WIZZ AIR - 40

• 43 817
  • 791
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Във връзка с местата, моля да попитам. Пътуваме двама родители с две деца под 14 години. Нужно ли е да купувам места за нас /родителите/, а децата, мисля, ще разпределят служебно до нас (родител-дете, друг родител-друго дете). Ако не купя места за никого - пак ли ще ни разпределят родител-дете, друг родител-друго дете. Права ли съм. Че цената на места х4 ми отива доста нагоре

# 481
Да, децата, ако са под 14 г., ще ги разпределят при родител, но не е задължително да е родител-дете, родител-дете, може и двете деца да са при единия родител.
В тази връзка при случая на diziler няма как да са били майка с деца, защото щяха да са разпределени един до друг. Остава и варианта децата да са били над 14 г., но тогава не виждам проблем да пътуват и без възрастен да стои до тях.

# 482
  • София
Сърдечно благодаря. В такъв случай - ще си спестя разхода за места. Важно ми е да не са сами децата. Пък това, че единия родител може да е самотен за час-два....все тая (да се оправя баща им Simple Smile)))) )

# 483
Diziler, наистина изказът и най-вече жлъчта, с която пишеш по тази тема, са същите като на Aisha когато се коментираше същото нещо тук преди седмици. Ето, тя се разпозна Laughing Разследване нямам намерение да правя, нито ще питам модераторите за подобно нещо. Ако си се почувствал засегнат - извинявай.
Случката, за която разказа ти без съмнение е неприятна, но тук никой не е коментирал как да заеме чуждо място ни лук ял, ни лук мирисал. Така,че просто не е релевантна.

# 484
Някой пробвал ли е да купи ковид застраховката на Уиз?
Излиза ми в процеса на резервация, но ми иска някакъв номер, иначе не ми я начислява.
Пробвах ЕГН на посоки, не става.
Идеи?

Аз пробвах без проблем, вкарвам си фискалния код, излиза ми да отметна че съм резидент еди-къде си.

Успях да си променя и името в профила. Преди не позволяваше.

А фискалният код откъде се вади?

# 485
  • Milano
Моето е италианско codice fiscale, сайта ми искаше да потвърдя резиденцията си при опита да добавя тази застраховка. Мисля, че зависи от адреса в профила ти.

# 486
Благодаря, ще погледна какъв адрес съм оставила в профила.

# 487
Diziler, наистина изказът и най-вече жлъчта, с която пишеш по тази тема, са същите като на Aisha когато се коментираше същото нещо тук преди седмици. Ето, тя се разпозна Laughing Разследване нямам намерение да правя, нито ще питам модераторите за подобно нещо. Ако си се почувствал засегнат - извинявай.
Случката, за която разказа ти без съмнение е неприятна, но тук никой не е коментирал как да заеме чуждо място ни лук ял, ни лук мирисал. Така,че просто не е релевантна.
Не, не се чувствам засегнат. Такъв ми е изказът. И каква "жлъч"? OMG...

@FortyTwo, то случаите са много и с различни авиокомпании, и с Раянеър, и с Уизеър, и Пегасус ми се е случвало. В конкретния случай с жената с децата, беше Пегасус. (Там има малко по-различна политика при разпределение на местата, защото са мъжки до мъжки и женски до женски места, освен, ако пътниците не са семейство и изрично не си резервират един до друг с доплащане). Но в момента сме в темата за Уизеър. Случаи колкото искат. Не всеки път някой ме занимава с размествания. Някой път просто чувам как занимават други хора с това и те им отговарят както подобава.

Авиокомпаниите също нямат сметка от разни такива трампи и размествания, защото целта им е да печелят от всяко нещо и нарочно са въвели плащане за избор на място. Няма да се учудя скоро и на такса за WC

# 488
  • Варна
Минавам само да се похваля, че са ми заредили кредитчето в Уиз от Букинг резервациите. Само месец по-късно.

# 489
Wizzair спря полетите до Украйна и Руската федерация, но пуска до Шри Ланка.

София->Абу Даби-->Маттала

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 11:07 от diziler

# 490
Защо вече нямат полети до Унгария?!
В Швейцария изисква ли се ЗС, как се влиза там сега?

# 491
  • София
В Швейцария изисква ли се ЗС, как се влиза там сега?

Вчера ви отговорих и в темата за правилата, ще го направя и тук. Не, нищо не се изисква за Швейцария. На сайта на Външно министерство подробно е обяснено държава по държава.

# 492
Да, благодаря. Правилата за влизане в Бг само са 22стр.и нямам никакво време да чета. Бързам да купим билети за екскурзията на бабата.
Разбрах и че след 31 март в Италия ще има нови правила, но знае ли се какви ще са изискванията? Ваксина дали ще трябва, защото тя си е навила, че иска Рим.

# 493
  • София
А защо мислиш, че ние имаме излишно време да четем заради твоята баба?

# 494
Не мисля. Аз питам, затова е форума - който има желание помага. Който не - да подминава.

Общи условия

Активация на акаунт