Име за избор на новороден момък

• 4 825
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Най-много ми допада Стефан. Връзва се с фамилията много добре и ще има имен ден на страхотна дата, точно между Коледа и Нова година! 😊

# 16
Йоан категорично - съдържа се в името на баба Йорданка и ще имат имени дни в два съседни дни. Може и Даниел, ако се вземе корена -дан. Хубави имена.
Струва ми се абсурдно да кръщавате детето Стефан на брат си, но пък ако много е заслужил, защо не. Wink Стилян ми е безразлично (и ще го питат цял живот как се пише - Стилиян, Стилиан или Стилян), а Станислав не ми харесва.

# 17
Гласувах за Стефан.

# 18
  • Най-красивата страна
И аз гласувах за Стефан.Харесва ми как звучи,има хубаво значение,има имен ден и не е прекалено често срещано.

# 19
Станислав.

# 20
  • София
От изборените харесвам Стефан и Станислав. Но и аз не мисля, че е ок да е кръстен на вуйчо си, знам ли. Аз бих кръстила Станислав. Хубаво значение има инето, пак оразнува имен ден на Стефанов ден, отива си с фамилията и при англоговорящите ще е лесно ако един ден му се завърти живота така, че да работи в чужда среда ще може да е Стан😀
Стилян никак не ми е благозвучно, Йоан много масово, а и пак ще навява мисли, че е крустено на баба си, пък вече има детенце кръстено на нея.

# 21
  • Най-красивата страна
Харесвам латинското Стелиан.Среща се у нас и в Румъния.
В Гърция е Стилианос.У нас--Стилиян.
Ама Стилян -не.

# 22
Гласувах за Станислав.
Предлагам на дядо Стоян направо да ползвате името. Името си е силно, с хубаво значение и ще си празнуват заедно. Стоян Сидеров си звучи добре.

# 23
Вместо Станислав може и Станимир. Станимир Сидеров звучи по-добре, по-силно.

# 24
Гласувах за Стефан. Предлагам Свилен с тази буква. Мисля, че добре звучи с фамилията.

# 25
Гласувах за Станислав. Много ми харесва това име. На Ваше място не бих кръстила отново на баба Йорданка, след като вече има едно внуче, дословно кръстено на нея.

Като съчетание между Александър и Стоян ми хрумват имената Антон, Асен и Аспарух. Може да Ви допаднат. Леко раждане на жена Ви!

# 26
Гласувах за Стефан.
Моят син така се казва,кръстихме го на дядо му .Вече на 3г. гордо си се представя с името и смея да кажа не е толкова разпространно.Успех и леко раждане!

# 27
От изброените най-много харесвам Стефан, но щом чичо му също е Стефан може би не е толкова добра идея. А между Александър и имена със С много не виждам връзка. Стоян Сидеров също звучи добре според мен, както и Станимир.

На Александровците от по-старото поколение им викат Сашо, сигурно това е връзката с буквата С.
Авторе, най-добре остави жена си да има последна дума за името на детето.

# 28
  • Най-красивата страна
Александър и Стоян въобще не могат да се съчетаят.
Може би двойно име.
Например Стефан Александър
или Александър Стефан.
И пак ще има сърдити.
Няма как да се угоди на всички баби и дядовци.

# 29
Авторе, ако ти си Радослав, а детето Станислав -  обезличавате se и двамата, жена ви като повика някой, ще се чуе само едно 'слав' .... Не подсилвате вашето име. Предполагам, че не е това целта.
Станислав Радославов Сидеров -  нещо ми се преплита езика

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
Ето някои идеи от мен:

Стамен Сидеров,
Станил Сидеров,
Сидер Сидеров, макар, че не знам какво значи думата 'сидер'
Сандро Сидеров, нестандартно, но по нещо от 2мата дядовци
Себастиан Сидеров,
Йован Сидеров
Йоан-Александър Сидеров, на бабата и дядото
Алекс Сидеров, добре се връзва с презиме Радославов
Сава Сидеров