Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 347
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
Gorg0nzola, казваш мързел, пък ти го хвалят, радвай му се, и както ти самата каза, само надзъртай, ако се наложи го подбутвай. Браво и на твоето дяте.

Skiorche, труден въпрос, което и да изтриеш, както каза ти, тя пак ще си ги качи, а профилите не им се губят, на мойта и бях изтрила на няколко пъти всичко де що имаше, заради наложено наказание, още не го взе в ръце, и всичко изтрито се възстанови, а профилите си стояха, те се запаметяват в гугълчо. Единствено ако имаш възможност да го вземеш и скриеш, налагаш някакво наказание, и в същото време срок за който да изтърпи, и после го връщаш. Ако освен таблета има и друго устройство под ръка, считай че и там ще се настани, тогава от там ще идват звуците и пак ще се разсейва. На мойто диване му вися на главата, за да не прекалява.

Тази сутрин още не отворила очи, поглеждам часовника на телефона, Misc Alarm Clock показва 7:44, и се провиквам - ставай осем без петнайсет е, а тя в просъница - мамооо, оставиме, днес е неделя, извиних и се, и я оставих да си доспи. Явно съм изперкала тотално, щом карам детето да става за училище в неделя. Joy

# 181
  • Пловдив
СКиорче,моята е с ограничения на телефона-айфон е. Знам ,че има функция родителски контрол ,но явно трябва да смените акаунта на айпада.
По същия начин и на компютъра можело да се направи. Знам че хич не ти помага м с това,но идеята е дали ако смените акаунта няма да ви излезе  опция "родителски контрол".

# 182
Рени, то добре ще го направи, обаче някой беше писал, не помня в коя тема беше, че като се сложело родителски контрол, после не им давало да го махнат, с достъпа ли беше, имаше нещо такова. При вас може ли да се махне ограничението, и после да се ползва все едно не е включван контрола.

# 183
Скиорче, ние сме с андроид телефони и ползваме family link. Изключително лесно е за употреба и за задаване на ограничения. Наборката много рядко я ограничаваме, само ако нещо прекали, но малкият е с ограничение по приложения, часови ограничения (вечер в 20 до сутринта може само да се обажда), ограничение за инсталиране на приложения (пуска заявка и трябва да я одобрим), изобщо всичко, което се сетиш. Отделно има и местоположение, та ги поглеждаме понякога като са навън и едно от най-полезното е, че можеш да звъннеш със силен звук дори когато телефонът е на безшумен режим. То не е обаждане, а просто позвъняване, но така се сещат да върнат обаждане. Много помага за моята параноя, когато някой не вдига.

И аз се включвам за каквото съм се сетила назад по обсъжданото. Нашето училище е от 1 до 12 клас само първа смяна. И двамата са били само първа смяна досега и за мен това е голям плюс. После имат занимания, спорт и пр.

Моята каза, че олимпиадата не е била нищо особено, ще видим резултата.

Според новата наредба от 15 декември вместо 50% желаещи за ПО, се изискват 30%, така повечето ученици ще се върнат в клас вероятно.  Наборката седя два дни вкъщи и тръгна. При тях не ги включват в часовете, а им пускат задания в Teams, което според мен е по-добре, но на нея ѝ доскуча.

Ра, много е тежка вашата битка. Моля се да се преборите!

# 184
  • Майничка
Skiorche, ние просто й прибираме телефона, когато се предполага да учи. Ако пак не си е научила, просто я връщаме  и налагаме вето над излизането, докато отговорите не ни удовлетворят.
Ето, снощи два пъти я връщах по химия, накрая казах, че училищната канцеларията затваря, легнах си, а телефонът й пренощува при мен. Тази сутрин химията и физиката са без грешка, но я върнах на биологията, а остават история и география, та може да й се размине излизането, особено ако не е добре и разписването по математика.😁

През седмицата нямам време да я проверявам, но през уикенда наваксваме, че и с преговор.

# 185
  • София
И моята девойка каза,че задачите на олимпиадата били сложни.Не се надява на много точки.

Скиорче, и нашите деца са с family link.

# 186
  • София
Скиорче, няма нужда да сваляш приложения. На самия таблет, по подобие на айфоните, трябва да има screen time. Там нагласяш колко време на ден ѝ се полагат за ползване на браузура и социалните мрежи. Ако зададеш 3 часа например, след 3 час тези неща се блокират и няма да има достъп до тях. Слага се парола.

# 187
  • София
Скиорче, няма нужда да сваляш приложения. На самия таблет, по подобие на айфоните, трябва да има screen time. Там нагласяш колко време на ден ѝ се полагат за ползване на браузура и социалните мрежи. Ако зададеш 3 часа например, след 3 час тези неща се блокират и няма да има достъп до тях. Слага се парола.
Това го бяхме сложили, но тя някак го заобикаля - дава му “игнор” и си удължава времето:(. Освен да сменя паролата🤔
Този family link става ли и за айфон/пад?
Благодаря на всички за идеите. Първо ще трябва да се изпокараме докато ми даде достъп, защото случайно ме беше видяла да си набирам паролата (не ми приемаше пръстовия отпечатък нещо), въвела я и после си сложила парола с нейния пръстов отпечатък, така че аз вече не мога да влизам в устройството…Абе маймуна ви казвам…

# 188
  • Майничка
Е, дотам още не сме я докарали, но ако ми откаже достъп до устройство, за което сме платили баща й или аз, устройството "случайно"ще се окаже блокирано вовеки веков.... или поне докато не се наложи "да го занеса в сервиз". Че и кавгата ще си отнесе.😁
Ние с ММ се водим технологично неграмотни, та методите ни са радикални.

# 189
  • София
Това го бяхме сложили, но тя някак го заобикаля - дава му “игнор” и си удължава времето:(. Освен да сменя паролата🤔
Този family link става ли и за айфон/пад?
Благодаря на всички за идеите. Първо ще трябва да се изпокараме докато ми даде достъп, защото случайно ме беше видяла да си набирам паролата (не ми приемаше пръстовия отпечатък нещо), въвела я и после си сложила парола с нейния пръстов отпечатък, така че аз вече не мога да влизам в устройството…Абе маймуна ви казвам…
Да, и при нас се е случвало с ‘игнор’ да може да си го удължава. Явно не хваща винаги паролата, но при повторно въвеждане на паролата се получава.

# 190
  • София
Оф, моят си е загубил учебника по Химия. Следващият път ще си загуби главата някъде. Сега ще купувам нов, по никое време.

# 191
  • Пловдив
И аз съм неграмотна. Мъжът ми се оправя. Има ограничения след 10 вечерта да не влиза в приложения , че стои до сутринта.
Тя приключи с присъственото обучение. Едно, че обривът от маската се засили. Второ, носът и тече като снощния порой. Нейното обяснение е, че е от физкултурния салон. Въпросният не се отоплява, а те играели боси! Понеже нямат класна стая, нямат и шкафчета, се налага да си носят резервните гуменки/ маратонки цял ден с тях. Съответно на никой не му се мъкне още багаж… и резултата е този. Омръзна ми тази мизерия в училищата. В старото училище имаха съученик с астма Два пъти направи пристъп в мухлясалия салон и приключи с физическото. Ама не оправиха салона.

# 192
Момичета, може ли да помоля за малко помощ за една задача. Принципно ми е ясно как трябва да се реши, но нещо се бъркам с грамовете и килограмите и не мога да докарам верните отговори и много се дразня така:

7-ма задача. Ще съм ви много благодарна

# 193
  • София
Влезох да ви прочета, ама гледам - задача и да се пробвам Joy
(X) kg от храната от 3лв/кг
(0,5-Х) кг от храната 2,5лв/кг
Събираме сумите, които е платил за всеки вид, общо правят 1,43лв
3Х + 2,5(0,5-Х) = 1,43
3Х+1,25-2,5Х=1,42
0,5Х=0,18
Х=0,36кг или 360грама от храната от 3лв/кг
от другия модел храна остава да са 140грама