Паническо разстройство - 52

• 55 369
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
Аз имам въпрос относно Атаракс, понеже аз имам страшно активна генерализирана тревожност, а съм взимала по- малко от четвъртина атаркс и ме трупира  буквално не знам къде се намирам . Има ли някое подобно успокоително, което няма да ме успива  или да започна да пия по- малко атаракс и организма ще ми привикне. Напоследък разнивам и социална фобия, не се чувствам добре сред хора,  в ресторант, дискотека....
Атаракс не е успокоително, а антихистамин. Може да се взима спокойно, лошото е, че след някакво време изобщо не помага. Ама върши работа за 1-2 месеца. Ако не за друго, поне за алергии.

# 346
Здравейте, хич не ми е приятно да пиша в тази тема но...
Та да попитам, колко дълго се лекувате и какви перспективи Ви дават психиатрите?
Лекувала съм се горе долу 5 години с две прекъсвания от по няколко месеца. Съветът беше пий си хапчетата до края!? Не го приемам това е голямо бреме! Факт е, че се чувствах добре с лекарства но и качих 20 килограма. Лятото ги спрях. Въпреки лекарската препоръка и правя вече втора, трета криза. За съжаление при мен кризите продължават с дни. Треперене, гадене, стрес, понякога + повръщане и разстройство. Не съм адекватна в такива моменти. Та май пак ще започна лекарствата. А ме е страх.
Искаше ми се да чуя как процедирате Вие и какви са препоръките Ви относно продължителността на лечението.
Лекувала съм се със золофт и флуанксол, като е началото + клонарекс, после клонарекс само при нужда.
Също и ще помоля за препоръки за хранителни добавки, ако сте открили нещо полезно.
Желая Ви спокойни и щастливи празници!

# 347
Здравейте , имате ли симптоми като вътрешно напрежение в краката? Когато стоя права  ми треперят имам чувството че не ме държат и трябва да седна.

# 348
Здравейте , имате ли симптоми като вътрешно напрежение в краката? Когато стоя права  ми треперят имам чувството че не ме държат и трябва да седна.

Имала съм, но при мен беше като легна да спя. Не можех да си намеря място, след време отшумя, но е доста неприятно усещане.

Относно треперенето, сигурна ли си, че е от нерви?

# 349

Имала съм, но при мен беше като легна да спя. Не можех да си намеря място, след време отшумя, но е доста неприятно усещане.

Относно треперенето, сигурна ли си, че е от нерви?
Не знам дали е от нерви , случва ми се и когато  лежа или седя постоянно си мърдам краката Sad  ужасно е

# 350
Аха, има си и име. Синдром на неспокойните крака. От нерви е. Не се лекува. Ама това е положението. ГТР и ПР се лекуват до живот с хапчета. Рядко има измъкване, или ако има, е за малко. Това е положението. Аз съм от над година в ремисия, ама знам, че ще дойде и следващия влак някой ден. И така...

# 351
Аха, има си и име. Синдром на неспокойните крака. От нерви е. Не се лекува. Ама това е положението. ГТР и ПР се лекуват до живот с хапчета. Рядко има измъкване, или ако има, е за малко. Това е положението. Аз съм от над година в ремисия, ама знам, че ще дойде и следващия влак някой ден. И така...
Георги , четох и не мисля че е това . Само през деня съм така , вечер всичко ми е наред и  съня също...

# 352
Т.е спирате и почвате хапчетата ли?
Или, не ви разбирам?
А препоръката на лекуващият Ви каква е? Съгласен ли е да се спира лечението и при нужда да се почва отново?

# 353
Може пък Георги да не си прав и да не се лекуват цял живот, има една страничка Страх, вътре в нея момчето се казва Георги и споделя,че се е справил въпреки, че му е отнело време и е бил много зле. Ако не сш вдъхваме  кураж, ще изкукаме  тотално! 🙂

# 354
От тези хапчета усеща ли се някаква миризма? При потене например? Околните могат ли да надушат, че ги взимате? Като токсични не се ли усещат. Един човек преди време ми миришеше на някакви лекарства, може да са били Ад. много странна миризма.
Иначе аз не съм сигурна, че искам да пия за паник атаките, които се появяват от време на време. Горе долу за 10 мин паниката изчезва, ако съм  я имала.
Преди 2 години бях ходила на психиатър, дори не помня какво сме си говорили, определи, че имам страхова невроза, разказвала съм как се притеснявам да не се разболея най-вероятно. Хапчета не ми беше предписал.
Иначе всичко си е нормално. Никога не съм повръщала от тревожност. Единствения по-голчям проблем, че не ми се яде като се тревожа.

# 355
Т.е спирате и почвате хапчетата ли?
Или, не ви разбирам?
А препоръката на лекуващият Ви каква е? Съгласен ли е да се спира лечението и при нужда да се почва отново?
Нямам лекуващ Simple Smile Хапчета пих само за депресия. Ходя на психиатър да си говорим за нови подходи в психиатрията и медикаменти... Поне последните 2 пъти така беше. И според психиатрите няма смисъл да ходя, в ремисия съм. Но неизбежно ще се върне всичко отново някой ден. И тогава наново.

Относно Георги от страхбг. Познавам го лично. Наистина се оправи от паниката, обаче се метна в съвсем друга крайност, сега е като монах от Шаолин и отрича всичко земно, както и прави един куп ритуали, обсебва се лесно. Така че не смятам, че е излекуван.

Миризмата от медикаменти е нещо нормално, особено с тези, които се обработват и изхвърлят през урината основно. Специфична миризма на амоняк някак е.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 11:48 от bubanka

# 356
тези хапчета за паник атаки само, когато паника се появи ли се взимат или всеки ден. От един разговор само с психиатър може ли да се определи какво му е точно състоянието на пациента. На мен толкова време ми трябваше да да разбера, че състоянието ми се определя като страхова невроза, паническо разстройство, или нещо друго. Сега всичко е спокойно, но като започна четене по форуми за болести и се започва .... Разкажете какво му казвате на вашия психиатър, по колко пъти годишно ходите.

# 357
В такъв случай бихте ли ми препоръчали дори психиатър в София, явно ще се наложи да пия антидепресанти отново

# 358
Не мисля че има начин околните да разберат че вземаме хапчета. Мен като ме друсаха с АД и ксанакс зениците ми ставаха огромни. Сега не е така.
Георги ти спря ли золофт?

# 359
Не мисля че има начин околните да разберат че вземаме хапчета. Мен като ме друсаха с АД и ксанакс зениците ми ставаха огромни. Сега не е така.
Георги ти спря ли золофт?
Да, оценката от тестовете показа, че депресията си е отишла и няма нужда. При пост-ковид депресията лечението е екстремно бързо се оказва. Всичко минава без усложнения.

Последна редакция: нд, 19 дек 2021, 11:46 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт