Паническо разстройство - 52

• 55 405
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте отново!
"Официално" съм диагностицирана с паническо разстройство. След дълго дърпане, сутринта изпих първите лекарства. Предписаха ми Золофт (по-скоро новия му вариант Мисол) и ксанакс. Засега по четвъртинки сутрин и обед.
Снощи направих глупостта да чета листовки и само се надявам всичко да е наред. И разбира се, да си свършат работата, че вече не се издържа.
Мисол е търговско наименование на Нобел Фарма, както е Стимулотон на Егис. Золофт си остава най доброто, понеже Пфайзер си е патентовал и открил Сертралина. Медикамента е чук, аз лично го препоръчвам, добре лекува паники и тревожности. Но малко и зомбира де.

# 331
Здравейте отново!
"Официално" съм диагностицирана с паническо разстройство. След дълго дърпане, сутринта изпих първите лекарства. Предписаха ми Золофт (по-скоро новия му вариант Мисол) и ксанакс. Засега по четвъртинки сутрин и обед.
Снощи направих глупостта да чета листовки и само се надявам всичко да е наред. И разбира се, да си свършат работата, че вече не се издържа.
Мисол е търговско наименование на Нобел Фарма, както е Стимулотон на Егис. Золофт си остава най доброто, понеже Пфайзер си е патентовал и открил Сертралина. Медикамента е чук, аз лично го препоръчвам, добре лекува паники и тревожности. Но малко и зомбира де.
Какво имате предвид под зомбира 🤔

# 332
Здравейте отново!
Какво имате предвид под зомбира 🤔
Ми ако си примерно на 100мг (2 хапчета) е възможно да ти е все тая като пред тебе застрелят някой. Ставаш изключително хладнокръвен социопат Simple Smile Но то така се лекува паника, като не ти пука и мозъка не регистрира дразнения.

# 333
Георги, и аз май имам нужда от това! Хаха!

# 334
Здравейте ,прекрасни.Имам въпрос..утре летя за Англия и ще се побъркам от притеснение.Страх ме е да не получа па в самолета..имам само мента глог валерияна.Мисля ,че няма да ми помогне особено бихте ли ми препоръчали нещо по-ефикасно,ще съм много благодарна

# 335
Здравейте ,прекрасни.Имам въпрос..утре летя за Англия и ще се побъркам от притеснение.Страх ме е да не получа па в самолета..имам само мента глог валерияна.Мисля ,че няма да ми помогне особено бихте ли ми препоръчали нещо по-ефикасно,ще съм много благодарна
Малко алкохол ще те отпусне. Не казвам да се напиеш. Просто да те отпусне.

# 336
Настрой се, че няма да получиш па. Вземи нещо за четене да ти е интересно да си отвлече мислите. Някоя кръстословица или нещо такова.

# 337
Аз имам ужасен страх от летене, едвам се качвам на самолет, ама кача ли се, започва едно пиене и спира да ми пука Simple Smile

# 338
Здравейте! Пак след посещение на психиатър най накрая в България, пия ново лекарство, поредна проба. Лекаря беше доста уверен че това е лекарството но ми каза да чакам подобрение чак след около 2 месеца. Знам как действат АД и знам че ще трябва чакане, само че страничните ефекти са страшно гадни. Та да ви питам случайно някой пил ли е Анафранил (кломипрамин) и какви странични ефекти ви е дало?

# 339
О, аз с летенето съм топ. Мисля писах как летях до Хърватия преодолявайки страховете си и как се развиках в самолета, защото беше късна вечер, изгасиха осветлението и така излетяхме, че дето се бях панирала от полета, направо полудях. То и тъмно, и страх, и тресе и турбуленция ли де да знам. Ама някак мина. Аз пих клонарекс и бях яко в джаза.
Навръщане пак драми - затвориха ни хърватите в един коридор и аз направо готова да се връщам в Загреб, щото страх! ама стоях, припадах, умирах - полетът беше по-лек но ми пресъхна устата - нямам вода, те нали не дават, гадно, но някак си мисля, че следващият път ще съм една идея по-спокойна. Мен самото летене не ми е проблем, затвореното пространство ме побърква и се паникьосвам. А тия нискобюджетни самолети много малки ужас! Особено единият ми си стори и нисък, и тъмен - гадно! Успех с полета, стискаш зъби и толкоз. То пък не сто часа.

# 340
Аз имам въпрос относно Атаракс, понеже аз имам страшно активна генерализирана тревожност, а съм взимала по- малко от четвъртина атаркс и ме трупира  буквално не знам къде се намирам . Има ли някое подобно успокоително, което няма да ме успива  или да започна да пия по- малко атаракс и организма ще ми привикне. Напоследък разнивам и социална фобия, не се чувствам добре сред хора,  в ресторант, дискотека....

# 341
Здравейте,приятели.Надявам се всички да сте добре.Отдавна пиша във форума периодично.Отначало бях с панически атаки,агарофобия,хипохондрия и специфична фобия.От тези изброените вече няма и следа.Един ден си казах просто стига.За около седмица просто смазах на пук на страха всичко това от което се страхувах.За съжаление си навлязох по-голяма беда и това е ОКР.Ако знаете какви сте късметлии,че имате само паник атаки. Буквално ви завиждам.Повярвайте ми,че те са като детска игра.Защо се получи така от едно тревожно състояние да се премине в друго и то по-лошо?Давам си сметка,че не трябваше да изпробвам психиката си за толкова кратък период от време.Трябваше постепенно да се излагам на дразнителите,а аз го направих изведнъж. Има си и предистория - самотата и неразбирането от околните беше отключващ фактор.Плюс това направих фаталната грешка да си спра АД точно по това време.Но все пак ще ви оставя метода как аз успях да загърбя паническото разстройство,но с предупреждението да го правите бавно.Винаги,когато усетите пристъп на паника не правете нищо. Не тръгвайте по болници.Не мерете кръвно.Не потъвайте в страха.Чисто и просто се отпуснете.Няма никаква опасност да умрете от това. От това състояние не се умира.Само е мъчително.10 години съм го търпяла.Трудно е знам... Приемете страха,симптомите (треперене,повръщане и ред) и просто наблюдавайте как за 5 минути всичко се изпарява.Да,толкова са стига да ви стиска.След определен период от време,ще се смеете над това как сте търчели по болниците при всяка болежка.Ще се опитвате да си предизвикате паник атака,но няма да можете (опитавала съм се не става). Вече 7 месеца нямам нито един пристъп. Пожелавам ви успех. Вярвайте в Бог и в себе си. Вие сте ключа.Ще се радвам на хора с ОКР да ми пишат на лично, за да обменим опит. Сигурна съм и вярвам в себе си, че и това ще преодолея.Просто за всичко се изисква време.Бъдете търпеливи.Щом аз успях - можете и вие.

# 342
М р М можеш ли да споделиш какви са ти симптомите при ОКР и какво ти изписаха да пиеш?

# 343
М р М можеш ли да споделиш какви са ти симптомите при ОКР и какво ти изписаха да пиеш?

Натрапливи страхове, придружени с ритуали към тях,който уж облекчат тревожността. Казвам най-лекото - числата и симетрията на предметите.Общо взето не ти трябва да знаеш много за това заболяване. Препоръчвам ви да не ровите сега и в нета да си набивате допълнително филма дали го имате. Изписаха ми Есцитил и Клонарекс.Второто не съм го почнала.

# 344
Мерси за съвета м р м, минавало ми е през главата подобно нещо, но сякаш не съм пробвала.
Аз като пия преди обяд 1 Ципралекс и преди лягане 1/4 Клонарекс, дали мога да пия аналгин при главоболие, че май и зъб ме боли? Да ви кажа, моята лекарка каза, че всичко може, без жълт кантарион и аспирин, можело и 1-2 чаши вино, даже и при бременност можело да се пият тези хапчета, но аз съм с едно на ум и не искам да се доверя напълно.
Също, до колкото разбирам, лечението е: 6 месеца се пие Ципралексът, после 2 месца почивка и после 8 месеца се пие, нещо подобно. Вашите лекари така ли ги изписват за ПА? На мен ми се струва много време, аз си мислех 3 месеца някъде, след това се надявах да пробваме за дете, а с тези хапчета не искам да рискувам.

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 15:25 от just_mia

Общи условия

Активация на акаунт