Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 639
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • au bout du monde
Аз захранването го давах доста лежерно и бързо. По 2-3 дни нов зеленчук. В никакъв случай не е било по 5. Още след първата седмица изяждаше цяло бурканче.

# 436
Как се разбира кога е готово бебето за захранване? По съвет на ЛЛ ли преминавате на захранване?
Аз съм останала с впечатление, че още е рано и от 6-ти месец се стартира. Ще се консултирам след 10 дена с педиатърката и аз, ние сме на смесено хранене.

# 437
Аз лично ще се водя по следните признаци:
- да е стабилен и да може да седи прилично;
- да проявява интерес към храната, вкл. облизване, мляскане и т.н;
- да може да преглъща, вместо да плюе (първоначално са с такъв рефлекс, който ги кара да избутват храната с език, отколкото да гълтат)

Масово педиатрите препоръчват старт на захранването между 4 и 5 м.
Аз мисля да изчакам до 6-ти месец, за момента детето си наддава добре и ако тази тенденция се запази няма за къде да бързам.

# 438
Аз мислех от 5ти месец, но ЛЛ препоръча 4.5м. А и до годинка много храни трябва да се вкарат. Ние сме на АМ.

# 439
  • Wonderland
И аз се бях насочила към 5ти като Петя, но педиатърката ме посъветва да започнем, стига да не отказва, да не бута лъжицата. Консултирах се и с частната педиатърка и тя ми даде зелена светлина и насоки също. Големият ми син съм го захранвала по старите схеми със сок в 3ти месец,плодово пюре после и чак тогава зеленчуково. Слава Богу е на 11 години здрав, без алергии, висок е 160 см и е в момента около 35кг, спортува активно. Захранването е важен етап, но понякога трябва да се вслушваме и в инстинктите си, и самото дете. Ако бяхме на кърма със сигурност нямаше да бързам да захранвам и аз. А и Петя е права, че доста неща трябва да се въведат до годинка. Големият на 10 месеца беше на кухня и на готвено от мен, като просто преди да сложа подправките и/или да застроя супата или въпросното ядене просто отсипвах от него.
Съгласна съм и с Мира , че трябва и да се следват признаците, при нас единствено не седи стабилно разбира се, но другите съм ги спазила.
Аз лично съм за златната среда ако може човек да я открие и да се започне със захранването, нито много рано, нито много късно. И двете крайности си имат минуси.

# 440
  • au bout du monde
На 5 месеца и 2 седмици беше големия, имаше интерес към храната. Пак така ще действам. На Ам са и двамата.

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 01:23 от La Libellule

# 441
Моят май за втори ден си има интерес. Подпира ми ръката с неговата като му подавам лъжицата. Рано, късно - почнах го. Пробвам го и с банан цял и веднага отваря уста, ама ближе още милия. С кърма и аз бих почнала поне на 5м. захранване.

# 442
Моята госпожица ме гледа с голям интерес като ям около нея Grinning

Искам да ви питам излизате ли на разходки в тези студове? Не искам да я разнежвам, в същото време не съм сигурна дали да рискувам с разходки при минусови температури.

# 443
  • Wonderland
Ние излизаме до към -5 градуса, но при условие,че няма вятър, мъгла,не вали и горе долу за час. Обличам го с боди с къс ръкав, отгоре ромпър или комплект панталон и блузка + един дебел космонавт от НМ купен и шапка и в количката. Спинка винаги когато сме навън и е спокоен.
Някоя от вас има ли опит с тези мрежичките тип биберон за плодове?

# 444
И ние излизаме всеки ден, г/д положението е както Цвети го е описала.
Аз да се оплача - таткото е леко болен тези дни, снощи малкото и то вдигна температура.

# 445
Мира, бързо да се оправят мъжете!
  Моята госпожица не проявява никакъв интерес, когато ние се храним. Със сигурност ще изчакам поне да направи 5м.
  Излизаме, когато няма вятър, валежи или мъгла. През цялото време си спи в количката, но аз измръзвам.

# 446
  • au bout du monde
Излизаме. Ще се побъркаме вкъщи иначе😒

# 447
Ох,само аз ли съм лоша майка и не си показвам носа навън с бебето в тези студове
 Rolling Eyes

# 448
Ох,само аз ли съм лоша майка и не си показвам носа навън с бебето в тези студове
 Rolling Eyes

Аз също не излизам с малкия, само ако се налага с колата но коша е завит с дебело одеяло докато се качим и се затопли колата. Моят мъж също донесе някаква настинка вкъщи беше първо той за 3 дни и зарази мен и сега аз съм настиналата, малкия има малко сополки и подкашля но е добре.

# 449
  • София
И аз не излизам с бебето, много е студено.

Общи условия

Активация на акаунт