Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 495
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
Winter, мерси за подробния отговор. Само на Фраксипарин съм. За Паскалева също ли са много напред часовете? Ако изчакам за Сигридов той дали ще обърне внимание на тромбофилията? Бях свикнала да съм доста в час и сега това незнание ме побърква 😁

# 76
Да, за Паскалева трудно се записват часове....
Иначе Сигридов ще обърне внимание, ще ти пусне доплер, аз бях на БХС при него, имаш си преглед и ти взимат кръв, подробен е прегледа не се притеснявай. Трябва обаче да решиш къде ще се следиш защото при Сигридов са само фетални морфологии и е трудно с часовете ако ходиш само при него...

# 77
  • Пловдив
Здравейте момичета пуснах си кортизол , хормона на стес и ми е над горната граница е 650, резултати ми е 950.Има ли някой , който също си е правил преди процедурата или преди трансфер.Дават ли ви да пиете нещо.

# 78

Здравейте, това са моите резултати. Пускани са и хомоцистеин -8, вит Б12 -400 и вит Д -38. Предстои ми ин витро 1 опит. Имам ли тромбофилия, че вече съвсем се обърках Sad

# 79
Не знам дали питането ми е за тук, обаче много се притесних, а срещата ми с лекаря е чак в понеделник. В края на 5 г.с. съм и тепърва ми предстои първия преглед. На Клексан 0.4 съм заради тромбофилия и предписанието на имунолог включваше изследване на NK клетки при + тест, днес ми излезе резултатът - популация на NK клетки - 35.45% при горна граница 15% и Общи Т лимфоцити 38.50% при долна граница 67.

Може ли, според вас, изчакването до понеделник за вливаката Интралипид да е фатално?

# 80
Не знам дали питането ми е за тук, обаче много се притесних, а срещата ми с лекаря е чак в понеделник. В края на 5 г.с. съм и тепърва ми предстои първия преглед. На Клексан 0.4 съм заради тромбофилия и предписанието на имунолог включваше изследване на NK клетки при + тест, днес ми излезе резултатът - популация на NK клетки - 35.45% при горна граница 15% и Общи Т лимфоцити 38.50% при долна граница 67.

Може ли, според вас, изчакването до понеделник за вливаката Интралипид да е фатално?
Не, аз вливах в 7 седмица

# 81
Чувала сум, че в Турция изобщо не им обръщат внимание на тези НК клетки.

# 82
Момичета, излязоха ми крайните резултати и съм с хетерозиготна мутация в PAI 4G/5G и ACE.
От самото начало имам влошен кръвоток и съм на 150 мг аспирин, като сега Вецев, при който се следя, каза да включа и фраксипарин 0.3 на фона на мутациите. В 15 г.с. и още не ми е дошъл часът за консултация с хематолог, а с Вецев преглед имам другата седмица. Въпросът ми е - не е проблем да се почне веднага терапията и преди консултация с хематолог, нали? Знам, че после не е хубаво да се спира, може само да се коригира дозата.

# 83
Merry според мен си започни инжекциите и не се притеснявай. След като Вецев ти е казал значи вижда нещо, което го притеснява. Най-вероятно влошения кръвоток, иначе той не е за профилактичното включване на инжекции ако не вижда нещо конкретно няма да ти каже просто така да се боцкаш. А хематолозите гледат кръвните изследвания, те те питат имаш ли проблем с кръвотока, няма какво да ти кажат по този въпрос. Успех и от опит ти казвам Вецев няма да ти включи излишни инжекции Flowers Four Leaf Clover

# 84
Много ти благодаря, Winter!
И аз имам страшно доверие на Вецев, единственото ми притеснение беше, че последно бях на преглед преди 2 седмици и сега само на база резултатите от тромбофилията ги изписа директно, но ги почвам и се надявам наистина всичко да е наред 🍀

# 85
  • Sofia
... и сега само на база резултатите от тромбофилията ги изписа директно, но ги почвам и се надявам наистина всичко да е наред 🍀
Не е само на базата на резултатите от тромбофилията. Ти самата писа, че кръвотокът е лош и си на АП 150 мг, което мисля е допустимият максимум при бременност.
А и отделно с напредването на бременността, кръвта има все повече склонност към повишено съсирване.

На мен Вецев до 12-13 гс ми отказваше инжекции при наличието на 5 мутации (от които два хомозигота и една високорискова), защото кръвотокът беше добър. Щом на теб ти е изписал инжекции, значи има нещо предвид.
Аз бих се доверила.

# 86
Благодаря ви много за помощта, момичета! Simple Smile Почвам ги.

# 87
Здравейте, момичета, идвам с едно лаишко питане преди да обсъдя във вторник с АГ и се извинявам предварително, ако е глупаво.
На терапия с фраксипарин съм - 0,4, днес пуснах анти ха (12 часа след инжекция, тъй като не ми бяха казали какво е изискването) и резултатите са:
Anti-Xa при терапия с LMWH < 0.10 IU/ml,
D-димер- количествено 0.49 µg/ml, но съм доста боса по темата и не знам дали има нещо твърде притеснително в тях? Благодаря ви предварително за отделеното време! Heart

# 88
Здравейте, това са моите резултати. Пускани са и хомоцистеин -8, вит Б12 -400 и вит Д -38. Предстои ми ин витро 1 опит. Имам ли тромбофилия, че вече съвсем се обърках Sad

# 89
Torina, това анти ха въобще не го гледай. Ще трябва да го изследваш пак - 12 часа след инжекцията нищо не показва и не е верен този резултат. Аз преди имах грешен резултат 5 часа след инжекцията, трябва да те боцнат точно 4 часа след инжекцията за да видиш колко е анти ха. Д-димер май е в границата имаш ли референтни? И как може от лабораторията да не ти кажат нищо, мен винаги ме питат кога е бита инжекцията? Аз ходя в Токуда и в трета градска.

Общи условия

Активация на акаунт