Различни мнения относно отношенията с родители

• 11 226
  • 251
  •   1
Отговори
# 120
Значи
- едно е да те дотират на всяко поискване (тук включвам и издръжка от-до, и 'помощ за затруднени гарджета', дето вечно не им достига заплатата),
- друго е да ти дадат Х лева за джобни и да ти плащат комуналните,
- трето е да ти дадат У лв за месеца и да кажат толкоз, оправяй се с храната и сметките,
- четвърто - сам да си изкарал сума Z и да се вместваш в нея.
Понеже съм пробвала втора и четвърта от тези опции и винаги съм ограничавала комуналните - просто няма място за сравнение дори само между тях, а какво остава за принцове и принцеси.

Иначе опит за независимост е и сам да си купиш от заплата, стипендия или спестявания личен шампоан в дома на родителите.

# 121
  • France
Иначе опит за независимост е и сам да си купиш от заплата, стипендия или спестявания личен шампоан в дома на родителите.
Тогава може да се каже, че се опитвам да съм независима, от 9 клас насам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 122
  • София
Имам съученик, който ходи с техните на море!
Не му стига живота с тях .

Да казвам ли, че жените само ги мирише...

# 123
  • София
Имам съученик, който ходи с техните на море!
Не му стига живота с тях.
По почивки нерядко съм виждала гаджета заедно с едните родители.

За постигане на независимост във връзката дадох на щерка ми един тежък тиган, един също нелек черпак. Да си отстоява правата по метода на Уиш. Stuck Out Tongue

# 124
Ето един начин да "изгониш" порасналите синове- откакто станаха 15-16 годишни моите, непрекъснато съм повтаряла, че в моя дом не разрешавам да се водят и да остават момичета в детските стаи. Както аз не съм водила и не съм занимавала родителите ми с интимния ми живот, така и те не желаех да ми натрапват своя.
Не одобрявам родителите, които осигуряват терен в дома си, а после защо не се изнасят.
Моите се изнесоха без да са готови да се оправят с битовизмите, после си се научиха на някои неща, а за други си плащат. Между другото и аз не бях научена в къщи, баба ми ме глезеше, не ми даваше да пипна нищо.
Научих се сама като се изнесох от нас.

# 125
Проблем е ако за едната страна - родители/дете не е окей нещо. Ако двете страни са си хепи както са, големой праз кой кво мисли у форума и как било при него.

# 126
  • София
Все някъде идва кривата на отношенията, дразненето, обвиненията.

Аз няма да оставя помен съмнение кое след кое следва. После ще си ида у мама Mr. Green

# 127
  • София
Ето един начин да "изгониш" порасналите синове- откакто станаха 15-16 годишни моите, непрекъснато съм повтаряла, че в моя дом не разрешавам да се водят и да остават момичета в детските стаи. Както аз не съм водила и не съм занимавала родителите ми с интимния ми живот, така и те не желаех да ми натрапват своя.
Не одобрявам родителите, които осигуряват терен в дома си, а после защо не се изнасят.
Е, ние сме олд скул, аз също съм научена така. Но други хора приемат, та даже етажи им правят (наш познат с къща в София би плоча и направи етаж на сина си). Мацката я канят, тя си спи там, майка й няма нищо против. То и аз не бих имала, момчето е свестно и хубаво....и високо, ИТ е и изкарва добри пари, а тя май не учи нищо след гимназията.
Но родителите са с патриархален манталитет - мъжът осигурява жилище, жената ходи при мъжа. Това са видели, това знаят

# 128
  • пустинята Гоби
Като имаш къща и етаж някак по-става, ама да ми се разваля рахатлъка в собствения ми апартамент хич не си го представям.

# 129
  • София
Толко става, докато не се хванете за междуетажните черги…

# 130
Моите не се наложи да ги гоня, сами искаха да са самостоятелни. Вярно, отидоха да учат в друг град, но още първият път, когато се върна вкъщи през ваканцията, синът ми каза: "Не искам изобщо да ме мислиш, ако ми се яде нещо, ще си купя или ще си сготвя, ако имам дрехи за пране, ще си ги изпера и не искам изобщо да се ангажираш с нещо." Маминият нали тръгна на училище на 6 години, все беше най-малкият в класа и все гледаше да си докаже, че е голям и се справя. Щерката, като отидох в нейната квартира в София за пръв път, естествено, мама трябва да разгледа и да си навре носа навсякъде, отварям гардероба и се вцепених от удивление: дрехите опънати като по конец, и я питам тогава: "Защо и у дома не си подреждаш така?!" (вкъщи дрехите се трупаха на облегалката на един стол, докато столът не започне да пада). А тя ми се усмихва мило: "Ами защото вкъщи има кой да го направи", демек моя милост.
След университета пък беше голямо тръшкане от страна на ММ:" Елате си, тати, аз за кой се блъсках, даже и работа ще ви намеря". Синът тогава му каза:"Как си представяш, аз да правя секс, а ти да си в съседната стая?!". Въпреки, че и етаж имаме, ама аз като живяла уж на отделен етаж в къщата на свекър и свекърва, седем години, щото нали, ММ си имал етаж, категорично си подкрепих децата, защото и виждах, че нашият град вече им е тесен. И сега ни е много спокойно на всички и много се обичаме, ама всеки си има собствен дом, както според мен и трябва да бъде. И аз мога и по гащи да се разхождам, и да не се притеснявам, че не съм сготвила, защото на тая възраст вече си ценя почивката, удоволствията и лично моето си време. Те също.

# 131
Моите се изнесоха без да са готови да се оправят с битовизмите, после си се научиха на някои неща, а за други си плащат. Между другото и аз не бях научена в къщи, баба ми ме глезеше, не ми даваше да пипна нищо.
Научих се сама като се изнесох от нас.

У нас е обратно. Няма забрани. Това е неговият дом и щом е преценил, че иска да ни запознае - прави го!
Що приятели негови с приспиване съм посрещала.. Сега, снощи и приятелката му.
Аз вярвам, че догодина ще отлети .. А, ако се върне, апартамента ще е негов..Аз ще се изнеса!

# 132
Ти си Рози без Бодли.

# 133
Аз на моите когато бяха в гимназията, им бях казала, че ако правят секс, по-добре да е у дома, отколкото да се натискат по пейки и по храсталаци. Даже на бала, когато тръгваха, ги питах имат ли презервативи и много се смяха. Все пак не  съм забравила времето когато съм била на 16-17 и ми беше ясно, че на тази възраст вече почти всички правят секс, затова предпочитах да знам, че са си прибрани вкъщи, а не да вършат глупости.

# 134
  • Пловдив
За мен това е неприемливо - не мога да осигурявам терен за секс на децата си. Просто няма да стане у нас.

Напълно съм наясно, че ще правят секс на 16-17, говорила съм за секса, за презервативи, СПИН и други полово предавани заболявания, но не осигурявам терен за секс.

Общи условия

Активация на акаунт