Бездетна по избор

• 8 349
  • 237
  •   1
Отговори
# 165
Е тия са ненормални.

# 166
Къде са тия групи с хиляди хора, които съжаляват, че имат деца?

Да нямат деца - да, много искат. Но да съжаляват за вече родени деца не знам да има цели комуни Simple Smile

Не че нещо, към подобен тип хора... Обаче, какъв болен мозък трябва да си, че да изпитваш омраза и да съжаляваш, че детето ти се е родило! Не знам, това за мен, не са нормални хора.. Yum

# 167
Ок, това дори не е БГ група... имаш ли представа какъв процент са 40к човека от населението на България, да речем? А имаш ли идея какъв процент са от световното население? "Незначителен"... и в двата случая.

Прочетох няколко поста...и просто - не. Това са емоционално осакатени хора, неспособни да поемат отговорност, сигурно половината там са за медикаменти. И не са децата им виновни.

Последна редакция: пт, 26 ное 2021, 21:59 от Elunaria

# 168
Луди хора има и ще има. Не стават за кой знае какъв пример.

Който не иска, да не ражда. Хем лесно, хем безплатно и удобно решение Simple Smile Трябва да ръкопляскаме ли Simple Smile

# 169
Тези хора определено имат нужда от медицинска помощ...... децата нямат общо с това.

# 170
  • София
А дали знаете, че огромен процент от пишещите във фейсбук си измислят, тролят или просто си убиват времето, а реалният им живот няма нищо общо. Само изпускат парата един вид.

# 171
  • Terra incognita
Aми то и тук е така.
От друга страна светът е пълен с откачалки. Особено на Запад.
Изобщо не се учудвам, че има такава група. Като знам колко хора вярват, че ни пръскат от самолети и ваксините съдържат чипове и магнити, това си е направо light

# 172
Не, със спирала съм и мисля така да си остане. Simple Smile
Това наистина е интересно Simple Smile Познавам общо четири жени - не млади жени като теб, а всички вече над 35 и три са с тази интервенция (на тръбите). В Австрия не е толкова необичайно да нямаш деца. Иначе хора като хора, нищо не съм им забелязала по-различно. Какво те инересува точно, защото от темата не се разбира много?

# 173
  • София
Да, имам две познати с такъв избор, който са направили на 20+ години, и още отстояват решението си, вече на 40+. Изобщо не виждам наченки на т.нар. "да размислят". Едната ми е бивша колежка, която се омъжи за мъж, който също няма и не иска да има деца. Живеят си прекрасно заедно. Аз лично нямам проблем с това. Гледам в тяхно присъствие да не говоря много за деца, защото им е супер досадна тема (не неприятна, а искрено досадна). Жената просто изпитва истинска досада от деца и то се вижда от далеч. Срещали сме я на улицата с моите деца и тя просто не желае нито да ги погледне, нито знае как да общува с тях, нито пък я интересуват. Аз съм напълно ОК с това и не виждам защо всички ТРЯБВА да имат деца. Всеки е свободен да живее този живот така, както пожелае.

# 174
Къде са тия групи с хиляди хора, които съжаляват, че имат деца?

Да нямат деца - да, много искат. Но да съжаляват за вече родени деца не знам да има цели комуни Simple Smile

Не че нещо, към подобен тип хора... Обаче, какъв болен мозък трябва да си, че да изпитваш омраза и да съжаляваш, че детето ти се е родило! Не знам, това за мен, не са нормални хора.. Yum
Даже не искам и да я гледам тая група.
Представям си такива хора, които публично пишат тия неща в каква среда отглеждат децата си.
То затова деца се правят с любов и желание да ги отгледаш. А не щото Пенка казала.

# 175
  • София
Не знам, защо тези хора се считат за луди, ненормални и т.н.? Те просто са различни и аз съм научена да приемат всеки такъв, какъвто е. По същата логика те могат да ми кажат, че и аз съм луда да имам 2 деца, да тичам след тях, да търпя ревове, памперси, пюрета, лиги, повръщане и т.н. Ама това си е моят избор и съм доволна от него, но уважавам и техния избор. Единствено не съм ок с това да създадеш деца и да не ги искаш или да съжаляваш, че си ги създал. Другото си е абсолютно право на личен избор и навлизане в личното пространство с непрекъснати подмятания и напомняния в стил "хайде, деца кога?".

# 176
  • Далечният изток
Има чисто човешки, изконни ценности, които съвременното общество явно няма да може да разбере. От прекалена информираност, прекалена свобода, някак се изкривяват стойностните и значими неща в живота. Не знам, може би съм стара и така ги виждам нещата... Може би според младите не съм права, но като чуя "избор", "права", "свобода"..., ами не, изкривени са тези понятия, нищо общо със значенията им, с концепциите им...

# 177
Е да де,именно тия които съжаляват ,че са създали деца са луди.За тях говорим..

# 178
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
В тази група жени се жалват, че децата им ги разделили или скарали с партньорите им. Просто незрели хора

# 179
Ау,децата ги разделили с принцът на приливите !Ами той и без деца е щял да се раздели.

Общи условия

Активация на акаунт