Подготовка за малкия човек - тема 16

• 38 424
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
По принцип и аз не мисля че ще ми издържат нервите да го оставя да плаче. Затова сега пробвам разни неща, правя гнезда и т.н. А като детето е по-голямо - тогава да, и аз мисля че е по добре в неговпто легло

# 196
Последни казвам нещо и ще последвам примера на пистачо и да не спамим в темата говорейки за съня на бебетата.
Както Аляска каза, като големи нямат място в леглото 4м бебе не пречи, но  веднъж почнат ли да спят и най-вече минат ли годинка трудно спират. Познавам деца на по 10г които нямат свое легло. Да бебето има нужда от майката, но ние не сме животни, а хора и според мен е редно детето да е дори в друга стая. Разбира се ако е за 1-2 вечери не мисля, че кма проблем. Всеки си знае как да си гледа детето, но просто казвам, че помен ли се веднъж после е трудно спирането. Давам пример с 5г дете на моя приятелка. Като бебе беше много ревлива и спеше само в тяхното легло. Започнали да в слагат там. На 1г и 7м решили да пробват за по няколко часа през деня да я слагат да спи там. Получило се. Когато опитали за нощен станл рев. Решили, че още е малка и на 2г пак опитват. Отново рев. Детето вече е достатъчно голямо за да прави опити да прескочи кошарата, но е твърде опасно и майката от притеснение го взима при тях. На 2,4м отново опитват, но детенцето вече не иска и си се мести при тях, защото им се роди второ бебче и малката спеше в легло без оградка. Сега вече след като минаха много неуспешни опити и казали, че мама и татаи искат тя да си е в нейното легло, защото вече е голяма и трябва да си има своя стая. Детето не сподели на майка си, а на мен, че всяка нощ плаче, че родителите и вече не я харесват. Не мисля, че е добре детето да изживява такова нещо. Ако ще отклоните децата преди 2г си спете с тях.

# 197
Когато детето стане на възраст да говори и разбира, има начини да го отделите в собствено легло и стая. Съмнява ме много 10-годишни да спят между родителите си.
Тук обаче говорим за новородено, на което няма как да му обясните и не може да го оставите да реве само в другата стая за неопределено време. Тези методи, ако ще се ползват, са чак за след 6тия месец или по-късно. Някои родители, като мен, не могат да слушат детето си да плаче, когато има лесен начин да го успокоят. Освен това за много родители да си гушкат детето през нощта е приятно и няма нищо лошо в това. Прочетете, ако имате желание, за четвъртия триместър. Бебетата имат нужда да са близо до майките си.
Имала сте просто късмет, че бебето ви от новородено не е плакало и искало да спи на ръце. Радвайте се, но недейте да съдите родителите, които са имали по-неспокойни деца. Предполагам всяка майка предпочита да спи спокойно, вместо да друса по цяла нощ ревящо бебе, но понякога нямаме избор и намираме вариант, чрез който всички да спят по добре.

# 198
Ааа има, има и по-големи от 10 годишни, които спят при родителите си. Joy Знам за такива. Подкрепям казаното от Иси-анди. Няма да споря по темата, защото е безсмислено-всеки за себе си. Но един въпрос: защо в леглото (което е опасно дори с мерки), а не в некст ту ми? Съмнявам се едно допълнително легълце да разори повечето семейства. И не е кой знае какво усилие в повече да дръпнеш бебето към себе си, за да го кърмиш вместо да си спестиш това дръпване.

# 199
Не виждам нищо смешно, че по-големи деца спят при родителите си. Явно има някакъв проблем там, което не е смешно.
И все пак не може да се сравнява новородено с 10-годишно. Няма нужда да изпадаме в крайности, при положение, че това със сигурност не е масово явление. Повечето деца могат успешно да бъдат отделени на година-две-три.
Пак повтарям, че някои родители нямат избор.
Ако за да се наспя, трябва да избирам детето ми да плаче или да си легне при мен, аз съм избрала второто.
Интересно ми е какво бихте направили, ако детето от раждането иска да спи на ръце? Ще го оставите да плаче само в другата стая ли? Не говоря за голямо дете, а за новородено, каквото е и бебето на Alaskata, откъде подхванахме и темата.
Иси явно е имала спокойно дете, а Сноууайт скоро ще може да сподели дали нейното спи кротко в другата стая.
Лесно се осъждат другите родители, когато ние самите имаме различен опит и различно дете.
Ще е по-полезно, ако вместо да говорите против споделянето на легло, дадете реални съвети на жената как да се справи със ситуацията. Защото явно нейното дете не иска да спи само в кошарата!

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 09:38 от Pistachio

# 200
  • Beyond the stars
Мисля, че изречението "Да не го научиш", създава супер излишен стрес на всички майки. Да не го научиш на ръце, да не го научиш на тихо, да не го научиш при теб и т. н, и т. н. И като го научиш - какво?
Ако не го гушкаш това бебе, докато най-мн има нужда от това, кога? За абитуриентския бал?
Моето си спеше в леглото, но като се е случвало да заспи при нас, не съм драматизирала "да не го науча случайно". И на ръце заспиваше, на шест месеца сам реши, че не му е готино в таз конфигурация.
Това са бебета, не са се родили с идеята да ви манипулират.
За протокола - от преди годинка спи сам в стая в леглото си. Но нищо не се е случвало с рев.

# 201
Успокойте се малко, темата сме я коментирали разгорещено поне два пъти-и тук, и в други теми. В смисъл поне аз лично не искам да споря сега по нея. Питах обаче защо да не е в некст ту ми, което е практически разширение на спалнята на родителите и пак е при вас, може даже да погалите бебето докато спите, а каъо се разреве с минимално усилие да го дръпнете и кърмите, после по безопасен начин да продължи да спи до вас в собственото си разширение на леглото. Защо трябва да се поема риска да е на спалнята точно не знам, ама всеки си решава. Малко безсъние си е част от играта все пак, в смисъл не е нужно човек да се стреми към дълбок сън с бебе Grinning (с ясната представа съм, че сега ще ме разстрелят за това изказване, но who cares Joy),  поне ако става дума за това като плаче нощем да се надигнеш леко и да го вземеш от некст ту ми-то.

По време на бременност ставаме по 10 пъти на нощ до тоалетна, това е много по-прекъсващо съня от това бебето да спи в легло, прикачено към спалнята и да трябва само малко да се надигнеш и да го кърмиш.

# 202
Какво олио използвате за бебетата? Четох, че зимата трябва да се ползва олио, топлите месеци тоалетно мляко? За душ гел (не знам дали така се нарича) и тоалетно мляко съм се спряла на А-дерма Primalba.
И един смешен въпрос, но като не разбирам- четох, че не е добре да се използва измивен продукт всеки ден, а 2 пъти седмично, през останалото време вода. Това не включва  измиването на дупето, нали? Него го мия след всяка смяна на памперс с измивен продукт?

# 203
  • Пловдив
Нашето дете от самото начало си спеше в нейното легло , което е до нашето. Но докато стана на 3-4 месеца много пъти се е случвало да я взема при мен, за да се кърмим и след това заспивахме така.
Спяла съм много леко , защото се притеснявай да не я натисна, но пък тя спеше по- спокойно определено.
Вече е на година и 4 месеца и си спи в нейното легло, но все още в нашата стая.
Самата аз не искам да я отделям, много ми е мило да сме заедно; а и вечер пие вода, някой път се буди и ме търси и т.н. Нека порастне още малко и сама да поиска , веднага ще я отделим.

А защо не сме взели next to me?
Ползват се 6 месеца, което за нас беше безсмислено, защото бързо умалява и не искахме да правим тази покупка.

Не сме ползвали олио, взехме млякото за след къпане на Uriage.

# 204
Моето дете си спеше много добре като новородено в неговото си легло.
С течение на времето започна да се буди на всеки час. Не можеше да заспи сам. Или на ръце, или с кърмене. Умората се натрупваше. Вместо да ставам да го друсам на всеки час и после да рискувам да се събуди, докато го слагам в кошарата, избрах по-лесния вариант и спи при мен, като почти не се събуждам като го кърмя. Не е толкова опасно, когато се следват препоръките.
Когато обаче имаш бебе, което спи само в ръцете ти, не говорим за малко безсъние, а за тотално изтощение и невъзможност да функционираш като нормален човек.
Не мисля, че е толкова сложно да разберете, че не всички имат като вашите деца и не на всички им е толкова лесно. Затова не съдете, а се радвайте на късмета си. Понякога се налага да се прибягва до отчаяни мерки, това искам да кажа, а не, че не е ок бебето да си спи в кошарата.
Некст ту ми за мен беше излишен разход, някои бебета ги ползват и по-малко от 6 месеца, а други изобщо не искат да спят и в тях. Удобство е, но както с повечето бебешки продукти, може и без него. Решетката на кошарата се маха и също може да се залепи за леглото.

# 205
  • Седмото небе
Какво олио използвате за бебетата? Четох, че зимата трябва да се ползва олио, топлите месеци тоалетно мляко? За душ гел (не знам дали така се нарича) и тоалетно мляко съм се спряла на А-дерма Primalba.
И един смешен въпрос, но като не разбирам- четох, че не е добре да се използва измивен продукт всеки ден, а 2 пъти седмично, през останалото време вода. Това не включва  измиването на дупето, нали? Него го мия след всяка смяна на памперс с измивен продукт?
Аз думата “трябва” или “така се прави” особено отнесено към гледане на бебета не я харесвам, ама никак даже, всеки си преценява, няма нищо задължително.
А по въпроса-аз така прецених за подходящо, в нашия случай Wink Не съм се водила по никой и нищо, освен нейните нужди.Моята маймунка като съвсем мъничко бебче беше с много, много суха кожа. Първо ползвахме много богат, да не кажа мазен лосион за тяло на Бабе педиатрик и с него изкарахме доста време. После съм ползвала българското на Бебо-за мен е добро, с хубав състав и прилична цена, беше ми останало на мен от бремеността, беше още в срок за ползване и след баня с измиващ продукт и правех масаж с него. След като свърши сега през есента взех Мустела олиото, редувам го с лосиона им за тяло, аз също ги ползвам, понеже срока им след отваряне е само 6 месеца и така ще ги оползотворим пълноценно. Аз хич не съм по разхищаването и изхвърляне ма продукти, гледам до времето им след отваряне максимално да ги употребя.  Лятото не я мажех с нищо, спестявах си го, като я къпех с измиващо олио.
Допълвам се... В повечето продукти като олиа или лосиони/кремове за бебета (а и не само) дори и “по-висок клас” или “медицински” съдържат течен парафин, който лично за мен е много анти-съставка и старателно го избягвам.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 10:43 от * SUPERMAMА *

# 206
Кой е казал, че нашите деца не са плакали?

Имала съм седмици в които съм спала по 14 часа цялата седмица, но както и да е. Може би вашето е правилно, а аз си измъчвам детето!

Използваме козметика на А-дерма и не бих я заменила. Имаме шампоан и дуж гел в едно, кремчета за тяло, не съм заглеждала дали е олио или мляко.

Имате ли предложение какво да взема на бебе за коледен подарък. Малко е странно, защото бебето е още неродено, но миналата година тя ми беше взела за моето бебче, а той още не беше роден. Ще се роди началото на Юни и ми се ще да е нещо полезно, защото миналата година тя ми подари един подаръчен комплект, който не използваме. Не искам да е дреха, може би по-скоро някакъв сет, но полезен. Имате ли идея?

# 207
  • Германия
Моите и двете деца спаха при мен на спалнята много дълго време, цялото съвместно спане далеч не е чак толкова страшно и опасно както някои си представят. Но аз спя сама с бебето, мъжа ми по ред причини не спи при нас за сега, и имам достатъчно място. Отделно подсъзнателно се усеща къде е бебето и майката инстинктивно го пази и е малко вероятно да легне върху него. Вземала съм нужните мерки за да съм сигурна, че бебето е ОК. Некст ту ми не е опция за нас, защото спалнята ни е много висока и няма как да се закачи легълце на нея. Когато децата спят при мен аз също спя добре. Мит е, че щом бебе то се роди и няма повече качествен сън за майката. Има бебета всякакви и в крайна сметка е кой както си го направи. За мен е важно да се наспивам и като кърмя по 3-4-5 пъти на нощ да не се разсънвам до толкова че да не мога да заспя пак докато е станало време за следващото кърмене. За други е важно бебето да не спи при тях и да не им пречи на отношенията с партньора им, или да го учат на самостоятелност още от родилното и т.н.  Нека всеки си гледа децата като сметне за добре.

А, и още нещо. Дъщеря ми спа при мен до 2г и я отделихме в нейна стая от раз без драми. Синът ми е на 1г7м, все още е при мен и за сега няма и да се опитвам да го местя. Най-късно като се преместим другата година ще си отиде в новата стая. На мен ми е приятно да го кушкам като го кърмя, а иначе той ми оставя достатъчно място като спи и не ми пречи по никакъв начин.

Това време минава толкова бързо, мигнеш и са порастнали и вече не искат да ги гушкаш и целуваш.

# 208
Наистина сме я дискутирали и друг път тази тема. Аз не вярвам в самостоятелни новородени - то си е оксиморон. Имам разни теории и неща, които ми се ще да приложа, но преди да се роди бебето, да се приберем вкъщи и да поживеем заедно, въобще не мога да твърдя със сигурност "така ще е" или "иначе ще е". Както казва Ася Демирева за кърменето "детето ви със сигурност няма да заспива на гърда, като стане на 20 или поне не на вашата", така бих казала аз за спането.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 11:26 от Welt

# 209
  • Beyond the stars
Мит е, че щом бебе то се роди и няма повече качествен сън за майката. Има бебета всякакви и в крайна сметка е кой както си го направи. За мен е важно да се наспивам и като кърмя по 3-4-5 пъти на нощ да не се разсънвам до толкова че да не мога да заспя пак докато е станало време за следващото кърмене. За други е важно бебето да не спи при тях и да не им пречи на отношенията с партньора им, или да го учат на самостоятелност още от родилното и т.н.  Нека всеки си гледа децата като сметне за добре.
Това време минава толкова бързо, мигнеш и са порастнали и вече не искат да ги гушкаш и целуваш.

+110.
Всеки сам си избира битките. За мен някои са супер излишен стрес за всички страни и зор за приза "майки-героини", ама като има мераклии.

Общи условия

Активация на акаунт