Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 277
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Защото учениците да минат он лайн им е най-лесно...нямам думи!

# 661
Ами кои други седят по 25 човека заедно един до друг 8 часа?
Ще минат, как няма да минат.
И градините да върнат по домовете, обаче.
Оня ден отивам на работа и колежката ми изпадна в тих ужас, че сме цели 3 от 4 в стаята на работа  и как така не сме го преценили овреме. И вместо да ми се зарадва, че ме вижда пет минути се чуди и мае как ще изкараме деня ТРИМАТА в една стая на доста широко отворен прозорец все пак,маски и две духалки.
Ама детето и в клас с 25 деца ходи от първия ден, в който обявиха плюененето, защото не можела после да поправи нематериалните щети върху психаката му, породени от седенето вкъщи.
Е дявол да го вземе, как все едни и същи можем - аз, ра,рени пък други не могат

# 662
  • София
И като затворят градините и училищата кой предлагате да гледа децата ни?

# 663
Въпрос на ценности, приоритети и реална оценка на реални обстоятелства. Право на преценка, право на  избор.
Подредила съм ги 1.живота  2. здравето/настоящо и дългосрочно/  3. образованието   4.социализацията.
Очаквам, че присъстевените викания за едно или друго няма да се случат заради всеобщото ДО, за което вече започна да се говори с четвърт уста от официални източници.

# 664
  • София
Честит празник на именниците! Да са здрави и късметлии!
Покрай този ковид лъсна двойния аршин, с който мерят хората, при това уж интелигентни и образовани. Имам колежка, разболяла се покрай голямото си новогодишно празнуване, сега ще рабори от къщи до 15.01. Натръшкали се цялата компания, който се тествал - положителен е. Обаче, тя няма да се тества, и на лекар нямало да ходят с мъжа си, защото ако излезат положителни, детето нямало да може да ходи на училище. Купили си илачите, които са изписани на другите и си ги пият. Същата тази, ако някой кихне в офиса, веднага го овиква, че като е болен трябва да си седи в къщи, а не идва да ръси бацили. Ама за нейното дете такова нещо не може да важи...
Позната учителка проклетисваше избралите да учат ДО, защото заради тези няколко деца трябвало да подготвя специално някакви материали, да провежда допълнителни часове с тях. В същото време нейното дете учи ДО. Няма лошо, ама защо чуждите са криви за този си избор (риторичен въпрос, естествено)  Close
И да, в западните държави децата не спирали да ходят присътсвено, обаче в колко от тези страни класовете са по 25-30 ученика? В колко от тях съблекалните за ФВС са помещения от 10м2, в които се преобличат едновременно поне по 2 класа? В колко от тях маските са пожелателни, а тестовете - съмнителни? И ей такива въпроси разни ми идват, ама да сме живи и здрави...

# 665
  • Пловдив
Извинете, но аз не си пращам децата на училище за да ги гледа някой. Там ги обучават. Та не ви разбирам въпроса.

# 666
  • София
Извинете, но аз не си пращам децата на училище за да ги гледа някой. Там ги обучават. Та не ви разбирам въпроса.
Ми доста бъркате! Малките деца освен да се обучават, се и гледат в градините и училищата.
Или може би за Вас е нормално едно дете между 2 и 12г да седи само вкъщи по 9 часа?

# 667
Чувам от колеги, че се говори пак за ДО в София. Имате ли информация?
"При повишаване на броя на заразените с COVID-19 у нас е възможно отново да се премине към онлайн обучение. Това ще бъде една от първите стъпки за затягане на мерките, заяви зам.-здравният министър доц. Георги Йорданов днес в ефира на Нова тв. Тази мярка ще се наложи при около 500 или 600 заразени на 100 хиляди души."

Мисля, че София е с 508 вече.
[/quote

889 на 100хил. е 14 дн.заболеваемост днес за София , а   7дн.заболеваемост за София нараства със 130%

# 668
  • Майничка
Рени, как класна по английски и то ИУЧ! До 7 клас класните са само по БЕЛ и мат. После и по първи и втори чужд език.

# 669
  • София
gargamela, петокласникът ще има 'нещо като класно' по музика в края на януари, а преди ваканцията имаше тест, пък No Mouth
Точно така се изрази учителката на РС. Аз си замълчах, че моят има да бори две двойки. Съоответно го насметох да чете. Еми, зубри, зубри и изкара шестица на предколедния тест, та няма да има срочна двойка (надявам се). Сега, кому е нужно това упражнение, не мога кажа. Ама, да сме живи и здрави Simple Smile

ПС. Не ме кефи ДО, ама хич. Щото моите съвсем през просото го удрят вече.Но пък здравето не се купува. Та пак - да сме живи и здрави. Ще оцелем, въпреки и напук ПО и ДО.

# 670
  • Пловдив
Гери, така му вика госпожата. То и по бел е едно ,ама при нас са две. Едно по български, едно по литература, като това по литература в школо се нанася като класно, а това по български като писмено изпитване или контролна работа. Та и по иуч е същата работа. Ама както и да го наричат все тая.
iana28, да уточня ,че до 3 са в яслена възраст и са под опеката на МЗ. И не, не си пращам децата на училище, за да ги гледат. Гледали сме ги аз, баща им и детегледачки.

# 671

Ако няма кой друг, аз да ви го гледам?

Идеята е, че като намерите все пак кой да го ГЛЕДА това е един възрастен по-малко в транспорта, по промоциите в Лидъл, в офиса, просто всички си минизираме контактите колкото можем.
Не е по темата въобще, така че може да ме докладвате.

А по темата, вчера ми се въртеше в главата, но забравих да го кажа - колко полезна би била Дидева във ФБ група за безопасно образование...

И още нещо за седмокласните теми, следя ги от няколко години преди да стана част от тях - много се радвам, че досега при нас няма следния казус - идва някой и казва, моля, дайте ми паролата. Друг отвръща, ааа не, няма да ти я дадем, защото не си писал в три поредни теми. Радвам се, че сме много задружна тема и дано всеки така си останем. Хубави почивни Ви желая!

# 672
Сенеочке, да ме прощаваш... Ама ще ти се карам!
Хич не пращай Дидева У ФейсО 🤕
Нужна ни е тук, там ще е глас в пустиня...
Сега по темата: има 6 по ФВС 😜

# 673
  • София
Явно се правят някои хора на интересни, да се изразя по друг начин тогава: за да учат дистанционно от вкъщи малките деца 1 родител трябва да не ходи на работа. Така по-ясно ли е?

# 674
А, тя Дидева си е и у ФейсО, но си поддържа нейни си неща и старателно избягва групи за безопасно, качествено, иновативно ( и прочее гръмки епитети) образование. Joy
Имам силен сантимент към форума, въпреки че все по-рядко пиша.

Общи условия

Активация на акаунт