За и против тестването в училище.

• 15 638
  • 383
  •   1
Отговори
# 135
  • София
О, има има.
Кой е тоя цял свят бре? Наблюдения върху всяка страна ли имате? Смешно е.
Тук в Бг е решено това да е начина, защо все се рови и търси под вола теле.

# 136
  • София
Много късно се появи тази тема.

Таман станаха по-цивилизовани. Мият си ръцете, не си бъркат в носа, не се скубят и не се плюят и изведнъж някой ги връща десетилетия назад с тези тестове с плюене. Едно първично да има в клас и всички ще почнат да се плюят. Такава лавина ще настане, че цялото тестване ще се обезсмисли.

И още един въпрос към майките, които са съгласни да ги тестват в училище - защо не ги тествате вкъщи? В целия свят така се прави - детето се тества у дома, а резултатът от теста се носи в училище.

Не е вярно. В Германия ги тестват в училищата. А тук има големи тарикати.

# 137
При ясната картинка за съзнанието на средностатистическия българин, смисъл от тестове у нас има, само и единствено, ако се правят в клас! А не вкъщи.
И не, не е вярно, че по цял свят тестовете се правят вкъщи.

# 138
  • волно калдъръмче
При ясната картинка за съзнанието на средностатистическия българин, смисъл от тестове у нас има, само и единствено, ако се правят в клас! А не вкъщи.
И не, не е вярно, че по цял свят тестовете се правят вкъщи.
Никакъв смисъл няма да се тълпят в класна стая и след като се са омешали хубаво, да се разбира кое от тях носи ковид.

# 139
  • София
Нямам проблем да се тестват вкъщи. Нямам проблем и да се тестват в училище. Където искат да тестват, само да няма ДО.
Докато се тестват, трябва да бъдат с маски, които ще свалят за секунди.

# 140
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ами на дечицата от малцинствата?
Мислите ли, че родителите на много от тях, които не са ходили на училище, могат да направят тест

И много от немалцинствата, четат, но не разбират и няма да могат да направят теста, сигурна съм

Аз такива глупости се начетох, че не вярвам да се получи, ако им делегират тази отговорност на родителите. Те половината са напълно неадекватни

Освен това, има риск от шмекерии и всякакви глупости

За да се избегне това- в училище, на опашка. Който не иска- да си гледа детето вкъщи

# 141
  • София
Могат, могат, хич недей да ги мислиш тях. Щом един прост учител може, значи и малцинственият родител може.
Сега Ангелов казва, че избраните тестове са за професионална употреба.

# 142
Сега Ангелов казва, че избраните тестове са за професионална употреба.
И какво излиза, че автоматично реално са бързи антигенни тестове с тежестта на лабораторни и няма нужда от ПСР?!

# 143
  • София
Не знам. И двамата със Симидчиев казаха, че  проблемът бил, че не се знае колко валиден ще е резултатът, защото учителите и друг персонал не са обучени. Нямало нищо общо с антигенните тестове от аптеката, защото човек си прави теста, но той не влиза в системата.

# 144
Е сега вече стана интересно! Smile

# 145
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
A значи и в учителите се съмняват, че ще успеят

Аз на човек, който не може един тест да направи, не вярва в науката, сопва се вечно, не се ваксинира и говори глупости на децата, как да доверя детето си

Как да оставя ума и здравето на детето си, в ръцете на такъв педагог?
Че ме и задължават

Мога да го отпиша от училище
И да го запиша да изкара онлайн в някое чуждестранно училище, а после университет

# 146
  • София
И какво, ще накривиш капата на системата! Най-много да дойде представител на училището или на социалните да те питат защо детето не ходи на училище, а трябва да ходи.

# 147
  • волно калдъръмче
A значи и в учителите се съмняват, че ще успеят
Не, Ангелов сега просто се усуква, щото предизборно нищо смислено не може да предложи. Учителите масово отказват да правят тестове.

# 148
И ние не бяхме обучени в началото на взимането на тестовете с клечката в носа и гърлото. Дойде един ушен, каза 2 изречения, благослови ни, тъй да се каже и- грабвай клечката и ръгай! Ами нема проблеми. Един два пъти в началото се пробвахме с тестове един на друг, пък после нямаше накъде и натрупахме практика и задобряхме. Имала съм и тестувани с позитивен резултат, останалите- също. И така. Стана рутина.

# 149
  • волно калдъръмче
И ние не бяхме обучени ...
И кои сте вие?

Общи условия

Активация на акаунт