Подготовка за малкия човек - тема 16

• 39 298
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Може да спят в леглото от малки, но после много трудно се отделят. Така е с първите ни 2 деца, хем си имат легълца от началото, но сега все ни търсят, все искат да се гушкат. Третото си спи спокойно в неговото креватче по 8-10 часа всяка вечер, а е на 5 месеца. Който как си реши, но споделям нашия опит.

# 241
  • Пловдив
Не сме имали кошара за игра. Беше свободна изцяло.
Пробвах да я сложа в на едни приятели кошарата веднъж и се скъса да реве.

# 242
И аз не съм купувала, пълзяха си из вкъщи навсякъде.

# 243
А ползвали ли сте кантар за бебе и нагревател за шишета? Дали има смисъл да се купуват?

# 244
Кантарът за бебе може само да те побърка, според моя опит. Влизаш в един омагьосан кръг на хранене-теглене и се чудиш стига ли му, наяло ли се е, ама защо толкова само е качило... по-добре не.
Нагревател ползвах изключително много, но баткото беше на АМ и имаше смисъл. Винаги имах готово топло шише за мляко. Ако бебето е на кърма вероятно ще остане неизползван. За това съветът ми е да изчакаш и да видиш дали ще имаш нужда от него.

# 245
А ползвали ли сте кантар за бебе и нагревател за шишета? Дали има смисъл да се купуват?
Не съм ползвала шишета, нагревател също (кърмих).
Кантар също не.
Като цяло за начало ти трябват главно бодита, пижами и памперси... Всичко останало са екстри, за които сама ще видиш има ли смисъл в процеса на израстване на бебока 😉

# 246
Здравейте! Бих искала да попитам дали някоя от вас разполага със списък за новородено майско бебе (пролетно-летния сезон). Интересува ме какво точно трябва да закупя, така че да не трупаме излишни неща у дома. Simple Smile Благодаря предварително, желая весели празници!

# 247
Кантар имам, ползвам го от време на време, защото го имам. Взех го в миг на умопомрачение, чудех се какво точно да си купя и реших, че много ми трябва този кантар, но реално няма никакъв смисъл от него, а на всичко отгоре не съм сигурна и до колко е верен. Не смятам, че има някаква особена нужда от него.
Нагревател за шишета за мен е една от най-необходимите вещи вкъщи, взела съм и при нашите да има, но аз се цедя и давам от шише. Имам кърма и за следващо ядене, която седи в хладилника и отделно имам във фризера, и много ми е лесно нощно време просто да сложа шишето в нагреватела и през това време да се цедя или да оправям малката. И с баткото и с малката много го ползвам нагреватела.

# 248
Здравейте! Бих искала да попитам дали някоя от вас разполага със списък за новородено майско бебе (пролетно-летния сезон). Интересува ме какво точно трябва да закупя, така че да не трупаме излишни неща у дома. Simple Smile Благодаря предварително, желая весели празници!
Аз съм с две летни бебета и гледах винаги да имам 5-7 бодита с къс ръкав и толкова комплекти с дълъг, дали от две части или ромпър. С дъщеря ми бяха по-удобно блузка и ританки, сега със сина ми са ромпърите. 3-4 чифта чорапки, бархетни и тензухени пелени по 2-3 бр като за начало. Памучна пелена за завиване и някое одеяло за всеки случай. Това ползвах аз. Лятото е топло и всичко съхне бързо .

# 249
Първото ми дете е майско и точно това беше и моя списък + 1 тънка шапка за всеки случай.

# 250
Кошара за игра - аз не съм ползвала, за мен ограничава бебето. Бях сложила килимче за игра и играчки на земята и оставях да си лази свободно и извън този кът за игра.

Кантар - според мен е излишна покупка, освен ако няма проблем с наддаването и трябва да се следи по-често теглото.

Нагревател за шишета не съм ползвала. И със синът ми и сега си кипвам вода в електрическа кана и сипвам в термос - така винаги и навсякъде имам топла вода. Удобно ми е и за излизане навън, и при пътуване или гостуване някъде.

# 251
Със сина ми ползвах кантар защото се роди по-рано исках да следя наддаването. Но наистина е нож с две остриета и принципно не е нужен. Аз го мерех на 3 дни с ясното съзнание, че няма да качва еднакво всеки ден. Беше ми полезен. Аз не купих, а взех под наем от Дундьо.
Кошара с първото ми дете не сме ползвали, оставях я на пода. След 7++ месеца я оставях в бънджито за малко ако трябва да свърша нещо набързо. Смятам и сега така да процедирам.
Първия път не съм ползвала нагревател, но имахме микровълнова. От доста години вече нямаме и взех най-евтиния възможен на Кенгуру, с който да топля пюретата и да мога да стерилизирам бибероните. Доволна съм от него.

# 252
И двата уреда взехме под наем. Кантарът в началото ми беше полезен, защото виждах, че наддава и бях спокойна. Нагревателят не ми влезна в употреба.

# 253
  • Германия
За пролетно бебе имах 5-6 бодита с дълъг ръкав, няколко с къс, 3-4 блузи с дълъг ръкав, 4-5 тънки панталончета, 2-3 якенце/суичъри, чорапки и 1-2 тънки шапчици. Вече за лятото взех къси панталони, бодита потници и няколко тениски.
Съвсем като новородено вкъщи беше с боди дълъг ръкав (не беше много топло май месец) и панталонче. На мен ромпърите не ми бяха удобни като цяло.

Везна не съм имала, не ми е трябвала. И за мен тя също може да събориха кърменето от много вглеждане колко суче бебето. Нагревател също не съм ползвала, както и шишета или пюрета 😅

# 254
  • София
Здавейте, включвам се и аз в темата. Очакваме пролетно бебче и се подготвям лека полека с покупки, а приятели и роднини искат да им кажа какво да подаряват, та ми е много трудно да направя списък. Въпроса ми е главно свързан с козметиката за бебчето и какъв хигиенен комплект да избера. Вие към какви сте се насочили или какви сте ползвали и сте останали доволни?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт