НПМГ - тема 7

• 65 162
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Невъзможно е да се прогнозира, защото това балообразуване е за първа година и на практика няма с какво да сравняваме. Нито статистика, нито миналогодишен бал ще свършат работа. Единствено чакане.

# 481
  • София
Белинда, не съм останала с впечатление, че в паралелката с химия влизат деца с блестяща математика. Имате си шансовете.
Което не значи да не проучваш други възможности.
Моето също има някакви задръжки за немския.

# 482
  • София
С колко точки от състезанието има шанс , ако НВо То е с висок резултат !
Тези с 60-70 дали могат да се класират
Според мен е напълно възможно, все пак математиката се удвоява и ако детето има 95 точки ще се компенсира.
Невъзможно е да се прогнозира, защото това балообразуване е за първа година и на практика няма с какво да сравняваме. Нито статистика, нито миналогодишен бал ще свършат работа. Единствено чакане.
Да, тази година много ни изненадаха с това балообразуване. И ние сме в същата ситуация, моят син уж беше супер по математика, но какво се е оплел и сега тръпнем в очакване. Не иска в паралелката с Биол и Химия точно заради немския 🤷♀
Аз все се надявам, че тази година бяха по-трудни задачите и няма да са високи баловете, но знае ли човек. Като цяло ще е супер абсурдно деца с толкова добри точки по химия от олимпиада и състезанието да не влезнат заради математиката, но факт 😞
Успех ви пожелавам и дано децата имат късмет Simple Smile

# 483
  • София
Здравейте,

Гледам учебния план на паралелката с география. В балообразуването НВО по математика участва с най-голяма тежест- х2. За прием в паралелката се искат основно знания по математика, не толкова по география, но в учебните планове не виждам да има часове по математика в ИУЧ/ФУЧ. Основно география и английски. Математика се предлага като трети профилиращ предмет чак в 11 клас, в сборни групи. Нещо не мога да разбера логиката. От една страна искат знания по математика, а от друга страна не предоствят възможност за развиване на тези знания.

# 484
Здравейте,

Гледам учебния план на паралелката с география. В балообразуването НВО по математика участва с най-голяма тежест- х2. За прием в паралелката се искат основно знания по математика, не толкова по география, но в учебните планове не виждам да има часове по математика в ИУЧ/ФУЧ. Основно география и английски. Математика се предлага като трети профилиращ предмет чак в 11 клас, в сборни групи. Нещо не мога да разбера логиката. От една страна искат знания по математика, а от друга страна не предоствят възможност за развиване на тези знания.

Да, и аз преглеждах учебните планове, и стигнах до същите заключения. В паралелката с география няма допълнителни часове магематика. Направих едно “грубо сравнение” с броя часове спрямо 1АЕГ по математика, за следващите 5 г., броят е равен. Надявам се паралелката с география да има други предимства, в областта на икономическо развитие.

# 485
Здравейте, ние чакаме с провесени носове, защото синът ми е направил две грешки от невнимание на НВО математика - освен другите, които не са сериозни. Предполагам имаше шанс да влезе в паралелката с "чиста" математика след седми клас, но сега и да има, е миниатюрен.
Каквото - такова.

# 486
Здравейте, в профила на детето ми освен редчетата за нво бел и мат са се появили и редчета за състезанията в нпмг. Срещу всяко пише: Оценките не са обявени. Обаче, моето дете е участвало и в олимпиади по химия и физика. А такива не присъстват в профила. Моля, напишете, ако имате дете, явило се и на олимпиадите на областен кръг, обявено ли е в профила на детето ви?

# 487
Мисля, че се появяват само ако детето има поне 60 % от най-високия резултат. Тогава се признават за оценка за кандидастване.

# 488
Да, над 60 процента са, но не са се появили в профила. Имам ли основание да се притеснявам и към кого мога да се обърна? Към училището на детето?

# 489
Явно още не са нанесени. Ще се появят. Мисля, че РУО ги нанасят.

# 490
Явно още не са нанесени. Ще се появят. Мисля, че РУО ги нанасят.
Благодаря, дано да е така и да не се обърка нещо. По физика оценката от олимпиадата е доста по-голяма от състезанието. Ще изчакам до понеделник или вторник дали ще се появят, ако не, ще говоря с класната.

# 491
  • София
Моето дете има шест оценки, които трябва да му бъдат вписани. Три от олимпиади (над60%) и три от състезанието. Към момента в профила му има редче само за модула по физика от “Чакалов”, като точките не се виждат. Трите олимпиади и другите два модула все още ги няма.
И при моето дете точно по физика резултатът от олимпиадата е по-висок.

# 492
  • София
При моето дори редчета няма Laughing
Някой беше писал, че тези точки излизали последни, дори след тези от нво.
Внимавайте и всичко проверявайте, защото знам от миналата година за случай с грешно сметнат бал от системата - вместо по-високата олимпиада, примерно, взет резултата от Чакалов. Майката беше сигнализирала и са го оправили, но чак след като тя е обърнала внимание.

# 493
  • Къде ли не
Има още време да попълнят всичко в системата. Миналата година на някои деца резултатите им бяха нанесени малко след резултатите от НВО.
Ако откриете неточност трябва да се обадите в РУО, не в училището, още по - малко на класната. Миналата година аз звънях , мисля че на Любка Методиева - старши експерт информационно осигуряване. Беше напълно подготвена да ми отговори какво се случва с точките от олимпиадата по физика в системата.

# 494
Имам въпрос относно техническата част при реденето на желания в сайта.
По какъв начин се избират желаните паралелки? До сега съм ползвала за насоки предварителен справочник, свален от интернет, издаден преди обявяването на план приема, към който има и екселска таблица с паралелките от миналата година и техните кодове.
За самото подреждане когато му дойде времето, паралелките излизат ли под формата на падащо меню - първо училище, след това да се появи списък с паралелките, и ние избираме от тях?
Или системата не е толкова user friendly и трябва да се купи справочник с новите кодове, обявени след официалния план прием и да се въвежда ръчно кода на паралелката?

Към момента в профила на детето виждам само двете дати от матурите. Двете състезания от Чакалов не са се появили дори като редчета.

Общи условия

Активация на акаунт