Бебешката количка - цяла наука за второ висше №48

• 69 127
  • 870
  •   1
Отговори
# 735
Според мен също столчето за кола е последното нещо от което трябва да се правят икономии.Бих си купила количка втора ръка или нова за 200 лева, но със столче компромис не правя.😀Моята кошница е Cybex Aton 5.Има я за 240 лева.Не мисля че е грандиозна сума, след това може и да се продаде за 100 да кажем.Консултирах се с Деца на борда и я одобриха.Караме стари коли и я връзваме само с коланите и пак не е чак такава философия и толкова трудоемко.След това си купих Mutsy Nexo,като един от плюсовете беше, че е съвместима с кошницата.Имам стара кошница към полска количка дадена ми от приятели, която на външен вид е неразличима от нова, но не бих си сложила детето в нея.Недай си боже да стане някакъв инцидент и цял живот да се обвинявам, че аз съм виновна, че съм го сложила в някъв стар измислен стол 😒
И понеже аз търсех бюджетна кошница, която е качествена, другата която открих е abc design tulip 175 лева, минала Краш тестове и също одобрена от Деца на борда, когато ги попитах за нея.Който търси намира, не е нужно да е една торба пари😀

# 736
  • Варна
Благодаря вии! Да, аз в никакъв случай няма да взема това за 100 лв и то от Метро, но се чудих .. то не че с количките не е така де, и там са от 300 до 3000 😄

Нуната значи май си има все пак достатъчно предимства за хилядата лева над Балиос-а, но ще събирам още мнения.

# 737
Аз ползвам Cybex Balios повече от година, страхотна е, нямам опит с нуна. Имаме и 2 летни количка - maclaren и easywalker. Абсолютно всеки път като бутам друга количка направо страдам, че не сме излезли с балиоса. Големите й гуми са супер удобни за павета, неравности и тротоари. Бутам я супер лесно, върви супер леко, на детето му е много удобно в нея и да се вози и да спи. Абе мисля, че това е най-добрата ни покупка за бебето. Разбира се има и недостатъци - нашият модел е лукс с кожената дръжка и от много дезинфекциране на ръце кожата се обели, което много ме ядоса. Колелата започват да ,,скърцат’’ след 8-9 месеца, независимо колко се чистят и смазват, но същия звук чувам и от Приам.. дразнещо е, но по никакъв начин не пречи на фукционалстта и използването на количката.

# 738
Мами, да ви попитам как процедирате с бебетата и количките на плажа? Има ли проблем да се кара по пясъка?

# 739
Мами, да ви попитам как процедирате с бебетата и количките на плажа? Има ли проблем да се кара по пясъка?
И какъв точно да е проблема? Ние как да знаем, дали твоята количка ще върви по пясъка?
Отиваш на плажа и пробваш! Като не върви ще я носиш…

# 740
  • на брега на морето
Количка с помпащи се гуми, широки- ще върви. Мутсито ми вървеше по пясъка. Бебето си спеше в количката на плажа.
С пластмасови малки гуми- надали ще върви количката...

# 741
Според мен, ако поне задните гуми са големи и широки, ще върви но с дърпане.  Балиоса си вървеше и напред, но ми беше по-лесно да я дърпам наклонена.

# 742
С която и количка да сте, пясъкът ще се набие навсякъде в колелата, лагерите и т.н. Слад като се приберете от почивката, почистете и смажете наново.

# 743
Благодаря, момичета. Това ми беше и питането, дали няма да се повредят и колелата. Иначе количката е с големи гуми, Балиос С Лукс е.

# 744
Коя лятна количка е по- добрия избор: Cybex Easy S+2 или Easywalker Jackey?

# 745
е, хайде сега, количка на плажа. Таткото ще я носи, а вие- бебето.

# 746
  • Седмото небе
Мацки,
Имате ли отзиви за точно този модел “лятна” количка https://bebemax.bg/produkt/bebeshka-kolichka-cosatto-supa/ ? И имате ли идея къде в софийски магазин може да се види и бутне “на живо”?
Препоръчаха ми я, но нямам никакъв опит с двойни гуми, още повече 4х2... Изглежда ми подобна на по-полулярните Макларън...
Аз вече смело се оглеждам за “лятна” количка тъй като отново имаме асансьор/ура!!! и се оказа, че всъщност на моята девойка и става все по-интересно да гледа напред, явно досега е било някакъв период. Вече си разглежда, рядко ме търси и мрънка, и даже си заспива без проблем, дори и да не ме вижда.
Харесваната иначе много от мен Сайбекс Изи туист плюс две ми се обезсмисля, а подобните и варианти гледащи само напред за мен не оправдават цените си...

# 747
Вече забравих от кога сина ми седи с лице напред. След една определена възраст изобщо не им пука, че не ви виждат Simple Smile.

# 748
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми е на почти 4 м, след 4 дни ги навършва, от седмица я возя в лятна количка, гледаща само напред в напълно легнало положение. Половината време спи. Докато заспи, не ме търси изобщо. Като се събуди, мрънка само ако й е топло или ако шапката й се е нахлупила на очите от многото въртене на главата и иска да й я сваля/махна от очите. После си гледа и хич не я интересува къде е мама. Аз взех количка с прозорче за наблюдение, на мен да ми и спокойно. Имам и 3 в 1 с кош, въртящ се в двете посоки, в случай че реши, че иска да ме гледа. Но засега не ми е удобен, защото е анатомичен. За мен не е ОК толкова малко бебе да лежи с вирнати крака, а и тази анатомична чупка ми се струва адски неудобна.

# 749
Съсипах една количка на плажа. Пясъкът влезе в лагерите и след това не можеше да се ползва - скърцаше (направо стържеше), не се въртяха добре гумите. Не бих го направила повторно с която и да е количка.

Общи условия

Активация на акаунт