За и против тестването в училище.

• 15 636
  • 383
  •   1
Отговори
# 120
Учителите твърдо се дърпат от тестуване. Част от родителите също. От обективно тестуване на място ситуацията се променя в посока декларация, че тестът е направен и отрицателен. На доверие. Всички ли са за вярване? И тия с мозъчната мембрана, и тия с етиленовият оксид?
Някакъв вариант за евентуална сверка е на произволен принцип да се подберат определен брой деца и да се претестуват контролно в училище. При несъвпадение -да се реши какво ще се прави. Но и това не виждам как ще извърви- съгласия, времегуба, изтъквана тотална некомпетентност на училищния персонал да направи прост тест /както сами са казали/.

# 121
  • София
Според мен, ако се приеме, че тестването може да се прави вкъщи преди училище, ще се успокоят по-голямата част от хората и ще тестват. Все пак не всички са идиоти, ако някое излезе положително, единици са тези, които биха го пуснали на училище.
Тази сутрин слушах интервюто на Диан Стаматов и Денков, те и двамата казаха, че ще е трудно, необходима е помощ от страна на родителите, училищният персонал не е достатъчен, за да се справят. При това положение аз наистина не виждам смисъл от цялото упражнение да се набутат в една стая 25 деца, учител и поне 3-4 родители, които да помогнат. За това време, ако има някой болен, така хубаво ще си обменят бацилите, че цялата идея на филтъра отива в канала.
Все пак от година и половина живеем с този вирус, вече почти няма хора, които да се отнасят нехайно към заразяването с вируса и преболедуването.

# 122
  • София
Милинка, днес сутринта в предизборното студио на БНТ една жена на прилична възраст заяви като основна цел на партията им да бъдат отменени фалшивите мерки срещу измисления по политически причини и несъществуващ вирус,както и на вредните за здравето маски.
Толкова за нехайното отношение. Говорим за партийна група, събрала подписи, поддръжници и т.н. И не беше Луна.

# 123
  • Пловдив
Коя жена? Че не успях да намеря нищо в сайта на БНТ.

Това с декларациите толкова очевидно няма смисъл, че не вярвам някой да го въведе.

# 124
  • София
Не съм го гледала, но има и партии, които яхат вълната на недоволството и гледат да извлекат политически дивиденти.
Общувайки с родителите на съучениците на сина ми, няма чак такива крайности, повечето са средностатистически хора. Вчера, когато гласувахме, повечето изразиха опасения и бяха против (i) заради високата заболеваемост и връщането точно в този момент и (ii) поради тестването в училище и струпването на хора, сред които може да има и болни. Говоря за квартално училище в голям и непрестижен район на София, където вероятността да има и безпросветни индивиди е по-висока.

# 125
  • София
По време на тестването всички ще бъдат с маски, ще се махат само за секунди.

# 126
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Коя жена? Че не успях да намеря нищо в сайта на БНТ.

Това с декларациите толкова очевидно няма смисъл, че не вярвам някой да го въведе.

И аз не го гледах, но нека позная- или ВМРО или Атака или Възраждане

# 127
  • Пловдив
Отчасти точно затова питам. ВМРО май не са на тая позиция, но Възраждане - да. Кандидатката им за вице ми е състудентка. Не вярвам да е дотам изтрещяла, но човек не знае.
А има и съвсем маргинални партии, може и някоя от тях да е.

# 128
  • София
Сега погледнах, Магдалена Ташева от Атака. От тях здрав разум не очаквам, обикновени популисти.

# 129
  • София
Да, същата. И други неща изплещи, но темата не е за това. Единствено подчертава факта, че за някои хора все още вирусът не съществува. И не са един или двама, за съжаление.

# 130
Трябва да има черно на бяло съгласие от родител за тестване, защото това води до диагноза и сериозни последици.
Води до диагноза? Някакви свободни съчинения ли правиш или не мислиш много за думите. Тестът води до официален тест, а не до диагноза.

# 131
  • Варна
Хайде не се хващай за думите, не сме в съдебната зала. Да, води до пср, който с огромен процент вероятност ще доведе до диагноза и карантина. Така по ли ти харесва? Всички го знаем това, не очаквах, че трябва да пиша адвокатска пледоария, голямо заяждане на дребно, голямо нещо. Всичкотова по никакъв начин не променя факта, че с оглед евентуални сериозни последици съгласие от родител е абсолютно необходимо, па дори и с риск да се похаби малко хартия. Продължавам да не схващам защо пустото съгласие боде някому очите и какъв е зорът да не се подписва. Няма и да се опитвам де, грам не ме вълнува.

Последна редакция: нд, 07 ное 2021, 14:18 от Месечинка виторога

# 132
  • волно калдъръмче
Много късно се появи тази тема.

Таман станаха по-цивилизовани. Мият си ръцете, не си бъркат в носа, не се скубят и не се плюят и изведнъж някой ги връща десетилетия назад с тези тестове с плюене. Едно първично да има в клас и всички ще почнат да се плюят. Такава лавина ще настане, че цялото тестване ще се обезсмисли.

И още един въпрос към майките, които са съгласни да ги тестват в училище - защо не ги тествате вкъщи? В целия свят така се прави - детето се тества у дома, а резултатът от теста се носи в училище.

# 133
  • Пловдив
Според мен има риск от шмекерии - слюнка не от детето, а от някой доказано здрав и т.н. Или пък тестът да се оказва валиден и с нещо различно от слюнка. Или да си промиват устата преди това...

# 134
  • София
Ако решат, ще си промиват устата и преди да влезнат в училище. Това няма как да се избегне. Но в мен все живее надеждата, че няма чак толкова неразумни хора.

Общи условия

Активация на акаунт