The Wheel of Time / Колелото на времето

• 29 567
  • 785
  •   1
Отговори
# 105
не е чудно. В последно време се налага тази практика когато е за серийни филми всеки епизод да е с различен сценарист и различен режисьор. Така пестят пари, защото плащат по-малко пари на отделни хора, отколкото ако един човек е на договор.
в случаят с Готъм например масово имаха различни режисьори.
Голяма рядкост е някой да направи 3 или 4 серии от един сериал, мисля че и Спартак така го правиха. Така ако не си доволен от работата на някой режисьор го разкарваш още на следващата серия.В такъв тип сериали продуцента има водеща роля, защото няма единен режисьор а се побираш в бюджета.
В анимационния сериал Батман (1992) също са сума ти режисьори и сценаристи.

4- та серия за мен е голяма фансмагория, както и първата.  Дано не продължава така.
Повече ме занимава въпроса как смятат да "наблъскат" 14 книги (изключвам прелюдията) в максимум 5-6 сезона всеки от които средно по 8-10 серии.
Най-вероятно няма да успеят да го докарат до Последната битка.
Съжалявам, че не постъпиха като Стар Уърс там направиха и анимационен сериал, за да запълнят дупките.

Последна редакция: ср, 01 дек 2021, 14:57 от Лорд Сняг

# 106
С тази смяна на режисьори и сценаристи да не вземат съвсем да сгомнясат сюжета?
Лорд Сняг, тепърва ще има много промени, убедена съм. Само да не са като простотиите създали Търсача.
Да си запазят основните неща. Мисля, че ще стане.

# 107
Не, чак като Търсача едва ли ще стане зле. Но ако сравняваме с Викинги, Бялата принцеса, Спартак - синовете на Арената, Игра на тронове, Готъм и пр. нивото е доста по-зле

т.е. Легенда на търсача<Колелото< Бялата принцеса

# 108
Бялата принцеса не го знам. Ни Спартак съм гледала. Нито Викинги. Викингите го почнах, но нещо не ме грабна. Може и нещо да не съм била в настроение, знам ли и аз.
В Търсача съсипаха цялата фабула и философия.
На Вярата на прокудения съм ревала всеки път като я чета.
А в сериала така промениха нещата за 20 минути, че всичко отиде на майната си. Най-хубавото отиде по-дяволите.
Ама защо им е да правят качествен сериал?
А всъщност ако го бяха направила почти като книгите щеше да бъде един от най-добрите фентъзи сериали.
Ама като залагат на комерсиалното, ще губят. Затова и спряха да снимат.

# 109
Зачетох се отново в Колелото. Забравил бях, че има Първи обет и Втори обет.
Първият обет е Пътят на листото - обета на Джен Айил /калайджиите да не  вадят оръжие и да чакат завръщането на Айез Сейдай.

в това отношение Зеления човек пита Ранд " да не би Народа на Дракона да се е върнал към дните на Първия обет?....но, не, ти носиш меч"
Вторият обет е обета който сключват Десетте държави - да се възправят заедно срещу Сянката.

# 110
Някой гледа ли епизод 5?
Аз съм безмълвна и разочарована.

# 111
Изгледах.
И аз съм разочарована.
Досега гледах без прекъсване. А на този епизод спирах три пъти. Да пуша една. Да сърфирам в нета и да думна една игра на компютъра Grinning
Скрит текст:
Лоаил иначе ми допадна. Като външен вид хич, но като игра биваше и то доста.
Егвийн игра мъничко по-добре. Даже ми се стори хубавичка като я бяха вързали Grinning
Като тръгне да мре, ще ми се стори красавица. Може да пусна сълзица от благоприличие.
Валда е прекрасен изрод.
Алана също ми харесва.
И в тая кула видяхме само три сестри. Къде са се покрили останалите?
Страшно разместване на сюжета. Как бързо се озоваха в Кулата. Преебаха всичко.
Сега срещите с Авиенда, Мин и Елейн ще се измислици явно.
Ех, надявах се да не стане като с Търсача, но на там клони. Ама какво да се прави, ще видим още какви простотии ще сътворят.
Церемонията на финала беше голяма простотия. Лан изплиска легена.
На Перин я как бързо му станаха жълтички очите. Честно казано не помня в книгите как става с жълти очи и установява, че може да общува с вълците.

Създателите на сериала казали, че работят много усилено за да запазят "гръбнака" на историята
Ето го и гръбнака
Скрит текст:

# 112
И аз го спрях и гледах с дребното Dragon Rider,защото има дракони и повече смисъл.
Скрит текст:
Мат и камата.Нищо.Все едно е в абстиненция или на тежки наркотици.
Нанив пък всяка вечер край огъня на стражниците.
Перин трябва първо да се срешне с Елиас Мачера,да говорят и тогава да се стигне до жълтите очи,при това пак не се държи по-този начин както показаха.
Не мисля,че ще дадат на Ранд всичките му жени.
Незнам защо тичат през книгите като Юсейн Болт по време на състезание,а в същото време има допълнителни сюжетни линии от които няма нужда.

# 113
Явно си мислят, че ще ни изненадат приятно.
Но се питам. Тъпи ли са?
Не се ли научиха какво искат зрителите?
Особено пък хората чели поредицата.
От Търсача не се научиха. От ГОТ не се научиха. Ще се научат ли някога.

Оф, помня една единствена екранизация на книга, която ми допадна и си спазваше книгата доста добре.
Парфюмът с Дъстин Хофман.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 00:56 от Елора

# 114
Сигурно са очаквали да се възхитим от погребалните практики на стражниците.

# 115
Не бях възхитена.
Чудя се тия създателите на сериала правят ли си труда да четат коментарите на зрителите?
Церемонията я гледах тъпо и ме докара до подхилкване.
Лан в книгите никога не би се държал като професионална оплаквачка в цикъл.

Последна редакция: нд, 05 дек 2021, 11:24 от Елора

# 116
  • София
Изгледах
Уф, какво по дяволите беше това?
Най-слабия епизод за сезона.
50 минути тръшкане и реване за някакви герои за които ами съжалявам ама грам не ми пука. И как да ми пука, като са имали 5 минути екранно време? Сериозно ли това е топ продукция? Все едно някакви аматьори са се хванали да правят нещо за първи път. Не се прави така бе хора, тц тц тц, има си наръчник за тези неща. Насила хубост не става.

Хареса ми актьора, който играе Валда. Намразих го много, значи е убедителен. В смисъл стои ми убедително. Явно е фанатик, който мрази магията и коли и беси наред. И явно си имат някакви оръжия с които да обезвредят магията, защото Айез Седай май се страхуваха от тези бели плащове. Поне Моарейн я беше страх.
Хареса ми и Лоиал, готин образ е.
И сцената с вълците ми хареса дето нападнаха плащовете, ама това нямаше и 2 минути, хех.

Всичко останало страшна скука, много дразнещо.

# 117
Очакваше се да ни залеят с безмислени пълнежи.
Моарейн не я е страх. Предпазлива е.
В книгите не помня всичко. Тук Лорд Сняг да даде повече инфо. Но чедата внимаваха с Айез Седай. Не си позволяваха волности.
Нямат никакви оръжия за обезвреждане. Една Седай може да ги разкаже играта.
Чедата даже в някои държави са извън закона и им е забранено да стъпват там.
Знаят много добре, че въпреки клетвите те могат да защитят себе си и сестрите си. В книгите обаче много от чадата не вярват на тия клетви.
Сцената с вълците ми куцаше в голяма степен. Вълците ми приличаха на домашни немски овчарки. Трябваше малко по-страшнички да ги направят.

# 118
  • Русе
На мен ми хареса серията. Книгата така и не можах да прочета, след като я започвах на няколко пъти, но филмът ми върви сносно. Не ми е върхът, но го гледам с интерес и в никакъв случай не ми е досаден. За разлика от Фондацията, която така и не можах да харесам до края.Книгата не съм я чела, въпреки че някога бях голям фен на Азимов.

# 119
Сцената с вълците ми куцаше в голяма степен. Вълците ми приличаха на домашни немски овчарки. Трябваше малко по-страшнички да ги направят.
Те вълците много се бяха разлаяли за вълци.

Общи условия

Активация на акаунт