като ми се е налагало да слагам риванол слагам памуче,после част от найлонка и отгоре ластичен бинт,ама пак е пускало Rolling Eyes

Защото му се подува и се затопля, и така не го боли толкова, и аз слагам бинт но малкия много рита и той слиза към стъпалото😄

# 424
  • София
Вместо риванол слагам спирт с вода в отношение 50:50 по препоръка на докторката. Според нея риванола не вършел по-добра работа, но пък не се перял Simple Smile 
(нашите дрехи са в петна от кафявите капки за нос)

# 425
  • КиТ
Ами при мойта не се е надувало,само се е зачервявала,но слагам  Кул пауч изваден от хладилника и тъй Thinking

# 426
Има едни водоустоичиви лепенки. Те са с марля и са супер удобнк. Лекарката на бебо така бие ваксини. Слага и реванол. При интерес ще ви ги кажа.

# 427
Дами здравейте, разполагам с ваучери за бебешка храна и др бебешки пособия на обща стойност 720 лв. От агенция социално подпомагане, но се оказва че няма за какво да ги използвам, дайте предложения какво да правя, час от тях изтичат краят на месеца.

# 428
Някои вече със захранване. По колко и какви лъжички давате в началото. Моята ЛЛ ми е написала, ама нищо не разбирам. 4 кафяни лъжички = 1/2 от силиконовите. Или 5гр. Нещо не разбрах и се обърках кое точно да взема за основа за мярка.

# 429
Гергана, според мен можеш да се сдобиеш с доооста памперси, готови пюрета и каши за тези парички. Ако под пособия може да се купуват дрешки за напред, примерно спално чувалче, столче за хранене, прибори, евентуално Уокър и др. Аз това бих взела 😉

Петя, моята силиконова лъжичка е колкото една чаена лъжичка. Вече му я давам да си я държи, докато ние се храним и той седи с нас на стола/шезлонг. В началото, предполагам, ще се почне с една-две лъжички и ще видиш как вървите.

Ще ми е интересно да чета за бебчетата, които вече почват със захранването. Какви пюрета ще ползвате домашни или готови и как ще се харесат 😊

# 430
  • Wonderland
Здравейте, момичета Grinning
Ние вече започнахме със захранване на 4+.
Захраних с тиква, въвеждах я 6 дни. Като първият ден дадох 3 силиконови лъжички,като и според мен те се равняват на чаени лъжички, тоест около 5гр е едната.
Захраних с купено пюре на хипп, поради това че нямам от къде да се снабдя с домашни зеленчуци по това време на годината. Колебаех се за захранване с картоф,но чист картоф няма като готово пюре. А както казах нямам домашни и ще захранвам засега с купените. Според мен те са с доста по сигурен произход от плодовете и зеленчуците в момента по магазините. Това е мое мнение и не ангажирам разбира се никой с него. Grinning След като започнат да се появяват домашни смятам и да приготвям сама пюретата.
Искам да отбележа,че ние за мое съжаление сме на АМ, и поради тази причина и общоприетите норми и подсказки реших да започна със захранването. А и определено на малкият му харесва. Когато подадох първата лъжичка на него му хареса и я прие с охота.
Изчетох доста за захранването и видях различни схеми, но най-вече ще се водя и от бебето си. Имаше захранвания като начало с авокадо например, което ме изуми. Аз обожавам авокадо, но някакси според мен не е подходящо за първа твърда храна на бебе. Определено ще захранвам с зеленчуци, плодове е зърнени култури, които са познати и обичайни за нашата култура и географски регион. Така съм се насочила аз, надявам се да не ви досадих,че поста стана доста дълъг.
Иначе като мерки ние сме 66 см 7400 гр.

# 431
На мен схемата ми е от личната лекарка. Като първо въвеждам по 4л., 8, 12л и след това 12л. от въведения зеленчул +4 нов и пак до 12л. Накрая 3 зеленчука по 12л. и продължавам с новите зеленчуци пак до 12л за 3 дни. Имам от нета схема кои храни в кой месец се дават.
Имам само домашни картофи и тиква. За другото и аз разчитам на купешки. На хип само някои са ок. За първи пюрета препоръчвам гербер. Там е само вода и зеленчук. Имам и домашни ябълки, но по на там. Общо взето и аз търся домашно иначе от магзина няма да предлагам свежи зеленчуци. Вчера дадох морков от готово пюре. Изяде всичко. Чакам да ми дойдат и лъжички за него да държи да участва в процеса, макар си мисля че е рано. Едва ли разбира. Но по схемата от ЛЛ виждам, че зеленчук въвеждам за 3 дни. По всички схеми обаче е за 5дни. Та се чудя.

# 432
  • Wonderland
Ами аз от това, което прочетох и консултацията с педиатърката - първият зеленчук се въвежда 5 дни, следващите нови зеленчуци по 3 дни. Иначе  за да е по точно при нас беше 1 ден- 3лъжички, 2 ден- 6 лъжички, 3 ден- 9 лъжички, 4 ден- 12 лъжички, 5 ден- 15 лъжички и аз обаче продължих и 6 ти ден пак с 15 лъжички. Ние се въртим около 15 те лъжички + дохранване с АМ.
Иначе за гербер и аз знам,че са хубави. Така че и от тях ще ползваме.
И аз от нета гледам две- три схеми иначе за допълнителен ориентир.
Днес дадох тиква и картоф, но нещо не беше очарован от картофа. Отворих комбинирано пюре от тиква и картоф,дадох 3 лъжички от него, отворих после само тиква и дохраних до 15, и после АМ. Чистата тиква я хапна с кеф.
За плодовите на Плазмон ми казаха,че на вкус не били така сладки както на хипп. Имаме време до плодовите, но поръчах няколко те вървят по 2бр.
И аз чакам лъжички Grinning ,че само една имахме, и с нея го храня, а той само посяга и става леко цапаница Joy

# 433
На хип някои имат добавена захар от плодовите.

# 434
За захранването и аз не знам 3 или 5 дни ще вкарвам нещо ново, по колко лъжици, каква големина да са и т.н. Ще питам като наближи.
Чудя се и какви купички да купя. Вие ще ползвате ли нещо конкретно?
Бамбукови и силиконови не знам дали не са просто маркетингов трик, отделно колко са от този материал за който се представят е друг въпрос.
Накрая ще му слагам в нашите, нищо че няма да съм по тренда 😀
И още нещо - какви шишета/чаши са най-удачни за предлагане на вода? Със захранването ще започна да му давам и вода, но не какво да взема. Шише с биберон ок ли е? Или 360-градусова чаша?

Общи условия

Активация на акаунт