Имам аз една мечта, ДЕСЕТОКЛАСНИКЪТ да седне на чина.

• 44 853
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И при щерката са ходили  без чанта, ама чак сега разбрах.
Тя е забравила и си е отишла с раницата, но свежи попадения е имало в класа им.

# 631
  • София
Привет на всички,

От вас разбирам за Нечантите, но от днес се върнах за почти постоянно в офиса и идея нямам дали в 18-то е имало подобна инициатива. Smile
Специално погледнах и видях, че Калоян е с раницата за фитнес и как е ходил в училище ще разбера като се върне.
Иначе ваканцията мина бързо и весело за него, освен 10 теста по математика, които ме накараха да преговоря с него материала 8-10 клас.

Какво ще кажете да направим една реална среща след Великден по на кафе, вино, бира или на който каквото му се пие?

# 632
Да, разбира се, отдавна не сме го правили… Чудна идея за майска среща!

# 633
Традицията за посещение на колеж без раница/чанта е наложена от няколко години в САЩ. У нас сега се завърта през всички гимназии. Гледах свежи снимки във ФБ: клетка за котка, леген, тенджера, пържолник, изтърбушена купия от стационарен компютър, калъфи за инструменти, скутерче с багажник, бебешка количка....Свежо, забавно. Заслужават децата след двете години агония.

# 634
  • София
...Какво ще кажете да направим една реална среща след Великден по на кафе, вино, бира или на който каквото му се пие?
Задължително. Още повече, че при мен има неусвоен фонд.

# 635
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Валя, нечантите на 18-то е днес. Наборката се чуди дали да се прави на "маймуна", а аз услужливо й извадих кашона на лаптопа.

# 636
  • София
Значи, когато моята беше първи клас имаше една раничка с колелца. След 2 седмици вдигане по стълбите извади тролито с колелцата, а раницата съдра от носене. Но ако тръгне с кашон или щайга, ще ѝ предложа тази дръжка с колелца и един ластик за автомобил - да не мъкне на ръка. Ще е като продавачите на гевреци.

# 637
  • София
Отдавна май не съм писала.Идеята за среща е много добра.Забравихме се последните две години.Не знам защо си я представих на открито.
В училището на моята щерка не е имало ден на Нечанти.От вас чувам за тази идея.
Бохчата и аз я знам като по-голяма кърпа/плат,чийто краища се завързват.
За профилите-при нас са подадени молбите и се очаква разпределение към края на годината.Защо толкова рано трябваше да бъдат подадени или защо толкова късно излиза разпределението не ми е ясно.

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 21:24 от Ali97

# 638
  • нейде там, където ....
Като чета коментарите ви за не-чантите, най-вероятно е минало и край/през нашия клас, но с нулев интерес от страна на ученика в нас.
Каква е идеята на тази традиция, освен, евентуално, да си носиш нещата за деня по неудобен начин?

За среща след Великден или за когато и да е, след 17.04., края на карантината ми - бройте ме.

За профилите - защо си мисля, че не можеше да има класиране по успех? Нямам идея какви могат да са критериите изобщо.

# 639
И ние сме били имали Не-чанта ден, но моята е била болна точно тогава. Много им се радвам на тази инициатива, струва ми се много забавно.
За среща съм "за".

# 640
Вчерашните неЧанти са били във Втора АЕГ. Явно по коментарите и във ФЕГ. Децата малко разчупват атомсферата.
Сливке, твоето е мешка.

Иначе девойката обяснаваше забавните идеи на съучениците, ама ми минаха покрай мозъка.
Времето тепърва ще е чудно за срещи. И аз съм за.

# 641
  • София
Марто каза, че утре ще правят Не- чанта ден.
Явно всеки клас си определя сам кога да бъде.

# 642
  • Разпиляна във въображението
При нас такова нещо няма. Поне не е споменавала.

След като дъщерята направи тест за ориентиране се оказа "Изкуство". Оф Simple Smile Няма никакви изгледи скоро да им спуснат документа за избор на профил.

# 643
  • София
Срещаааа!!! Але-але-але!!! Бройте ме!!! А чаавета?!? Или да не си го причиняваме Laughing
Спунк-и, Сънчо, можете ли да помислите за място?

Не-чанти ден е за цялото училище. Явно се предава като мексиканска вълна от училище на училище. НПМГ са го "видели" от СМГ или от АК (вече не помня какво ми казаха). За Испанската не разбрах дали са се включили.

Вчера на щерката са дали Заявление за избор на трети профилиращ предмет, което трябва да бъде попълнено и предадено до петък. Учудих се, че са им дали възможност за избор само между 4 предмета. По спомен, миналата година избираха между 6 или 7. А, и предложенията важат за конкретна паралелка, а не за випуска.

# 644
  • някъде ... тук ...
Много искам на среща! Ако мога, ще дойда. Свободен уикенд имам след Гергьовденския, май...

Общи условия

Активация на акаунт