Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 524
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, не знам дали въпроса ми е за тук, но имам час при док. след седмица и исках да ви попитам относно хомоцистеина, четох че е в обратна зависимост с витамините. С MTHFR 677T Хетерозиготен носител съм. Това са изследванията ми. Дали трябва да се притеснявам?

# 91
  • Sofia
Няма за какво да се притесняваш.
Хомоцистеинът е хубаво да е под 5.

Но и двата витамина са ти ниски.

# 92
Моя хомоцистеин веднъж след спиране на прием на витамини за 10 дни излезе 8.6 , следващо изследване след половин година без да спирам прием на витамини излезе 10, вчера бях при Лисичков на консултация като цяло за генетични тромбофилии. Каза че хомоцистеина е добре. Имам хомозигот за групата от вит Б 677С>Т MTHFR, приемам метилирана фолиева и метилкобалмин.

# 93
Torina, това анти ха въобще не го гледай. Ще трябва да го изследваш пак - 12 часа след инжекцията нищо не показва и не е верен този резултат. Аз преди имах грешен резултат 5 часа след инжекцията, трябва да те боцнат точно 4 часа след инжекцията за да видиш колко е анти ха. Д-димер май е в границата имаш ли референтни? И как може от лабораторията да не ти кажат нищо, мен винаги ме питат кога е бита инжекцията? Аз ходя в Токуда и в трета градска.
Благодаря ти много за мнението, Д-димера е до 0,5, за съжаление лекуващият лекар нищо не ми беше казал за анти ха-то(бяхме коментирали много други неща и е възможно да е пропуснал, моя е грешката, че не съобразих да проверя), на регистратурата в Токуда ме питаха само дали са минали 10 часа от инжекцията, защото по-малко не било ок, след което вече като седнах на стола лаборантката ми каза, че трябва да са минали 4 часа. Ще видя как ще го наглася, защото по принцип ги бия вечер инжекциите.

# 94
Момичета кокичета , спрях клексана , трябва ли да пускам някакви неща или вече си живея просто с бебе и без инжекции до следваща бременност ? Понеже аз така и не посетиэ никакъв Хематолог защото Вецев просто не ми остави избор да не му вярвам . ПС много ми липсва лекаря , не знам как е възможно да ми липсва толкова.
Слагах си инжекции 10 дни след секцио .

# 95
  • София
Bochinka, аз лично след първото ми раждане направих точно така сложих последната инжекция и си заживях живота с кеф без инжекции, без изследвания Simple Smile
Е както каза ти - до следващата бременнност. Чакам с нетръпение тия дни да родя и малко след това да приключа с инжекциите, този път по-възможност завинаги Simple Smile

# 96
  • Пловдив
Здравейте момичета,това са мойте резултати кортизола и димер завишен АРТТ също не е в норма.

# 97
  • София
Валя, за другите нищо не мога да ти кажа, но TSH 4,13 e за терапия - при бременност или опити за такава всички ендокринолози препоръчват да е до 2,5 макс.
Витамин Д-то също ти е в долни граници, а поне по това което съм чела тука и Б12 и Д гледат да са на горни при забременяване.
И последно не разбрах има ли вече бременност при теб, защото ако има референтните стойности при бременност на повечето покзатели са малко по различни - визирам АпТТ и D-dimer (ако не бъркам темите тук на първа страницата може да ги видиш по триместъри).

# 98
  • Пловдив
Валя, за другите нищо не мога да ти кажа, но TSH 4,13 e за терапия - при бременност или опити за такава всички ендокринолози препоръчват да е до 2,5 макс.
Витамин Д-то също ти е в долни граници, а поне по това което съм чела тука и Б12 и Д гледат да са на горни при забременяване.
И последно не разбрах има ли вече бременност при теб, защото ако има референтните стойности при бременност на повечето покзатели са малко по различни - визирам АпТТ и D-dimer (ако не бъркам темите тук на първа страницата може да ги видиш по триместъри).
Благодаря не съм бременна

# 99
  • Варна
Здравейте! Бременна съм в 7+5 г.с. и на фраксипарин 0.4 заради хомозигот по PAI. Инжекциите ги поставям от 9 дни. Тази вечер получих много силен кръвоизлив и помислих, че изхвърлям плода. На ехографа обаче се видя ембриончето и сърдечна дейност и нямат обяснение за този кръвоизлив- не се вижда отлепване на плодния сак. Изписаха ми утрогестан и да продължа с инжекциите. Някой минавал ли е през подобен казус и нещо може ли да се направи?

# 100
Аз бях така, в 6 г.с. Причина не се откри, предположиха леко отлепяне на сака и спрях аспирина, но продължих с Клексана. Случва се и често няма обяснение. Даже при мен няколко пъти зацапах, а единият беше по-силен. Накрая се спрях вкъщи, лежане, без вдигане на тежко и проблемите спряха.

# 101
Доста изчетох и доста чух като цяло и доста се обърках в резултат Grinning. На колко време си следите коагулацията, когато сте (или сте били) на Клексан/Фраксипарин?

Аз съм съвсем в началото на бременността и доктора каза да ги пускам на 3-4 седмици, ама първия път да е на 20.12, когато трябва да пускам пак и NK клетки, че ми бяха завишени. После с резултатите от тази коагулация, да си запазя час за имунолог, който да си потвърди или промени терапията при нужда (Самата терапия ми е предписана от имунолог още преди бременността). Значи ли, че 9 месеца трябва да ходя всеки месец на имунолог + изследвания, за да определят дозата на Клексана?

# 102
  • Sofia
Бях при хематолог в 13гс, пусна ми изследвания, предписа ми терапия и ме вика пак към 21гс на консултация + изследвания. При нея засега само това ми е следенето на терапията.
Казах на следящото АГ, за тази консултация и терапията, попитах го дали е нужно да си изследвам коагулацията за следващия преглед при него - не ми иска подобно нещо, следи само кръвоток засега.

# 103
Моето АГ иска да пускам изследванията всеки месец (аз съм с няколко мутации + Лайдън). На хематолог ходих в трети и осми месец, но моето АГ всъщност е наясно с тромбофилията и следи нещата адекватно + на всеки преглед прави доплер. Не знам по отношение на НМХ дали имунологът може да е от полза, честно казано.
В хода на бременността, ако имаш някакви притеснения, бих те посъветвала контролно да посетиш хематолог.

# 104
  • София
Имунолог може да назначи терапия, но не може да я коригира в хода на бременността. Хематологът също пита за ехографските данни, за да прецени дали да коригира терапията. Намерете си добър АГ/фетален АГ /рискова бременност АГ, който да има опит при проследяване на бременни с тромбофилия.

Общи условия

Активация на акаунт