🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 12 (21.11 - 28.11) 🐄

• 95 682
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 485
Как пък един мъж не стана да им зашлеви на тея двама олигофрени по един шамар.Или най-малкото да я защити.2 мъже срещу 1 жена.Големи мъже,голямо нещо.
Продукцията с половинчатите си мерки също е виновна.С цел по-голям рейтинг отвратиха зрителите и вероятно това е последния сезон.
Наказанието още миналата седмица трябваше да е двамата олигофрени да са ратай и после двамата да са на дуел един срещу друг. Аз ако бях директно ги гоня за вербална агресия .Но и миналия сезон и този,иван и андрей е очевидно ,че не разбират ,че това е агресия и никъде по света не се толерира.Бай Ганъо в лицето на тези двамата си мислят, че това е нормално и оттам тръгват всички проблеми на предаването.Вероятно и те се държат така с жените  си.
Също така по врема на дуела на Ванчето,Иво беше за директна елеминация,когато я дразнеше постоянно.Тея двамата водещи стоят и блеят отстрани.
Вече толкова сезони направиха,аве не се ли научиха как се прави предаване
То не бяха старт с алманаха,то не бяха агресии,промени на правилата в движение на тях както им харесва и кви ли не издънки

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 14:32 от ernfeto

# 1 486
Гледам, че в последните страници сте търсили причина за гаврата с Ваня. И пак стигнахме до това какво е направила жертвата, за да си го заслужи - може би не е бачкала, може би е многословна, може би е досадна... Каквато и да е, няма причина двамата глупаци да я мразят чак толкова много и да се държат така с нея. Освен, ако не е убила човек, в друг случай не мога да разбера и оправдая лошотията и простотията им.

# 1 487
  • Другата България
Аз не прочетох някой някъде да е казал или написал, че Ваня "си го е заслужила", или пък че оправдава поведението на Ивайло и Кирил.
Нека все пак да сме толерантни към чуждото мнение и да не го преиначаваме с интерпретации.

# 1 488
  • София
Не съм писала скоро, но гледам редовно. Толкова много неща се случиха, направо не е за вярване. То не остана никой за харесване. Все още Живка ми е най-симпатична, но определено Стефан е най-нормален. Онази групичка не искам и да я коментирам, но и Ваня вече не харесвам особено.

# 1 489
  • София
И на мен ми е непонятно как никой не прави опити да защити Ваня, най-малкото, защото е по-слаба в отношенията с двамата агресивни елемента.

# 1 490
  • Варна
Когато започна предаването и каузата за възстановяването на манастира, мъжа ми каза, че щом два пъти този манастир не е просъществувал, значи не е на правилното място и не трябва да го възстановяват.
След смъртта на новороденото теленце и всичката тази злоба и омраза, която участниците проявяват и която процъфтява в тях, все повече си мисля, че сигурно енергията на това място не е хубава и може би затова на два пъти е замирал манастира.
Ще им трябва не освещаване, ами направо екзорсизъм да извършат монасите преди да се настанят там

# 1 491
Ами я кажете Лорчето колко пъти издои кравата???
А Мартина - като разбере че ще става ратай и гледа като ...... хайде няма да я обиждам, ама в тези моменти й се иска всичките един по един да отстреля, няма наще няма ваще.

# 1 492
  • Варна
Доста пъти всъщност, но няма значение.
Лора тормозят по друг начин - страхливка, дете, тъпачка.

# 1 493
Снощия епизод беше тест от продукцията, който Ваня не издържа. Вчера за първи път Ваня се пречупи. Има силна психика, издръжлива, има си център, фокусирана. Браво! Проблемът идва от това, че работата ѝ е инивитро, а не инвиво, или поне да е нещо смесено.
Толкова бързо се хвана на въдицата, че моста се строи и аха всичко да стане позитивно и светлинно. Не помогнаха и думите на Живка от миналата седмица, която ясно видя, че Ваня е наивна и се хвана на кукичката. Пак Живка я предупреди преди два дни, че излишно говори и благодари поименно на всеки. Пак опит да ѝ помогне да види света извън себе си.
И продукцията тества точно това, може ли Ваня да вижда освен В себе си и извън себе си. Защото личния ни избор да вярваме в нещо не означава автоматично всички да повярват в него. Липсва й умението да не натрапва и да не изисква от другите бъдат като нея. Похвално и достойно е за уважение че е преборила проблемите си и работи по личността си, но това е само половината от уравнението на Живота.

Ивайло е открито преднамерен и това го прави по-малкото зло, докато Кирил.., там има нещо дълбоко и черно, много черно, което е по-силно от него и той или е спрял да се бори с него или е в началото на вътрешната си бора.  В тази борба идиректно помагат любимите му хора, тяхното съществуване и присъствие омекотява и уравновесява вътрешния му дисбаланс за да бъде по-дълго в зоната светлината, отколкото на тъмнината в себе си. Такива хора са опасни и както Живка каза преди време, той е истински опасен и по-добре да не влизаш в полезрението му /по смисъл, не цитирам/.
Той също е дълбоко убеден в това, в което вярва, освен това има моменти на обективност към недостатъците си и умението да не натрапва  личността и убежденията си. Това обяснява и факта, че е потъсил по-саможив, по-усамотен живот. Разбрал е, че не може да влияе на различните от него. Неговият най-голям проблем е тъмната част от същността му, която може да е агресия, жестокост и какво ли още не.

В този смисъл Кирил и Ваня са пълни антиподи, двете крайности. Иска ми се да вярвам, че продукцията ни покзва това, разкрива ни характери и ни дава гледни точки, а не сеир за рейтинг.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 15:05 от HiTree

# 1 494
Доста пъти всъщност, но няма значение.
Лора тормозят по друг начин - страхливка, дете, тъпачка.
Ами не знам кога са тези доста пъти, може и аз да не съм попаднала на това, а уж гледам редовно

# 1 495
Между другото, харесаха ми много думите на Георги към Пламен как камъните ще останат след тях и колко се вълнуваше. За разлика от на Теодора камъните тези камъни и думи ме трогнаха.

# 1 496
Думи, празнословие. Нагледно отново снощи - колко пъти я питаха за това има или няма вето, тя колко пъти започваше от миналогодишното слънчево затъмнение? Докато накрая Гошо не издържа и ѝ каза - "казвай директно, има или няма вето".....

Всяка реплика има своята затапваща такава. Ванчето беше многословна и мургавия се опита да я прекъсне, подканяйки я да каже директно ще даде ли вето или не, но би било интересно ако Ваня го беше попитала защо не спря многословния киро (който излъга, че ще е кратък и не бил многословен), който по същата логика трябваше просто да каже "Пичове, поисках от продуцентите и ми беше разрешено, да поискам вот на недоверие, ето писмото". Но не, той се разля в 7-8 минути, за да обясни гледната си точка, цитирайки жена си, баба си, трима автори и един художник, за да замаскира, че не е просто едно заядливо инфантилно човече, което просто не може да си сложи спирачки и граници. От Ваня обаче се очаква да каже кратко "Налагам вето" и да падне в капана на страхлив водач, който драпа за властта, без да обясни позицията си като вездесъщия актьор - общ работник. Пак двойния аршин нещо...
Ваня ги дразни, да, но ако това е нейното оръжие, то демонстрираното им раздразнение е тяхно падение, не неин минус, защото означава, че е сработило. Все забравяме, че това е Игра и трябва да се играе, а Ваня не нужно да бъде истинската Ваня, в крайна сметка всеки вътре е с маска. И дразнене с културно държание и такова с агресивно поведение като да не са едно и също нещо...
Същото се отнася и за Живка - не е задължително да играе себе си, тя  го каза и някъде в средата "Тази Живка тук, не е Живка отвън". Тя ясно разказва пред камерите всеки път какво и защо прави, не лъже лицемерно и не се опитва да го оправдае (освен като печеливша стратегия), по-скоро адмирации затова, че може да поддържа различен образ от себе си вече два месеца и половина, без да изгуби себе си, някои вече се разпаднаха и лъснаха здраво...

# 1 497
  • Другата България
Снощия епизод беше тест от продукцията, който Ваня не издържа. Вчера за първи път Ваня се пречупи. Има силна психика, издръжлива, има си център, фокусирана. Браво! Проблемът идва от това, че работата ѝ е инивитро, а не инвиво, или поне да е нещо смесено.
Толкова бързо се хвана на въдицата, че моста се строи и аха всичко стане позитивно и светлинно. Не помогнаха и думите на Живка от миналата седмица, когято ясно видя, че Ваня е наивна и се хвана на кукичката. Пак Живка я предупреди преди два дни, че излишно говори и благодари поименно на всеки. Пак опит да ѝ помогне да види света извън себе си.
И продукцията тества точно това, може ли Ваня да вижда освен В себе си и извън себе си. Защото личния ни избор да вярваме в нещо не означава автоматично всички да повярват в него. Липсва й умението да не натрапва и да не изисква от другите бъдат като нея. Похвално и достойно е за уважение че е преборила проблемите си и работи по личността си, но това е само половината от уравнението на Живота.

Ивайло е открито преднамерен и това го прави по-малкото зло, докато Кирил.., там има нещо дълбоко и черно, много черно, което е по-силно от него и той или е спрял да се бори с него или е в началото на вътрешната си бора.  В тази борба му идиректно помагат любимите му хора, тяхното съществуване и присъствие омекотява и уравновесява вътрешния му дисбаланс и да бъде по-дълго в зоната светлината, отколкото на тъмнината в себе си. Такива хора са опасни и както Живка каза преди време, той е истински опасен и по-добре да не влизаш в полезрението му /по смисъл, не цитирам/.
Той също е дълбоко убеден в това, което вярва, освен това има моменти на обективност към недостатъците си и умението да не натрапва  личността си и убежденията си. Това обяснява и факта, че е поръсил по-саможив, по-усамотен живот. Разбрал е, че не може да влияе на на различните от него. Неговият най-голям проблем е тъмната част от същността му, която може да е агресия, жестокост и какво ли още не.

В този смисъл Кирил и Ваня са пълни антиподи, двете крайности. Иска ми се да вярвам, че продукцията ни покзва това, разкрива ни характери и ни дава гледни точки, а не сеир за рейтинг.
Великолепно казано, всяка една дума.
В тази връзка се сещам за един коментар под поста за "плуването под вода" на Кирова булка, който казвате, че вече е изтрит. Беше от нейна приятелка, която не точно защитаваше Киро, но се опитваше да изтъкне и негови положителни качества. Отдавна се каня да го напиша. Та постът завършваше с въпрос : "Ако ви предстои пътуване, дълго и трудно, със самолет, кой предпочитате да е пилотът му - Ваня или Кирил?".
Аз отговорът за себе си го знам, но въпросът, макар и риторичен, навява много размисъл за ситуацията.

# 1 498
  • Варна
Та постът завършваше с въпрос : "Ако ви предстои пътуване, дълго и трудно, със самолет, кой предпочитате да е пилотът му - Ваня или Кирил?".
Аз отговорът за себе си го знам, но въпросът, макар и риторичен, навява много размисъл за ситуацията.
Направо го предлагам за следваща анкета.
Аз бих заложила на Ваня, защото може да се случи да е Кирил в мрачно настроение и да реши просто да забие самолета някъде... а Ванчето ще се бори до последно.
П.П. И да допълня, не харесвам Ваня. Умишлено дразни сигурна съм... но пък не е против правилата. Не бих съдила Кирил да си изтърве нервите и да я напсува например... но неговото вече е тормоз и омраза.

# 1 499
  • Другата България
Та постът завършваше с въпрос : "Ако ви предстои пътуване, дълго и трудно, със самолет, кой предпочитате да е пилотът му - Ваня или Кирил?".
Направо го предлагам за следваща анкета.
Аз бих заложила на Ваня, защото може да се случи да е Кирил в мрачно настроение и да реши просто да забие самолета някъде... а Ванчето ще се бори до последно.
П.П. И да допълня, не харсвам Ваня. Умищлено дразни сигурна съм... но пък не е против правилата. Не бих съдила Кирил да си изтърве нервите и да я напсува например... но неговото вече е тормоз и омраза.
Да, определено въпросът е много добър, щом четох посред нощите и не съм го забравила.
Моят отговор обаче е Кирил.

Общи условия

Активация на акаунт