WIZZ AIR - 40

• 44 253
  • 791
  •   1
Отговори
# 405
---------------------------------------------------------------------------
WiZz пусна днес 100 хиляди безплатни билета за украински граждани за полети от съседните държави: Полша, Словакия, Унгария, Румъния. Багажът също е безплатен.
WIZZ is committed to helping Ukrainian refugees reach their destination, wherever that may be. That's why we're providing 100,000 free seats on short-haul flights departing from Ukraine's neighbouring countries (Poland, Slovakia, Hungary, and Romania) in March.
Което реално никой няма да погледне. Wink
Ако тръгваш на път, разчитайки, че няма да ти погледнат документите... не е много нормално. Ако го даваш за съвет на останалите, го правиш смело. Ако ти самият/ ще пътуваш с неоправени документи, едва ли ще рискуваш.
Само да вметна, че лятото имах 4 пътувания с Уизеър и навсякъде ми поглеждаха личната карта, на гишето в София почти не ми погледнаха резервацията, а ми взеха само личната карта, за да препишат личните данни и така да им излезе резервацията на компютъра. На мен са ми правили огромен проблем, че пише ПЪРВОТО И ВТОРОТО ми име на резервацията (име и презиме), а на личната карта най-отгоре се вижда първо ТРЕТОТО име (фамилия). И са искали да им показвам и други документи, показвах и кредитната карта, с която съм купил билета.

# 406
Здравейте

Имам нужда от съвет:
Със семейството ми планувахме пътуване Бургас- Виена (с Уиз), Виена - Милано (Раян). Крайната цел ни е Италия, но понеже от Бургас или Варна няма директни полети, решихме да минем през Виена и да прекараме там 3дни. Всичко вече е букнато - полети, настаняване... И току-що Уиз пишат, че полета до Виена е канселиран 🤦

И сега ще ми се измъкнат с това, че ще мога да си ползвам сумата която съм платила за друг полет. Само, че аз не искам друг. Трябва ми този. В друга ситуация щяхме да отидем до София и от там да си хванем полет до Италия директно 🤦
Някаква идея какво да правя? Абсолютно безизходна ситуация ми се вижда. Някой с подобен опит?

# 407
Е за съжаление това са рисковете от прекачване с нискотарифни компании...
Пробвай да смениш отказания полет с нещо сравнително удобно, примерно от София или Букурещ вместо Бургас.
Доколкото разбирам няма други дати за полетите, просто са спрени?

ПП имам предвид да провериш на сайта какви възможности ти дава за промяна. Ако ще говориш с тях, можеш да пробваш да смените направо на София-Милано, въпреки, че шанса е малък, а райънския да се надяваш да го променят, за да го откажеш

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 16:30 от neuromancer

# 408
Летите от София до Виена?

# 409
Да, вместо от април почват от юни или юли, не помня. Доста тъпо :/ можеше да си букнем полет софия-милано и да ни е мирна главата, но решихме от Виена просто за да си спестим пътуването до София.

Stryper ако беше от София щяхме да си букнем направо до Милано, оставаме във Виена просто защото полета от Бургас беше до там.
Явно решението е София - Милано и горим с билетите Виена- Милано. Което не е малко, 4 билета + багаж 😔

# 410
  • Русе
Здравейте. Имам закупени билети само с безплатния багаж 40-30-20см. Обмислям да доплатя за приорити, като пише, че може да се добави trolley bag 55*40*23. Въпросът ми е - задължително ли е да е с колелца или може обикновен сак?

# 411
  • София
Здравейте. Имам закупени билети само с безплатния багаж 40-30-20см. Обмислям да доплатя за приорити, като пише, че може да се добави trolley bag 55*40*23. Въпросът ми е - задължително ли е да е с колелца или може обикновен сак?
Всичко с тези размери става.

# 412
Летите от София до Виена?
Уизеър няма София-Виена, така че не може да замени резервацията на Уизеър, която е била Бургас-Виена.
А ако ще се разкарва до София, тогава може директно да си лети до Милано.

За да не загубите билетите от Виена до Милано, както и хотелските резервации пробвайте да замените полетите на Уизеър: например от Варна до Виена (има такива, но не знам дали в същите дни) или да купите на Austrian - Варна-Виена.
Нямате много опции.

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 00:35 от diziler

# 413
Diziler, благодаря. Уиз са спрели също Варна-Виена за същия период, но не знаех за Австрийците. Ще проверя, благодаря 😊

# 414
За кои дати става въпрос? В мобилното приложение на W!Zz излизат дати Виена-Варна всеки вторник и събота от началото на юли до края на октомври.

Друг вариант е: заменяте билета на Уизеър  Бургас-Виена за София-Милано (Бергамо) и просто прескачате Виена, канселирате и хотелските резервации. За жалост изгарят билетите на Раянеър Виена-Милано-Виена.
А до София с Gullivair или Bulgaria air (ако е през лятото) билетите са по 29 евро на Гъливеър

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 10:18 от diziler

# 415
  • SF
А въпросната замяна как се прави, без да изгорят билетите до Бургас до Виена?

# 416
  • Русе
Всичко с тези размери става.
Благодаря.

# 417
А въпросната замяна как се прави, без да изгорят билетите до Бургас до Виена?
Ами когато уизеър спрат полетите по някоя линия, предлагат алтернативни варианти, при които поне една от двете държави остава същата...дават опции от Скопие, Букурещ, Солун и т.н. Като закриха София-Кутаиси, предлагаха безплатна замяна от Солун до Кутаиси. Аз съм летял от Скопие след една такава замяна и се видях в чудо. Освен, че автобусът от/до Скопие беше по-скъп от самолетния ми билет, а и придвижването до скопското летище беше цяло приключение.
Но може и опция просто да й върнат 120% от сумата по Уиз сметката, в акаунта. И със същите пари да си купи друг билет, даже може и да е по-евтин и да е на далавера.

# 418
Здравейте, регистрирах билет за мен и бебето ми, написах като име INFANT а за фамилия неговата, само че ми изписва че трябва да се обадя някъде да кажа точните три лични имена на детето да ги потвърдя. Но къде е това някъде като няма даден телефон и на какъв език ще трябва да им го обясня.. Някой има ли представа ☺️☺️

# 419
diziler за края на април говорим. София-Милано не ми е оферта защото горим с около 500лв за билети Виена-Милано + трябва да платим още 300+ за билети Бургас- София, хотел и т.н

За сега най- удачен ни е варианта, който предложи по- рано - да летим от Варна до Виена с австрийците и от там по план, но се надявам уиз да ни компенсират за неудобството.

Благодаря ви за подкрепата и насоките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт