WIZZ AIR - 40

• 43 740
  • 791
  •   1
Отговори
# 705
Компенсация се води на хартия, но дали е така на практика? На мен щеше да се случи същото преди 2 години, с друга авиокомпания, въпреки закупените места, багаж и приоритетно качване. Следващият полет беше 9 часа по-късно, а това означаваше в последния момент да си запазвам стая в хотел. Да не говорим, че нямах възможност да се чекирам по-рано заради работата.
Ужас... това е абсурдно... но явно си е практика и късмет.
Върнах се назад и прочетох за този овърбукинг и сега и аз се притесних. Пътуваме 2ма човека и бяхме решили да вземем един приорити, , за да вземем малък куфар на борда, но за 3 дни нямаме нужда от повече.  А то се оказа, че така рискуваме единия да не бъде качен, което е супер тъпо. И за да сме сигурни трябва да купуваме и за двамата. Всяка година  пътувам по 5-10 на пъти с Уиз и редовно не вземам място, но тази година явно има нова политика.

# 706
Поне 30 пъти сме летели с Уиз през годините. Нито веднъж не съм купувала запазени места, дори когато сме били с децата. Досега не ми се е случвало да не ме качат на полет поради овърбукинг.

# 707
Приоритито няма нищо общо с овербукинга, тоест ако сте купили само едно приорити няма отношение дали ще останете или не. И недейте да го мислите толкова. Почти не се случва, вероятно много се раздухва от неопитни пътници в социалните мрежи.

Последна редакция: сб, 09 апр 2022, 13:52 от neuromancer

# 708
Здравейте,
Съпругът ми пътува вчера за Катания. Не са изискали никакъв допълнителен формуляр за Катания - само локейшън форм и отрицателен резултат от тест. Проверката е минала много бързо, но имаше забавяне на полета  поради силен вятър в Катания.

# 709
  • София
Потвърждавам, ние вчера се върнахме от Катания, само dPLF и зелен сертификат.
На отиване, както писах по-напред  нямахме бордни карти и трябваше да минем през check in, нищо, че бяхме само с ръчен, за да ни издадат бордна карта след проверка на сертификатите.
Нямаше проблем с външната батерия, на връщане дори си донесох в една чашка от кафе с капаче клонка от едно растение, което ми хареса в квартирата и си отчупих за да пробвам да си го засасадя Grinning

# 710
  • Варна
Хаха, майка ми два пъти летя до Женева със стръкчета джоджен и босилек, с коренчета, към 30 см високи, в ръчния багаж. Потвърждавам, че не правят проблеми за такива неща. То и никъде не пише, че е забранено.

# 711
Здравейте!Закупила съм билети за средата на месец май за Прага- с Уиз Еър и не съм платила за  места.
Днес в сайта беше изписано ,че чекирането е достъпно...Случвало ли ви се е това и на какво може да се дължи?

# 712
Като тръгнете да се чекирате ще ви поиска да платите за места. Иначе си чакате да станат 24 часа.

# 713
За не знам кой път в темата се твърди, че нямало места по 80 лева.
Има и още как.

21 евро в едната посока и още толкова в другата и 80 лева хвръкнаха като нищо. Да не говорим, ако пътуването е семейно.
Който иска спокойствие, си плаща като поп.
Който търси бюджет, се кръсти и се надява всичко да мине гладко.

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 02:28 от Дидичка

# 714
Който иска спокойствие, си плаща като поп.
Който търси бюджет, се кръсти и се надява всичко да мине гладко.

Въобще не съм съгласна с това твърдение. За какво спокойствие иде реч? И какво няма да мине гладко, ако не съм си купила място в самолета? Или пък какво ще мине по-гладко, ако имате закупено място в самолета?

# 715
  • София
Е как какво спокойствие?
Нали периодично реват в темата, че хем искат да са до мъжленцето, да си стискат ръчичките, хем не им се плаща и за място. Та, ако може да се сменим с някого и да спестим по този начин.
Преди 10тина дни летях към БГ. Стюардесите категорично забраниха смяна на местата дори и след излитането. Следяха дали всеки станал уж до 00 си сяда на мястото по бордна карта.

# 716
  • София

Преди 10тина дни летях към БГ. Стюардесите категорично забраниха смяна на местата дори и след излитането. Следяха дали всеки станал уж до 00 си сяда на мястото по бордна карта.
От любопитство питам и съвсем не искам да прозвучи заядливо, но как знаят стюардесите всеки от 160, 180  или 200 пътника на кое място по бордна карта е?

# 717
За не знам кой път в темата се твърди, че нямало места по 80 лева.
Има и още как.
21 евро в едната посока и още толкова в другата и 80 лева хвръкнаха като нищо. Да не говорим, ако пътуването е семейно.
Цените се казват НА ЧОВЕК, НА ПОСОКА. Не се казва в две посоки, защото това са два различни полета и не се умножава по членовете на семейството. Така може и 300 евро да стане сметката, това не означава, че едно място е 300 евро, нали така?
И да, местата са по 4 евро, по 7 евро... и когато изчакаш последния момент, може да станат и 20.90 евро като този случай. И да, 20.90 евро НЕ СА 80 лв!!!! Моля да не се преувеличава и да не се измисля!

@Joana85, няма такова нещо като "двупосочен билет", тук.  Билетите са в една посока,  за един полет! В другата посока може да нямате закупен багаж, да нямате закупено място, това е просто друг полет. Цените са за 1 човек, за 1 полет (в една посока). Дали ще пътувате с прекачвания, дали ще сте трима или четирима, това вече е ваш проблем колко ще ви набъбне сметката, това не означава, че цените са такива, каквито ги изкарвате.  И аз съм имал случаи, в които съм купувал място само в едната посока, в другата пътувам сам и ми е все едно къде ще ме разпределят.  При всяка една от посоките и отсечките (ако имате прекачване) имате опция за добавяне на различни екстри като багаж, място за сядане, доп. място за краката и т.н. При лоукостовете така се резервира, на отсечка, на посока. Ако имате пътуване до Мароко с прекачване някъде в Европа (тъй като няма директни полети) си купувате 4 билета реално, в двете посоки.

Последна редакция: пн, 11 апр 2022, 11:07 от diziler

# 718
Уиз не са райън и нямат места по 4 евро. Специално погледнах и за след два месеца най-евтиното е 16 лв на човек/посока средна седалка на кратка дестинация. Това в процес на купуване на билет, а не след.
Как да е, аз места не купувам, но който иска да седи задължително до другарчето, си има услуга 12€ на посока за двама – съседни места. Не е казано къде ще ви разпределят, просто ще сте заедно.

# 719
Какво му е преувеличеното, при положение че ние плащаме НА ЧОВЕК И В ПОСОКА. Нормално е когато отиваш някъде , да се върнеш. Съответно плащаме за всеки човек , за всеки полет , за място и багаж . Колко често се случва според вас да пътувате с багаж и да се върнете без него…… Естествено че цената ще набъбне много. И още по естествено е хората да си смятат цената за всички членове на семейството , нали така или иначе се плаща от един бюджет.

Общи условия

Активация на акаунт