За бебета и деца от 0+месеца- Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 98

• 25 709
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
С лъжица успешно се справяше сама без много цапане на 18 м.но не искаше глезеше се, реве и вика мамаа,на година и 8 яде сама естествено се цапа,капе се, бавно яде 30-40 Мин аз я подканям все, но има голям напредък определено.Давам й за пример едно приятелче Криси, казвам хайде като Криси сама да ядеш 🥳🌞🌞🌞така че два месеца понякога е малко време но напредъка е голям🥳

# 106
За мен инхалаторът е една от най-хубавите инвестиции пък. Не съм чула за вреда от тях и много пъти вече ни е спестявал ходене по лекари и пиене на лекарства. Последния път дори в спешното изписаха антибиотик ей така, за всеки случай, но малкият не можеше да го приеме и видимо нямаше нужда от такъв. Спрях го на моя глава и след това педиатърката каза "Добре, че сте го спрели, продължете с инхалации." Купихме го, понеже трябваше да избираме дали да лежим в болница или да се сдобием с такъв. Дано не бъда разбрана погрешно - това е мое мнение. ✌🏻😊

Относно приборите - към годинка някъде прояви интерес да се "храни" сам. Мацането е голямо при нас.. повече по масата, земята и главата, отколкото в устата, ама.. 😁

# 107
Когато моето дете беше с бактерия в носа, УНГ каза в никакув случай да не правим инхалации, за да не слезе надолу… мен малко мее стрх от инхалациите.

# 108
Това за бакрериите и инхалациите не го знаех... Ние наскоро се сдобихме с инхалатор, тъй като чувам само положителни отзиви за инхалации с физиологичен разтвор. И при кашлица, и при хрема. На дъщерите ми като им се запушат носовете и няма оправяне по 10 дни и повече. Нито капки помагат, нито нищо. Честно казано и от инхалатора предния път не видях голяма полза.

# 109
Започна да ползва прибори предимно малко след 2г. Иначе аз захраних по звб и първите месеци беше мазало. Най ясно си личеше напредъка, когато й давах за закуска овес ядки с кис мляко. Беше кошмар в началото и постепенно започваше все по малко да се цапа. Но до 2г предпочиташе с ръце да яде.
Нямам много опит с инхалатора. Взехме да има, ползвали сме го броени пъти при настинка с физиологичен разтвор. Сериозни разболявания до сега не е имала. Още не ходи на ясла детето. И сме ограничили контактите. Тя сама даже не иска да ходи по площадки, където има деца. Може би някакъв период. Иначе се радва и си играе с племенниците ми и с по-големите деца от нашата компания /но ги виждаме рядко/.

# 110
Иначе за храненето самостоятелно. Моят син се храни сам с прибори от 18 месечен. Сега е на 2г. и откакто тръгна на ясла (макар да е ходил малко, защото сега е с отит 😭), започна да ми се лигави и иска аз да го храня, ама аз не отстъпвам много много 😆

# 111
Дадох 170лв за омрон и честно казано не знам кога и как се прилага (без да е назначен от педиатър) .също чух и от друго място , че с тоя ковид е рисковано да се ползва . Ами ако има бактерии без да знаем и го ползваме ?! Голям Хикс ми е ? Някой компетентен да се изкаже по темата , моля Wink

# 112
Здравейте, да ви попитам нормално ли е детето да не сочи с пръстче или с цяла ръка поне? Моето момченце е на 13 месеца и все още не посочва нищо към даден обект. Това, което ме притесни повече е, че не поглежда в посоката, когато аз соча нещо. Четох на много места, че посочването било много важен маркер и се стреснах.
Иначе прави някакви неща- казва целенасочено 4-5 думи, имитира 2-3 животни, нас много ни имитра, маха за здрасти, колко голям ще стане, пляска като чуе хей ръчички. Също като питам къде е мама, тате, котето, бебето и винаги се обръща и поглежда натам. Също невинаги се обръща на името си, особено, когато се е заиграл с нещо. Като цяло се обърща, но просто не всеки път.

# 113
Здравейте, да ви попитам нормално ли е детето да не сочи с пръстче или с цяла ръка поне? Моето момченце е на 13 месеца и все още не посочва нищо към даден обект. Това, което ме притесни повече е, че не поглежда в посоката, когато аз соча нещо. Четох на много места, че посочването било много важен маркер и се стреснах.
Иначе прави някакви неща- казва целенасочено 4-5 думи, имитира 2-3 животни, нас много ни имитра, маха за здрасти, колко голям ще стане, пляска като чуе хей ръчички. Също като питам къде е мама, тате, котето, бебето и винаги се обръща и поглежда натам. Също невинаги се обръща на името си, особено, когато се е заиграл с нещо. Като цяло се обърща, но просто не всеки път.
Моето момче също много късно се научи да сочи и да гледа къде соча, чак на 20 месеца. Всеки ден гледахме книжка, в която му сочех кое какво е; сочех му всичко по пътя като излизахме на разходка - коли, самолети, животни. И така за няколко месеца първо започна да сочи по книжката, после като поиска нещо и накрая всичко. Simple Smile Малко повече занимания от ваша страна ще са нужни.

# 114
  • София
Момичета, при коликите бебетата имат ли къркорене и газове в червата или само е болката?

# 115
# 116
  • София
Моля, дайте ми съвет какво да правим?

# 117
Масаж на корема ,краченцата свити пак към корема, за да може да се изпръцка..

Капки/спрей с еспумизан ( говорете първо с педиатър!)

Simple Smile)

# 118
Здравейте мами.
Аз искам да ви попитам следното.
До каква възраст педиатъра мери и тегли бебето.
Защото ние сме на 1 годинка и педиатърката ни предупреди че вече няма да го мери и тегли.

# 119
Здравейте, в петък биха ваксина морбили на дъщеря ми и от вчера с баща й сме с температура и отпаднали, личната ми каза, да стоим с маски, но се притеснявам дали е достатъчно, какви са възможните реакции ако и детето се разболее? Няма кой друг да го гледа..

Общи условия

Активация на акаунт