WIZZ AIR - 40

• 44 290
  • 791
  •   1
Отговори
# 345
Когото пътуваме четиримата, без закупени места, системата ни разпределя винаги едното дете с мен, другото с баща си.

# 346
Най-вероятно автоматично ще ви разпредели в две групи, 2+2 или 3+1, което според мен си е съвсем ок.
Може да видите какво е разпределението (предполагам с чек ин само на част от вас) и ако сте става с избиране само на едно място - последния човек го местите. Не е гарантирано, че ще може, обаче.
Ако обаче решите да сложите един човек някъде и си мислите, че автоматично ще нареди и другите около него, няма да стане така.
То по принцип са 3 седалки на ред в тия самолети, така че четирима не сядат съвсем заедно.

# 347
Благодаря ви за отговорите. Да, зная, че са по 3,разбира се - имах предвид дали въобще ви се струва възможно първо да се чекират 3-ма от групата и евентуално после за 4-ят да се плати. Но пък момента за чекиране за не закупени места отваря доста по-късно, та не е ясно и какво ще има за купуване останало евентуално....
Купували сме 3-те места от едната страна + 1 от другата страна до пътеката. Работата е там, че мен ужасно ме е страх от полети, и постоянно стискам ръката на ММ и при най-малката индикация за турболенция Laughing Е, може би е време терапията ми да започне с този полет 😎

# 348
  • София
И аз с подобен въпрос. Как смятате за най-изгодно. Пътуваме четирима, но голямото дете е малко над 12 години. Но все още твърде малко да е на седалка без родител до него. Малкото е на 8. Дали трябва да купя три места, пък малкото ще го разпределят до някой от нас. Три платени места хич не ми харесва

# 349
  • София
Нали сега е модерно всеки сам "да си прИценя" - решете дали 10Е или спокойствието да сте близо до детето си е по-важен.
Аз винаги си купувам 1 избрано място. Хич не ми е приятно да ме молят да се сменим, да седна някъде си защото някой е решил да спести. А като им предложа да ми го платят - 100 Е ме гледат сърдито. Защо, нали и аз пари съм дала за него, мое си е?

# 350
Е, да, накрая може да са останали малко места, или най-скъпите. Риск си е, както казах. Най-сигурно е да се купят места за всички, ако ви е важно. И аз мразя да плащам места, ама ако ни разпределят зле, плащам.
Дали трябва да купя три места, пък малкото ще го разпределят до някой от нас. Три платени места хич не ми харесва

Ако смятате да купите три места и чакате системата да премести детето впоследствие, няма да стане. Където е избрала там остават, а като вие преместите някои, местите само тях. Да си знаете.

# 351
  • София
Имах пред вид, че купувам 3 места - за мен, бащата и голямото дете. Малкото ще го разпределят служебно до някой от родителите. Правилно ли разсъждавам. И така ли ми е най-изгодно. Или пък купувам място примерно за мен и голямото дете, а малкото прикачам към бащата (без места) ще са разпределени един до друг. Така ли е?
Благодаря на отговорилите

# 352
И аз с подобен въпрос. Как смятате за най-изгодно. Пътуваме четирима, но голямото дете е малко над 12 години. Но все още твърде малко да е на седалка без родител до него. Малкото е на 8. Дали трябва да купя три места, пък малкото ще го разпределят до някой от нас. Три платени места хич не ми харесва

Купуваш 2платени места, другият родител с второто дете ще са разпределени един до друг от системата така или иначе.

# 353
  • София
При Уиз мисля, че децата се считат до 14 год. Така, че системата ще разпредели и двете деца до някой от родителите.

# 354
да, вярно, дете е до 14

# 355
Здравейте.
Имам билети до Италия за 21 и 23 март. Разликата в полетите е 72 часа и няколко минути. Моля пояснете в кой момент се броят 72-та часа на ПСР тестовете. На връщане от Италия ще ми трябва ли сертификат, за да ме качат на самолета? Защото на влизане в БГ, ако нямам тест подлежа на карантина, въпроса е как са се качили на самолета тези без тест?

# 356
  • София
Ако си бг. гражданин и пътуваш към Бг. никой не може да те спре да се качиш на самолета без сертификат.  Какво следва при кацане виж в сайта на МВнР.

# 357
Здравейте.
Имам билети до Италия за 21 и 23 март. Разликата в полетите е 72 часа и няколко минути. Моля пояснете в кой момент се броят 72-та часа на ПСР тестовете. На връщане от Италия ще ми трябва ли сертификат, за да ме качат на самолета? Защото на влизане в БГ, ако нямам тест подлежа на карантина, въпроса е как са се качили на самолета тези без тест?
В Италия в момента неваксинирани/непреболедували доказано с ПСР не могат да ползват нищо - ни транспорт, ни настаняване.
72-та часа се броят от часа на пробовземане.
Възможно е без тамошния green pass въобще да не ви пуснат в сградата на летището.

# 358
Ако си бг. гражданин и пътуваш към Бг. никой не може да те спре да се качиш на самолета без сертификат.  Какво следва при кацане виж в сайта на МВнР.

Без сертификата няма да ви пуснат да влезете в летището, като обществена сграда. Иначе с частна кола например никой няма да ви спре да се приберете в България.

Здравейте.

72 часа се броят от вземането на пробата. Ако много държите да цепите секундите, възможно е да влезете в летището преди да минат 72 часа и после в България ако ви проверят наистина да се правите на ударени, или да минете с тест след пристигане...

# 359
  • Luxemburg
Може ли да ми обясните как действа Уиз Флекс, колко струва и на коя стъпка може да се добави? Най-вече ме имтересува дали  в случай, че някой е позитивен мига да отменя пътуването на всички, но без да се налага да задавам нови дати, а просто сумата, която съм платила да я ползвам за
Следваща резервация. Досега не ми се е налагало, но тъй като не се знае дали няма да дадем положителна проба и всичко да отиде на кино мисля да се презастраховал ако цената не е твърде висока. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт