Образователен Говорилник - 21 - Рецепта за красота

• 27 289
  • 775
  •   1
Отговори
# 330
Повтарянето на мантрата как децата са виновни за разпространението на вируса и как ето заключили сме ги и кривата се обърна ми е най-гнусната и отвратителна до момента. Значи всички възрастни си избърсаха мръсните ръце с децата и са супер щастливи от тоя факт. Нямам думи да изразя омерзенито си от политическото управление на кризата в България. Имам де, ама ще получа бан.

# 331
От пресата:
"Водени са и разговори със служебния министър на образованието проф. Николай Денков да запази поста си и в бъдещото правителство и „той се отнася със симпатия към идеята“."
Е, толкоз не можаха да намерят една "даскалица" от прогимназиален етап, а пак професори....
ПП С възрастта образът на  даскалицата ми  става все по-симпатичен-свързвам го с жена, отдадена до фанатичност да образова децата. Даже си я представям как потропва нервно с краче, ако здравният министър й противоречи и не пуска децата (й) да ходят на училище...

# 332
  • София
А, не, даскалицата аз я виждам като Янка Такева, дето тропа с краче и вика "Няма пък!".
Няма шанс някой министър да промени положението.

# 333
  • София
Смених банера на темата. Ако модераторите нямат нищо против, ще го оставя така Simple Smile

# 334
  • София
Въпросът е защо не разрешават да си ги купуваме...

Защото някои директори на ДУ ревнаха, че нямат пари и не им било работа да търсят и купуват тестове. Пък ако разтешили на частните , ще дискриминира децата от държавните училища.

Аш, супер. Качи, моля снимката и в темата. Ще си я сваля и ще си я като профилна във ФБ.

# 335
  • София
Въпросът е защо не разрешават да си ги купуваме...

Защото някои директори на ДУ ревнаха, че нямат пари и не им било работа да търсят и купуват тестове. Пък ако разтешили на частните , ще дискриминира децата от държавните училища.

Аш, супер. Качи, моля снимката и в темата. Ще си я сваля и ще си я като профилна във ФБ.
Скрит текст:

# 336
А малките тестваха ли ги втори път?

# 337
  • София
Вчера вдин директор обясни защо  не могат училищата да си купуват сами тестовете - щял да намалее фонд ДМС. За 14тата заплата говорим.

# 338
  • София
Малките са тествани вече три пъти. Доколкото разбрах тази седмица има 11 позитивни резултата.

А как не се намери един журналист да попита министъра за какво се похарчиха спестените милиони от миналото заключване на децата?

# 339
  • в страната на чудесата
Ми няма да се хареса отговорът особено преди изборите Simple Smile
Харизмата е сапунен мехур.
На сайта на столична община има отчет за разходите по дарителска сметка, има непохарчени пари. Достатъчно за месец тестване...

# 340
Вчера вдин директор обясни защо  не могат училищата да си купуват сами тестовете - щял да намалее фонд ДМС. За 14тата заплата говорим.

Може ли да цитираш имена?
Изначално това е проблема. Всички спестени пари от онлайна не е ясно как и за какво се харчат.
Аз в другата тема си написах мнението за протеста и организаторите му. Докато в този протест не се задават истинските въпроси и прозира комунистическо мислене, аз съм пас.

Последна редакция: сб, 20 ное 2021, 10:16 от Fancy

# 341
  • София
Ами естествено, че има варианти за финансиране на тестовете. И в другата тема се дадоха добри предложения от Санака, Дидева и др. За мен отново лъсна мързелът, нежеланието да се размърдаш и да организираш нещо. То това ни е проблем и от преди пандемията. Много от нещата у нас куцат не толкова поради липса на пари, а поради чист мързел и некомпетентност. Съжалявам да го кажа. Вместо да се напънат малко да свършат някаква работа най-лесно беше да пищят за дискриминация, ЧУ са виновни и т.н., за да могат спокойно да си нищоправят. Особено ако първата им мисъл за закупуване на тестове е била свързана с ограничаване на парите за скъпоценното им ДМС, вместо да си размърдат мозъците.

# 342
Ти парите на Столична община не ги мисли😀 макар че точно бивш директор на училище би могъл нещо да помисли за учениците. Един месец ПО би било чудесно, даже времето е хубаво още.

Отивам за вюрстчета. Може да намина и към протеста.

# 343
  • София
Аз в другата тема си написах мнението за протеста и организаторите му. Докато в този протест не се задават истинските въпроси и прозира комунистическо мислене, аз съм пас.
В тази връзка - правилно ли зададох въпроса в банера? Много се чудех как да го формулирам.

# 344
В тази връзка - правилно ли зададох въпроса в банера? Много се чудех как да го формулирам.

Можеш да добави "за всички деца", "за да се върнат за постоянно в училище". На така зададения въпрос, аз, влизайки в обувките на министър, бих ти отговорила: "Тестове има." Sad

Общи условия

Активация на акаунт