WIZZ AIR - 40

• 43 835
  • 791
  •   1
Отговори
# 465
Имам подозрения, че един и същ човек пише от два акаунта - diziler  е единият, но маниерът на изказ подозрително съвпада с този на друга потребителка, пишеща в същата тема Close

# 466
Коя е другата потребителка? Аз съм един и съм мъж. И профилът ми тук е от 13 години. Не пиша от втори акаунт. Защо мислите, че е невъзможно да има друг човек с моето мнение? Това ме разсмя, хахахаха

# 467
  • София
Леле… какво се случи с моя “безобиден” въпрос 😀 факт е, че поне в моя случай не беше драстична сума, по някаква причина рискувах, ще видим какво ще покаже опита и ще знам за в бъдеще. Нямам намерение да моля за смени, не съм толкова напориста🤨 по-скоро се опасявах от овърбукнат самолет и опасността да си остана в София…😄 но се надявам да е рядкост това.
Благодаря на всички за отговорите и дискусията!

# 468
съчинихте страшен хорър от нещо ежедневно случващо се и не чак толкова страшно
Нищо не съм СЪЧИНИЛ, а всичко е абсолютно достоверно и ми се е случвало няколко пъти. Нито съм украсил, нито съм съчинил. Може ли без да ме познавате да не ме окачествявате? И изобщо не е "хорър", а няколко типични примера за ганьовско нахалство и тотална липса на тактичност!

Миналата година подобна сценка имах и на борда на Pegasus за Фетие. Имах място до пътеката, 11С примерно. И виждам, на целия 11-и ред всички места запълнени, всичко живо се настанило. Казах на жената на място С, че това е мое място. Тя беше забулена, един вид.. не общува. Ама нали знаете колко ме интересува? Има си правила, имам си билет, тя отказва да покаже нейния и ми казва, да изчакаме стюарда да каже. Тя стои с две деца на място А и В, които директно бяха стъпили с обувките на самите седалки, без да им направи забележка, че там не се стъпва. А самата тя седнала на моето място 11С. Пегасус сто пъти са я питали дали иска да резервира места, за да са заедно, тя изрично е отметнала "Не" поне няколко пъти и съвсем съзнателно е отбелязала Random seat опцията, знаейки, че ще накара някого да отстъпи. В случая го раздаваше мълчалива, аз стоя, задръствам пътеката и чакам жената да ми стане от мястото, тя не говори, мълчи и стои, не мърда. Уж... прави се, че не говори чужди езици, аз пък... по някаква случайност говоря на нейния език и й показах билета си, накарах я и тя да покаже нейния билет и да докаже, че е на същото това място. Тя не го показва, а измънка нещо "да изчакаме да дойде човека, да каже"... Ама какво ще те чакам? Всеки си има билет и си има място. Можело е да избегне тази неловка ситуация, изрично не го е направила. Стюардът после ме попита дали искам да се преместя няколко реда по-напред, по средата, място Б ... казах не. И си решиха проблема както те си знаят. Аз си останах на моето място. Е*ати наглеците! Ако мине номера....

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 10:27 от diziler

# 469
  • София
Според мен наистина е редно всеки да носи отговорност за изборите и решенията си. Ако държиш на местата - плащаш места, ако не - седиш си, където са те разпределили. Ако случайно има празни места и искаш да се местиш - ОК, но не е редно да се нахалства. Ние със съпруга ми пътувахме миналото лято до Италия за по 19 лв. и не купихме места. На отиване от Уиз смениха самолета и на летището ни пуснаха нови бордни карти със съседни места (първоначалните бяха на съседни редове). На връщане при чекирането от приложението ни се паднаха отново съседни места. С други думи не е невъзможно, но не може да се разчита на това. Иначе в самолета на връщане имаше големи размествания. Какво да се прави, такъв си е манталитета на българите.
Тази година, както писах по-горе, избрах да пътуваме до Гърция с Егейските авиолинии - там малко по-скъпата тарифа включва флекс, ръчен багаж до 8 кг и места по избор, а цените на билетите са съвсем приемливи. Има даже и закуска на борда, а отскоро и Wi-Fi.

# 470
  • Milano
Някой пробвал ли е да купи ковид застраховката на Уиз?
Излиза ми в процеса на резервация, но ми иска някакъв номер, иначе не ми я начислява.
Пробвах ЕГН на посоки, не става.
Идеи?

Аз пробвах без проблем, вкарвам си фискалния код, излиза ми да отметна че съм резидент еди-къде си.

Успях да си променя и името в профила. Преди не позволяваше.

Отказваш, като не искаш да се преместваш. Няма нужда от назидателен тон на висок глас.
На мен това даже ми е по-грозно.

# 471
По-злобни изказвания в тема не бях чела скоро. Някой ги помолил ако е удобно да се сменят и те видиш ли “ги поставили на мястото им”. Ако всички се опитаме да бъдем еднакво любезни един към друг вместо да си сипем негативизма и злобата, може би живота на всички ще стане малко по-приятен.

# 472
  • София
Скрит текст:
съчинихте страшен хорър от нещо ежедневно случващо се и не чак толкова страшно
Нищо не съм СЪЧИНИЛ, а всичко е абсолютно достоверно и ми се е случвало няколко пъти. Нито съм украсил, нито съм съчинил. Може ли без да ме познавате да не ме окачествявате? И изобщо не е "хорър", а няколко типични примера за ганьовско нахалство и тотална липса на тактичност!

Миналата година подобна сценка имах и на борда на Pegasus за Фетие. Имах място до пътеката, 11С примерно. И виждам, на целия 11-и ред всички места запълнени, всичко живо се настанило. Казах на жената на място С, че това е мое място. Тя беше забулена, един вид.. не общува. Ама нали знаете колко ме интересува? Има си правила, имам си билет, тя отказва да покаже нейния и ми казва, да изчакаме стюарда да каже. Тя стои с две деца на място А и В, които директно бяха стъпили с обувките на самите седалки, без да им направи забележка, че там не се стъпва. А самата тя седнала на моето място 11С. Пегасус сто пъти са я питали дали иска да резервира места, за да са заедно, тя изрично е отметнала "Не" поне няколко пъти и съвсем съзнателно е отбелязала Random seat опцията, знаейки, че ще накара някого да отстъпи. В случая го раздаваше мълчалива, аз стоя, задръствам пътеката и чакам жената да ми стане от мястото, тя не говори, мълчи и стои, не мърда. Уж... прави се, че не говори чужди езици, аз пък... по някаква случайност говоря на нейния език и й показах билета си, накарах я и тя да покаже нейния билет и да докаже, че е на същото това място. Тя не го показва, а измънка нещо "да изчакаме да дойде човека, да каже"... Ама какво ще те чакам? Всеки си има билет и си има място. Можело е да избегне тази неловка ситуация, изрично не го е направила. Стюардът после ме попита дали искам да се преместя няколко реда по-напред, по средата, място Б ... казах не. И си решиха проблема както те си знаят
. Аз си останах на моето място. Е*ати наглеците! Ако мине номера....

Бих казала, че доста се изложихте с цялото това обяснение.

# 473
Аз пък не мисля, че някой се излага, когато държи да седне на мястото, на което е разпределен.
Аз също не сменям мястото си в самолет, не отстъпвам и не се местя.
Независимо дали съм платила за места или не.
Излагация е някои вечно да се правят на тарикати с цел ако мине номера, мине.

# 474
По-злобни изказвания в тема не бях чела скоро. Някой ги помолил ако е удобно да се сменят и те видиш ли “ги поставили на мястото им”. Ако всички се опитаме да бъдем еднакво любезни един към друг вместо да си сипем негативизма и злобата, може би живота на всички ще стане малко по-приятен.
Къде видяхте злоба? И къде видяхте "молба"? Никой не е "помолил"? Аз разказвам за мои няколко случая, в които изобщо нямаше "молба".
И не забравяйте: при low cost цената е раздробена... Вместо да давате 150 евро на България еър до Ларнака примерно, тези пари са раздробени за различни услуги при Уизеър и при тях плащате 20 лв да речем за основния билет, който включва единствено придвижването Ви от точка А до точка Б. Всичко останало се заплаща. И като има хора, които не желаят да заплащат, е абсолютно нормално и редно да се ограничат с това, за което са заплатили, а не да изискват други да се местят, ей така,.. ако мине номерът.

@Eiger, с какво съм се "изложил"? Просто заявявам ясно, че мразя хитринки, ганьовщини и номерца от селски вечеринки. Аз когато не си заплатя изрично за място в самолета, нямам претенции и не карам никого да се мести. Не би ми хрумнало дори. Не е тактично, не е възпитано, не е редно. Плащаш - ползваш услугата, не плащаш - търпиш си.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 10:58 от diziler

# 475
  • Пловдив
Зарежете спора...да сменим темата Simple Smile

# 476
ОК, да я сменим. Да вметна тогава, че не съм и от тези, които ръкопляскат и дюдюкат, когато самолетът кацне. И да, хората са най-различни.

# 477
  • София
Имам подозрения, че един и същ човек пише от два акаунта - diziler  е единият, но маниерът на изказ подозрително съвпада с този на друга потребителка, пишеща в същата тема Close
.
Предполагам, че го бъркат с мене. Различни сме, не се познаваме. Но и аз място сменям само срещу 100 Е, в брой, на момента. Нищо няма да им стане ако са разделени за няколко часа, няма да си омръзнат.

# 478
  • София
...

@Eiger, с какво съм се "изложил"? Просто заявявам ясно, че мразя хитринки, ганьовщини и номерца от селски вечеринки. Аз когато не си заплатя изрично за място в самолета, нямам претенции и не карам никого да се мести. Не би ми хрумнало дори. Не е тактично, не е възпитано, не е редно. Плащаш - ползваш услугата, не плащаш - търпиш си.

Аз също не съм за размяната на местата, а ако някой иска да седи с половинката или четвъртинката си, да си купят места.
Но ... цялото това пространствено обяснение как си се разправял с майка с две очевидно малки деца, не ти прави чест от позицията на мъж. Спокойно си можел да поискаш от сюардите равностойно на твоето място, вместо разправията. Както и споменатото вече няколко пъти, че на висок глас обясняваш позицията си на питащи за размяна - достатъчно е да кажеш "не".

# 479
@Eiger, не, в случая тази жена нито помоли, нито се усмихна, нито изобщо завърза някакъв разговор. Тя абсолютно използваше децата като оръжие и оправдание и смяташе, че всичко й е позволено. Аз не карам децата да си мърдат от местата, нали така? Има начин човек да си поиска. И колкото и да ти се струва невероятно, аз самият съм предлагал (когато съм сам) да се преместя, ако видя, че двама души, които са заедно, са разделени през няколко места, но нито са го искали, нито изобщо са имали претенции. И когато им кажа, на тях им е неудобно и казват "ама да не ви притесняваме",  - "не, разбира се". В такива случаи.. какъв е проблемът? И в метрото като видя, че стоят на две отсрещи пейки хора, които са заедно и говорят през метър... аз съм се премествал, да се разменим, за да си седнат заедно, по моя инициатива и хората благодарят и се усмихват. Няма проблем. Ама някакви дето го имат за даденост и смятат, че имат това по дифолт ще е така и всеки път ще минават метър... ами сори. То затова има и нюанси как ще си поискаш нещо и дали изобщо ще си го поискаш... Може и да го получиш и когато не го поискаш. Скромността на първо място. Който се бута с лакти и нахалства - трябва да си знае мястото. А въпросната госпожа се правеше, че не ме чува и си гледаше напред, сякаш не й казвам нищо и не отстъпваше мястото, което не й се полага. Аз като не мога да седна и стоя прав, задръствах пътеката и хората чакаха, заради това, че тя не става и не желае комуникация. Всякакви темерути има. Но и правила си има!

@Рали, може спокойно да попиташ модератор дали влизаме от едни и същи IP адреси аз и въпросната юзърка, с която ме бъркаш. И ако отговорът е НЕ, ще се радвам после да се извиниш тук. Защото най-лесно е да се хвърлят обвинения в пространството.

Общи условия

Активация на акаунт