Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 18

• 46 670
  • 766
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, аз съм в 26та седмица с 2 нискорискови мутации - хетерозигот PAI-1 4G-5G и MTHFR (c.677c>T)
На терапия съм с фракси или клексан 0.4. и аспирин протект по 1 на ден
На БХС ми излезе повишен плацентарен протеин, което разбрах тогава че е предпоставка за прееклапсия.
От известно време кръвното ми е по-високо - при нормално 90-95 на 60 в началото на бременността, сега е 110 на 70-80 варира.
Ще се консултирам с АГ следващата седмица, но все пак ако има някой запознат ще се радвам на мнение препоръка или просто споделяне на опит. Благодаря.
Кръвното ти е нормално, аз съм понякога 100 на 60, понякога 110 на 70 .. лекаря каза че няма проблем в това

# 406
Здравейте, аз съм в 26та седмица с 2 нискорискови мутации - хетерозигот PAI-1 4G-5G и MTHFR (c.677c>T)
На терапия съм с фракси или клексан 0.4. и аспирин протект по 1 на ден
На БХС ми излезе повишен плацентарен протеин, което разбрах тогава че е предпоставка за прееклапсия.
От известно време кръвното ми е по-високо - при нормално 90-95 на 60 в началото на бременността, сега е 110 на 70-80 варира.
Ще се консултирам с АГ следващата седмица, но все пак ако има някой запознат ще се радвам на мнение препоръка или просто споделяне на опит. Благодаря.
Здравейте, от положителен тест ли сте на тази терапия? Аз съм същите мутации+хетерозигот АСЕ, което повишава риска. Също така в момента съм в процедура инвитро. До сега не съм се консултирала с хематолог. На предното  инвитро(неуспешно) бях само на Натаспин, но не това беше причината за неуспеха.

# 407
  • София
Алекса, освен с АГ се консултирай с кардиолог.

Да, 110/70 по принцип не е високо, но ако при теб нормално е 90/60, значи е по-високо от нормалното за теб.

По време на бременността моето кръвно също беше по-високо от нормално, но въпреки всичко беше в норма. Беше подобно на твоето.

За прееклампсия има още ред симптоми освен високо кръвно, това че имаш предразположение според теста в 12гс не означава, че ще развиеш прееклампсия. Освен това си на терапия - аспиринът всеки ден е именно за това.

# 408
Здравейте, днес си пуснах разширен пакет за тромбофилия в Геника, заради мисед аборт и биохимична бременност . Ще ви питам един глупав въпрос. Свързана ли е тромбофилията с по- трудно забременяване?

# 409
Здравейте, днес си пуснах разширен пакет за тромбофилия в Геника, заради мисед аборт и биохимична бременност . Ще ви питам един глупав въпрос. Свързана ли е тромбофилията с по- трудно забременяване?
Не.

# 410
Кактус, аз си направих изследванията за тромбофилия след мисед аборт. Тогава моето АГ ми изписа аспирин и около 6 месеца правихме опити и си пиех аспирина. В началото на 2ри месец отидох за установяване на бременността и тогава ми изписа и инжекциите, с които ще продължа до края.

# 411
Успях да запиша консултация при проф. Паскслева. Дотук имам само основния  панел от нац. ген. лаб. При положение, че единия хетерозигот е Лайден, другия - подценявания PAI, дали има смисъл да пускам разширен преди часа? В града мога само в Бодимед да пусна, те сигурно пращат в Геника или в НГЛ (имам 20 дни време, но трябва да го измисля ).

# 412
Не.
Аз съм питала доста лекари същия въпрос и няма категоричен отговор. Казват по-скоро не, но може да е причина да не може да се закрепи ембриона или да спре да се развива ако няма добро кръвоснабдяване. Аз не стигах до имплантация когато задавах този въпрос, при положение че имаш мисед и БХ, май не е трудно забременяване, а въпроса е какво се случва с ембриона? Въпроса не е никак глупав и според мен си го задавай на всеки преглед причината може да е всякаква и трябва да се търси. Успех Flowers Four Leaf Clover

# 413
  • Sofia
Успях да запиша консултация при проф. Паскслева. Дотук имам само основния  панел от нац. ген. лаб. При положение, че единия хетерозигот е Лайден, другия - подценявания PAI, дали има смисъл да пускам разширен преди часа?
Проф. Паскалева се интересува най-вече от Лайден и Протромбин. На другите мутации много-много не им обръща внимание. Та ако ще пускате допълнителни изследвания само за нейния час, мисля, че няма смисъл.

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 18:46 от Brin de muguet

# 414
Момичета, има ли такива от вас, които са преносили докато са били на терапия? Док каза, че това е много рисково, а пък аз нямам никакви белези за започващо раждане...

# 415
  • Варна
Попаднах на едно мнение на жена, която споделяше, че бременността й с НМХ терапия е протекла много по- леко, без контракции в сравнение с предходната й без терапия. Та се зачудих имат ли връзка ранните неразположения и контракции и терапията. При първата ми бременност стягания, опъвания и тежест започнаха още от 4 месец. Сега с установен 4G/4G още не са ми включили фракси, приемам само натаспин. В 17 седмица съм, коремът ми опъва, все едно  са ми направили метална отливка и са ми я закачили като броня отпред. Знам, че е хубаво да се движа повече и помага за разреждането на кръвта, но ми тежи.

# 416
Няма връзка с терапията Simple Smile Не търсете под вола теле, всяка бременност е различна Simple Smile

# 417
Момичета, за консултация при проф. Паскалева на какъв телефон се звъни, намирам 02/9211 211 МЦСМП-НКБ, но втори ден вече не мога да се свържа, всички оператори са заети....и после пак същото.
На аспирин и клексан 0.4 съм, 18 г.с., АГ ми каза да направя консултация с нея, но ако и записват доста напред във времето, май ще трябва да мисля за алтернатива (в тази връзка проф Лисичков добра опция ли е според вас)
Благодаря ви,

# 418
  • Sofia
Момичета, за консултация при проф. Паскалева на какъв телефон се звъни, намирам 02/9211 211 МЦСМП-НКБ, но втори ден вече не мога да се свържа, всички оператори са заети....и после пак същото.
На аспирин и клексан 0.4 съм, 18 г.с., АГ ми каза да направя консултация с нея...
Аз звъня на 02/9211 364

# 419
Много благодаря, ще пробвам

Общи условия

Активация на акаунт