Избор на климатик и всякакви въпроси за тях - тема 3

• 44 008
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
За малко бебе са добре, според мен.Аз лично предпочитам умерена температура,ни да ми е студено,ни да се потя.А детските заведения не знаех.Явно затова направо студ излиза от помещениятата там лятото.

# 481
Винаги съм се чудила на мнения, че климатика разболявал бебето !
Гледала съм си детето на климатик от както се е родило, лятото и в най големите жеги си спеше блажено по няколко часа дневно. Когато порасна и почна да говори всеки път казваше, че в къщи винаги сме в зоната на комфорта Simple Smile- имаше някаква такава реклама по ТВ преди години.

# 482
  • Sofia
При температури 27+ градуса човек се мъчи, като затруднява тялото си максимално, какво остава за едно бебе, което има трудности с терморегулацията.

Качествен климатик плюс правилна употреба. Толкова често съм виждал климатици сложени на 18 градуса и надути на макс - при такава употреба е нормално човек да настине и да не се чувства добре.

# 483
Търся подходящ модел климатик - основно за отопление на стая с около 25 кв.м. площ, в нов блок с външна изолация и дограма "Саламандър", изток-запад изложение. Да може да е ефективен при ниски температури. Да не е много шумен. Да има WiFi, до около 2 000 лева. Кой модел ще ми препоръчате: 1, 2, 3 или друг?

# 484
Търсим бюджетен климатик - около 1000 лв., основно за охлаждане на 20кв. стая, да е тих. Не мога да се ориентирам за такъв из темата, а ни е сравнително спешен, понеже очакваме бебе скоро... Препоръки?

# 485
  • Велики Преслав
Търсим бюджетен климатик - около 1000 лв., основно за охлаждане на 20кв. стая, да е тих. Не мога да се ориентирам за такъв из темата, а ни е сравнително спешен, понеже очакваме бебе скоро... Препоръки?
Лично мое мнение. Щом климатика ще обслужва бебе, не трябва компромис. За 1000 лв, климатика ще е много нисък клас.

# 486
Имате право, просто разходите ни рязко скочиха за какво ли не. Тъкмо разглеждах този: https://termos.bg/product/panasonic-cs-bz35xkecu-bz35xke

Вие какъв климатик дори на по-висока цена бихте препоръчали?

При това четейки из форума, хората се оплакват от монтажните услуги сами по себе си. Имате ли впечатление за коректна монтажна фирма?

Лично мое мнение. Щом климатика ще обслужва бебе, не трябва компромис. За 1000 лв, климатика ще е много нисък клас.

# 487
Отдавна не съм влизала тук, но ето, че ми потрябва помощ Simple Smile
Баба ми е решила, че не иска вече да се отоплява на дърва и ще купува климатик, като ни помоли с ММ да разучим какъв да вземе. Ще се ползва само за отопление. Къщата е в северозападна България, не е изолирана. Стаята е ок. 20 квадрата, с ПВЦ дограма, едва ли е някакъв висок клас дограмата. Изложението е юг/запад, май е повече запад. Бюджетът няма да е кой знае какъв - 1200 примерно, а ако си заслужава разликата, предполагам и до към 1500 може.
Бях загледала Gree, понеже съм чела добри отзиви за цена-качество преди време. Ние сме много  доволни от нашите Фуджитсу, но те са в друг ценови клас. И в тази връзка въпрос към запознатите - понеже четох, че вече не се произвежда Нокрия-та на Фуджитсу, някаква алтернатива, подобна на тях? Да чукна на дърво - машинката си е безпроблемна, но  никога не е излишно човек да знае с какво да я смени ако се наложи.
Благодаря предварително!

Ааа, да кажа и аз за бебето - нищо им няма на бебетата, гледни на климатик. Стига струята да не бие в тях, разбира се.

# 488
Рали,скоро, когато ни посещаваше майстор,присъствах неволно на телефонен  разговор с негов познат.Та,каза,че Грии вече се доближавали като цена до Фуджи/Фуджицу(не помня кое точно),и по-добре да заложи на по-високия клас.
Скоро пък майка ми посети Темпекс,за оферта за климатик за селската къща.Освен тези,ѝ бяха предложили и тяхната марка(не помня коя беше),мисля 12-ка,в порядъка на 1000-1200.

# 489
Здравейте отново, спрях се на следните климатици за 20кв. стая, височина на таваните 2.45, без изолация, апартамент в ЕПК:

https://termos.bg/product/panasonic-cs-bz35xkecu-bz35xke?fbclid= … nf2LC6SeReHP9RvK0
https://topair.bg/product/mitsubishi-heavy-srk25zs-w-src25zs-w/? … EVE_EX53mpGCvtqFA
https://eclima.bg/invertoren-klimatik-midea-msfaau-12hrfn8-qrd6g … UKELRQTMfWEet7xG0

Трябват ни за охлаждане предимно (може и да не ги ползваме за отопление). Ще се ползват 2-3 месеца годишно за 2-3 години само. Затова искаме да са по-бюджетни, но понеже ще сме с бебе решихме да не правим голям компромис с качеството, така че отделяме бюджет до 2000 лв. (по възможност заедно с монтажа). Най-много клоним към Панасоник климатика, ако някой случайно има такъв или може да изкаже мнение за параметрите му, както и мнение за останалите два? Или ако имате други предложения? Благодаря!

П.П. Бебето няма да е в стаята с климатика, надявам се да охлажда и съседната стая поне малко. В противен случай вероятно ще трябва го местим.

# 490
  • при него
Amid, когато слагахме първия ни климатик Тошиба ДайСейКай и ние имахме идеята да охлажда две стаи. Сложен е в хол около 15.кв, а съседната спалня, която е преходна от хола е 18кв. Отличен климатик е, но не, при нас не се получи с двете стаи.
Аз лично съм приятно изненадана от Фуджитсу Дженерал Кета, който е много тих и работи много плавно. Има и градуси на половинки. Мисля, че ще влезе в бюджета ви, ако искате разгледайте го този модел.

# 491
При нас климатикът, който си купихме наскоро (12-ска), охлажда две южни стаи (15 и 12 кв.м.) и доста дълъг коридор, който е между тях. Самият климатик е монтиран в коридора, точно до вратите на стаите. Ами, супер ни се получи, макар да ни убеждаваха, че няма да стане.

Благодаря на всички в тази тема за насоките! Simple Smile

# 492
Никой ли няма Митцубиши ЕЛЕКТРИК, за да отговори на питанките?

# 493
Какъв е климатикът ви?

При нас климатикът, който си купихме наскоро (12-ска), охлажда две южни стаи (15 и 12 кв.м.) и доста дълъг коридор, който е между тях. Самият климатик е монтиран в коридора, точно до вратите на стаите. Ами, супер ни се получи, макар да ни убеждаваха, че няма да стане.

Благодаря на всички в тази тема за насоките! Simple Smile

# 494
Какъв е климатикът ви?

Този. Много сме доволни, но все пак, за да не те подведа, важно е да уточня, че ние много бързахме (трябваше да го изберем, купим, да ни го доставят и монтират - всичко това в рамките на седмица), та, не сме избирали и не сме се задълбочавали много-много. Освен това, беше ни задължително условие да е с безплатен монтаж, защото ние, така или иначе, си заплатихме 100 лв. допълнителна такса за експресна монтажна услуга на "VIMAX" (състоя се в рамките на 2-3 дни, след като го поръчахме) - ако трябваше да плащаме и стандартния монтаж, щеше да ни дойде доста солено. Т.е. сама разбираш, че изборът ни значително се стесни. Отделно, мъжът ми пък хареса марката - чел там някакви ревюта и искаше да вземем точно тази машина.
При положение че търсиш климатик, който да охлажда само една стая, мисля, че който и да е би ти свършил работа, така че въобще не се притеснявай, че няма бюджетни опции, като за теб.
Дано, все пак, някой ти помогне с конкретни предложения - аз не мога да ти дам такива, тъй като съм отскоро в темата и решихме да вземам климатик импулсивно, буквално преди няколко седмици. Simple Smile Та, съм далеч от експерт.

Общи условия

Активация на акаунт