Имам аз една мечта, ДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ да седне на чина.

• 45 080
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Честит празник!

# 481
  • Пловдив
Ани и аз вчера случах изложението. Днес се оптвам да му преразкажа, ама сега той слуша с половин ухо, няква организация тече за кино...Аз пък няма да се натискам, и без това все повече мисля, че е по-добре бакалавър тук и после магистър навън. И аз се успокоявам, че има време.

# 482
Честит празник и от мен!

Аз си мисля да я заведа на кариерен специалист, май имаше и някакви тестове в нета, но също мисля, че има време.

Мартеа,  сигурно не ти е леко, моята беше така до седми клас.
Сега пък е обърнала друга страна  - имитира средата до крайност и просто не мога да я позная.
Споделяла съм и преди - у дома постигането на баланс е трудна работа и върви бавно.

# 483
  • София
Чакайте да ви разкажа нещо весело за моята дъщеря.
Показва ми скицник с последните си скици, които е правила в час Stuck Out Tongue Winking Eye
Това как се рисува в час ми е ясно - и аз съм го правила, но за една скица ми казва: "а това го рисувах по волейбол"
Учудено питам как едновременно играе волейбол и рисува? "Ами бяхме 6 човека повече и изтичах първа към пейката да съм резерва" - ми отговаря. Почвам да се смея, че е побързала да изтича първа. А тя ми казва: "Е ти какво си мислиш, всички искат да са резерви и конкуренцията е голяма" Joy

# 484
Ехх, навремето обожавахме да играем волейбол. В Икономическия техникум залата беше много странна - с леко неправилна форма и имаше 2 етаж, където беше склад. Редовно качвахме топката горе и някой търчеше да я сваля. Само се чудя по колко човека сме били в отбор. Не си спомням за седящи резерви.

Merrynem, мисля че нашите девойки са приятелки, моято е от Б клас и дружи с деца от В и от нейния. Много е сладка дъщеря ти, скоро тийнката благоволи да ми покаже избрани от нея снимки от телефона си. За мен, моето си стана баш кифла в тази гимназия, ама може да има и по-тежки случаи.

# 485
  • София
galia_m, аз съм убедена че и от техния клас много деца обожават да играят и затова ми стана смешно твърдението, че имало конкуренция за резерви. Моята се е метнала на мен - винаги са ми били мъка груповите спортни игри и в училище, та няма как да се сърдя. Разбирам я, а щом си е намерила начин да скатава - прекрасно!

# 486
Ехх, навремето обожавахме да играем волейбол. В Икономическия техникум залата беше много странна - с леко неправилна форма и имаше 2 етаж, където беше склад. Редовно качвахме топката горе и някой търчеше да я сваля. Само се чудя по колко човека сме били в отбор. Не си спомням за седящи резерви.
Гале, бързо казвай кога си завършила! Турнири се правеха по волейбол и белот , но вече се наричаше НФСГ, а не икономически техникум.
Моята девойка след дълъг период на затваряне/ съвпадна с началота на пандемията до миналото лято/ вече  се отпуши и  е много по-социална и ведра. Не мога да кажа , че е отишла на другата крайност . Има си приятели в класа, излиза повече, играят много белот в междучасията и след училище, а дори и минават мисли да организира купон у дома Smile  Точно преди да се "влее" отново в живота миналото  лято тя сама сподели, че е усещала тъга, но вече тази тъга си тръгва и не иска да си прекара младостта сред четирите стени на стаята си.  Така че въпрос на време, важно е да се чувстват добре със себе си, независимо как се вписват сред останалите.
При нас интересното е, че в неделя пристигат 2 момичета  от Марсилия /Франция/по програма "Еразъм" за 25 дни. Програмата не е от училище, случайно разбрах за тази възможност от френската тема тук във форума.Ние ще бъдем тяхно приемно семейство, докато карат практика в български фирми и упражняват английския си език. Разбрали са се с моята девойка да редуват френски и английски, тя е убедена, че нейният френски ще се окаже по-добър от английския им, защото така като чете дори разбира, изхождайки от френския защо бъркат на английски.  Наборката е изключително развълнувана, вече осъществиха контакт в социалните мрежи и тече усилен чат. Девойките са малко по-големи, на 18 години са. Не предстои връщане на визитата , но и това да бъдем домакини е изключително вълнуващо. Преди 3 години бяхме домакини по програма от старото училище , получи се невероятно силно приятелство с италианското момиче, което продължава и до днес. Освен с нея продължава да си пише редовно и с едно италианско момче. Виж там подозирам, че има и лек романтичен, неизказан момент.

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 12:45 от Госпожа Рада

# 487
Стана НФСГ последната година - 93 завършихме ние. Имаше и някаква годишнина тогава или предната година.

# 488
Стана НФСГ последната година - 93 завършихме ние. Имаше и някаква годишнина тогава или предната година.
Срещали сме се по коридорите, аз завърших 94 Sparkling Heart

# 489

Да се похваля с нови придобивки, късмет от участието ми в анкета на форума

# 490
Галя, може, може да са приятелки! Другарува си с деца от “Б” клас. Ще поразпитам!
Да израства вече, че от възраст ли е, от какво е - идва ми нанагорно с нея - смяна на настроения, много ранима е станала. Толкова сигурна беше, че иска да учи медицина, сега -  право?! До 12 клас не знам дали в Консерваторията няма да реши да се пробва! Мислех си, че трябва сама да си вземе решението за предметите за 11 и 12 клас, ма много се “ литка” в различни посоки.

# 491
  • Разпиляна във въображението
Поне има някакви отправни желания. Моята няма нито едно. Уж си казвам, че няма да се намесвам, но времето върви, не я виждам да чете информация за предметите, университетите, нищо, а съм й изпратила линкове. 0 ориентация, дори и да не е окончателна.

# 492
Miriel, не го мисли - повечето не са ориентирани още… Да избере по-лесен и приятен за нея профил (тук и наличните учители са фактор). Според мен само тези за медицина, право и инженерни/точни науки са ориентирани. Останалите избират компромисно, но пък имат по-широк спектър за реализация впоследствие.
Светкавица - честито! Вие с Ради сте нашите медийни звезди.
Браво за инициативата на семейството и твоята красавица, Ради. Вие сте в къща и можете да си го позволите. Наистина са много ценни и полезни тези приятелства.

# 493
Моята е ориентирана дотам, че иска нещо в областта на изкуството. Беше сценография, сега приложни изкуства.... Ходи на уроци по рисуване за всеки случай, но така като гледам, не знам ще й послужат ли. Тя обича да рисува, прави го често, тръгна с голямо желание, сега обаче й е много досадно, защото рисува по задължение зададени проекти и техники и казва,че от тях няма време да си рисува за удоволствие. Общо 8-9 часа седмично й отиват, занятието с учителката и домашното, което им дава. Вярно е доста, но без уроци пък като се реши какво точно иска, ще й е трудно, ако изпитът е с рисуване.

# 494
  • В средата на времето
Честит празник, мили момичета! Flowers Sunflower
[/b][/color]

Общи условия

Активация на акаунт