Образователен Говорилник - 21 - Рецепта за красота

• 27 282
  • 775
  •   1
Отговори
# 285
Рейни, да в Лозен е. За сега ходят от 1-4 клас, а детската им въобще не е спирана. От понеделник от 5 до 12 са на училище. Ще си отдъхнат и децата, и родителите.

# 286
  • В офиса
При нас с бала се получи много добре - не се занимавах с нищо. Тя си избра дизайнерката, измислиха заедно модела (супер яко момиче, завършило моден дизайн в Англия - Лиза Кайн, да я изрекламирам), разбра се с кварталната ни фризьор на за прическа, намери си пак в квартала едно момиче (от балетното:)) за грим. Аз само пазарих фотографката (няма да я пиша, защото е ултра заета по балове, особено тази година) и това ми бе участието. Дай боже всекиму Simple Smile

ПЧМГ няма да тръгват поне още седмица, по инфо от сина ми.

Къде се загубиха Лейка и Гадамер?

# 287
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тук съм, много работа имах вчера. Стабилен е роднината, но още е кислородозависим. В началото е бил на 30 литра, вече е на 12, така че има напредък. Но като се вземе предвид, че нашият личен кислороден апарат е за 4-5 литра, ясно е защо не му е стигал.

Имаме абитуриенти в темата? Супер! Към кои държави са се насочили да следват?

П.П. Вчера слушах по радиото, че ФКИ организира кампания за следване във френски университети, имало и опции с АЕ.

# 288
  • в страната на чудесата
Добро утро Simple Smile
Нещо ви бях изпуснала... а и хич не ми се пише по темата ковид. Нито по темата за “лапането на клиничните пътеки”...
трябва да си Даун, за да издържиш работа в ковид отделение...

Нашият клас е ваксиниран 50%, плюс още 2-3 преболедували, но аз бих участвала с удоволствие ако трябва да се плащат тестовете. Засега нищо официално няма. Но нивото ваксинирани деца е шампионско Simple Smile

# 289
  • София
Тинки, лятото случайно попаднахме в магазина/студиото на Лиза. Щерката си купи разкошна рокля, къса, младежка, нестандартна, която нарочи за вечерята в Колежа. Въобще не ми беше минало през ума да отидем при нея за роклята.

Мисля да букна хотел и следващата седмица да празнуваме Деня на благодарността на СПА.

# 290
Ай честито  
https://www.dnes.bg/obrazovanie/2021/11/19/golemite-uchenici-se- … tta-spadne.511029

И това в комбинация, че се измъкна от разрешението да се купуват тестове.

Не може ли да натиснем училищата да реагират чрез асоциацията на ЧУ?

# 291
  • София
Сериозно ли? Как не ги е срам? Как е възможно такава гавра с децата?
И сега какво, ще върнат децата от Уве, Иззи и т.н. обратно вкъщи ли?
Според мен е крайно време и самите училища да се надигнат, ако трябва и само частните, но това не може да продължава повече.

# 292
  • София

Имаме абитуриенти в темата? Супер! Към кои държави са се насочили да следват?

П.П. Вчера слушах по радиото, че ФКИ организира кампания за следване във френски университети, имало и опции с АЕ.

Има, има. Подготвя документи за САЩ, вече събмитна тези за Холандия, където ще се пробва в Делфт. Кандидатства и в два университета в UK, но и да го приемат в тях, следването там ще е само при евентуални стипендии.

Какво е ФКИ?

# 293
  • София
Е нищо не е казал за връщане на тръгналите деца, къде четете такова нещо. Слушах някаква част от интервюто, каза човекът дори, че обсъждат за по-големите да внесат друг вид тестове, от началото на носа, за да облекчат доставките и да могат и големите да тръгнат.
Ще потърся цялото интервю да гледам, но в частта, която хванах, си беше много адекватен и нормален човека. Поръчали са тестове, няма ги, търсят варианти.

# 294
Чети между редовете. За малките има тестове до другата седмица.
А за ЧУ, които имат неформално "разрешение" се отметна заради натиск за неравнопоставеност. Ще видим дали и какво ще има в променените насоки.

# 295
  • София
Бърди, ето линка с отговорите на министъра - https://fb.watch/9n4fkts0J0/
Аз не успях да го слушам, по-късно ще го пусна.

Данибон е писала:
Цитат
Тази идея училищата сами да могат да купуват тестове отпадна, заяви образователният министър акад. Николай Денков. Тя изтеча в публичното пространство преди да е обсъдена. (По-късно обаче уточни, че явно с частните училища ще се подходи по-различно, защото имат друг начин на финансиране.)

# 296
  • София
Да, ще го видя първо цялото интервю, хванах само една част.

А, Росита, благодаря!

# 297
Оф, дано поне ЧУ да останат с опция. Ще си плащам с удоволствие.

# 298
  • Отвъд алеята зад шкафа
Prizma - Френски Културен Институт.

# 299
  • София
Абе аз Джасим хич не го харесвам, ама гледам, че май има влияние и може да натисне, което ще е в полза на всички ЧУ.

Общи условия

Активация на акаунт