Нашите кухни - тема 89

• 55 669
  • 755
  •   2
Отговори
# 345
  • София
....И материалите бяха нестандартни - държах на МДФ с естествен дъбов фурнир за долните нива, но да не е обикновен с фладер и дебелина 0,8 мм, а с успоредни жилки на фурнира, като същият да е с дебелина поне 3 мм (направо дъсчица). И ми го направиха.
Черна станция, моля те кажи на коя фирма поръча, аз още търся.
Аз пък искам да попитам коя фирма предлага плоскости МДФ с фурнир 3 мм ?

# 346
Аз ли се бъркам, ама МДФ с фурнир май не се предлага като заводска опция, т.е. готови плоскости?!?
Вероятно ползват суров МДФ, върху който лепят фурнир по избор.

# 347
  • София
Да, бъркаш, основно е заводски опция, изисква се преса за да се залепи в/у суров МДФ, както и в/у ПДЧ.

# 348
Аз пък искам да попитам коя фирма предлага плоскости МДФ с фурнир 3 мм ?

Принципно никоя. Затова се купуват голи МДФ плоскости, купува се отделно фурнир и се фурнироват. По отделно се продават и двете.
Може за някои стандартни плочи да има и готови такива, но когато човек си избира фурнира няма как да е така. А аз исках и фурнир с надлъжни жилки, а не с фладер. Ясно, че е било по поръчка. А от там нататък си има фирми с модерни машини, които правят всичко по заявка. Разкрояват, дупчат за панти и прочее на компютризирани машини, кантират, фурнироват...
Имам вратички "Модекс" и те пак са правени така - първо се реже МДФ-ът и после се слага покритието.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 14:51 от Черна станция

# 349
Знаех си аз, че не бъркам. ЧС Hands Plus1
И аз се чудех за какво се използва този суров МДФ.
Преси има не само в заводите, по-големите фирми сигурно също имат. Ако е дърводелец-занаятчия (не значи, че е лош майстор), или ще трябва да поръча плоскостите в голяма фирма, или ще откаже поръчката, защото няма необходимите машини.

# 350
Нямам представа как точно са го правили, но помня, че аз исках 4 или 5 мм, не помня вече, а те казаха, че най-дебелия фурнир с моите параметри е бил 3 или 4 пак не помня. Малко по-малко от желаното беше, но със сигурност поне 3. И после вече явно някак са лепили този фурнир, но не съм се интересувала как и къде.

# 351
  • София
Мен линията на горния ред издадени шкафове ми дразни очите. Мисля че ако бях аз - бих ги оставила издадени само до където и колоните са със същата дълбочина.
За мивката под прозореца +1. Така все едно сте я забравили.

Щом някой прави проекта-може да смени цвета и материала лесно и да избираш визуално измежду вариантите
+
бих изравнила дължината на лявата и дясната страна.

# 352
  • София
Благодаря, наясно съм с процеса по фурнироване, стана ми интересно да не би някой да  предлага плоскости с толкова дебел фурнир.   ​
И да, основно фурнировани плоскости /МДФ и ПДЧ/ се продават готови и след това се разкрояват,  малко фирми, които произвеждат  мебели имат преси.
Суровия МДФ не служи само да се фурнирова и ламинира, а и се боядисва.
Черна станция, от чисто любопитство, каква е била причината да искаш толкова дебел фурнир, да не би да са вадени порите за да изглежда по-релефно, и от какво дърво е фурнира?

# 353
Черна станция, от чисто любопитство, каква е била причината да искаш толкова дебел фурнир, да не би да са вадени порите за да изглежда по-релефно, и от какво дърво е фурнира?

Харесвам масивно дърво, но от масивно дърво не стават равни вратички с модерен вид. Ако е от масив трябва да имат рамка. И затова аз поисках да обединя предимствата на масива, с предимствата на МДФ, като сложа фурнир, който си е почти летвичка, върху носеща основа от МДФ.

Иначе фурнирът е дъб, то и някакъв екзотичен с такава дебелина не се предлага. И държах да е радиален фурнир, а не тангенциален, за да се виждат правожилен ефект, а не фладерен такъв. Нещо като картинката по-долу, но друг цвят, де.

# 354
Би ли показала крайния вид? Стана ми интересно и ще го обмисля за нашата. Гледах, че Йаф предлагат 3мм, предполагам имат и машини за лепене.

# 355
Съжалявам, няма да показвам нищо лично.

# 356
Мен линията на горния ред издадени шкафове ми дразни очите. Мисля че ако бях аз - бих ги оставила издадени само до където и колоните са със същата дълбочина.
За мивката под прозореца +1. Така все едно сте я забравили.

Щом някой прави проекта-може да смени цвета и материала лесно и да избираш визуално измежду вариантите
+
бих изравнила дължината на лявата и дясната страна.

Може ли малко да ми поясните, че не разбрах какво точно имате предвид.

Също така имам колебание за цвета. Спряхме се на кашмир, но на фона на нашите стени става твърде тъмен цвят, почти сиво. Затова се чудя дали на този проект ще отива лявата колона и долният ред шкафове да са в цвят индиго мат, а горните два реда да са в бял мат. Като гърбът и плотът да са дървени, или гърбът да е бял / мрамор, а плотът дървен.

Честно казано, не мисля, че ще отива индиго специално на лявата колона, след като от другата страна на нишата е дърво и бяло. Но зависи и какво е цветовото решение за хола, ако и там има някъде индигови акценти, може пък и да се върже, не знам.  Изобщо, въпреки че много харесвам самия цвят, мисля, че цветовото решение на сегашния проект изглежда по-добре от индигово-белия вариант, но това си е въпрос на личен вкус.
За кашмира - ами той си е доста сивеещ, дори и без подсилване от стените. Вероятно например ледено бяло би стояло по-близо до това, което сте търсили като ефект с кашмира.
Имам въпрос - каква е планираната функция на двете дупки до прозореца?

Благодаря за мнението! Simple Smile
В хола мислим да се придържаме към бял / светъл цвят, но понеже кашмирът сякаш не ми ляга на сърцето, дори той да остане за кухнята, не мисля да отива и към останалата част на стаята, но със сигурност ще вземем дървесния цвят от плота и нишите и ще бъде и по останалите мебели, за да има все пак някакъв елемент от кухнята. Иначе имаме диван в син цвят, не е баш индиго.
Аз се влюбих в този цвят (https://rosi.bg/en/pvc-coated-mdf-panel---moonlight---supramat-5308.html), но за съжаление е в Роси, а фирмата, на която се спрях за кухня, работят със Салекс и там има бяло, сиво и кашмир в цветовата гама, към която съм си насочила ... И трите цвята не са баш това, което искам. Пък искам и антифингър ефект, така че не е вариант да се спра на боя от палитра ...
А каква е фенкцията на двете дупки до прозореца - просто ниши, понеже имам нужда леко да разчупя кухнята. Има ниши и от другата страна при трегера.
А мивката се отказах да я местя под прозореца, защото предпочитам целият плот да ми е работен, а и мивката да е по-скрита, вместо да е първото нещо, което се вижда в кухнята.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 21:23 от miloto_girl_4e

# 357
  • София
При мен също е подобно разположението в апартамента и също под прозореца нямам мивка. Само че при мен там няма и долни шкафове. Реално имам само двата срещуположни реда, както при теб, но без шкафовете под прозореца. По този начин си спестих наличието на два ъглови шкафа. Така те са си нормални и функционални шкафове, които доста добре поне при мен заместват двата шкафа и половина, които бих имала под прозореца. Аз обаче имам и нещо като барплот и затова нямах нужда от допълнителни шкафове, а двата реда мисля са малко по-дълги от твоите. Ти имаш шкафове колони, които също събират много, което е много добре.

# 358
Двете "ниши" са добре визуално, но ще са много непрактични за чистене точно там. Плотът под прозореца без мивка ще е много удобен и светъл, идеално става, някаква декорация ще е също ефектна Hands Plus1

# 359
  • Раковски

Харесвам масивно дърво, но от масивно дърво не стават равни вратички с модерен вид. Ако е от масив трябва да имат рамка. И затова аз поисках да обединя предимствата на масива, с предимствата на МДФ, като сложа фурнир, който си е почти летвичка, върху носеща основа от МДФ.

Иначе фурнирът е дъб, то и някакъв екзотичен с такава дебелина не се предлага. И държах да е радиален фурнир, а не тангенциален, за да се виждат правожилен ефект, а не фладерен такъв. Нещо като картинката по-долу, но друг цвят, де.

Това показаното е файнлайн.
И всъщност всеки склад предлага 3мм фурнириван мдф

Общи условия

Активация на акаунт