Седми клас 2021-2022 Тема 4

• 30 272
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
  • Mars Hotel
Имам силен сантимент към форума, въпреки че все по-рядко пиша.
И сме много благодарни за това, тъй като информацията, която получаваме от теб, е безценна!

Аз съм против ДО, но само и конкретно за моето си дете, поради нейните характерови особености. Но да ходят децата присъствено, когато вирусът вилнее абсолютно безконтролно е пълна тъпотия. Моята е ваксинирана, но през септември - още месец-два и ще започне да пада защитата от ваксината. Да я пусна сред десетки болни ли? Да, чисто егоистично ми коства много повече нерви и усилия да я държа мотивирана по време на ДО, но това е по-малкият проблем в сравнение с масово коронясване в семейството. Споделям мнението на Мандаринка - в българските училища мерки няма и няма да има, безопасна среда също няма, мисъл няма пък хич.

# 676
Олелеее, малееее, четох, препрочетох, тук - там и забравих повечето, но от някои неща се втрещих. Не запомних кой писа за Мат. и учителките, но има решение, поне на частната да не ходи, така и излишните пари ще ги спестиш, поне докато не решиш и не намериш друг учител по Мат.

iana28, не разбирам какъв е проблема, ако трябва да съм честна, и ако трябва един от родителите да остане вкъщи, за да гледа детето / децата, ще го направи, другия ще ходи на работа, съответно работещия ще е този с по - голямата заплата. Давам ти пример - аз съм си вкъщи, баба и е със нас, когато и колкото може дава средства, да е жива и здрава жената ( макар че е с доста заболявания ), ни помага с каквото и колкато може. Смяташ ли че ни е лесно, стоя и треперя както за едната, така и за другата, съответно баба и негодува. Ако се налага ще ходя и да прося, и по контейнерите ще ровя, за да има това което е нужно на детето. Ха сега ми кажи какъв е проблема. Рени ти го каза точно и ясно - пуска си детето за да го учат, а не да и го дундуркат. Съответно тук всеки си е направил преценката за себе си, съответно и аз. За мен училището е институция в която да бъдат обучавани децата, да са социализирани, и т.н.,  за мен не е място за отглеждане.
На този етап, в тази обстановка, за мен приоритет е здравето. Тук една част са преболудували, други са болни, смяташ ли че им е лесно. Също така имам приятели който още се възстановяват, и такива които вече не са сред нас.

Извинявам се за тирадата, за да не спамя излишно, нямах намерение да се меся, но не се стърпях, ще кажа че вече всички оценки които трябваше да се нанесат, са в школо. Иначе и днешния ден беше оле - мале. Едвам се търпят взаимно сигурно.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 18:01 от Тони ♒🍀

# 677
  • Mars Hotel
Забравих да ви кажа и нещо смешно по повод измислените думи - днес в школата връщали едни преразкази, които правиха преди Коледа. Трябвало да преразказват в сегашно време и моята умница след дъъълго чудене как да преобразува " Момчето рекло..." в сегашно време, измъдрила "Момчето рича..." Laughing

# 678
Моля не разваляйте добрата обстановка,. iana 28.Аз тук съм намерила съмишленици,много умни хора и винаги стеми помагали и разбирали.И да е по темата седмокласниците,дано минат онлайн.Да мойто също не учи и блее в къщи но здравето е най важно.Той българина Несе ваксинира.Неще да работи , Иска да се тества с отрицателни тестове само.Абе все нещо ни липсва.Ама и хич несе чувствам виновна че мога да си стоя в къщи.

# 679
  • Пловдив
Явно се правят някои хора на интересни, да се изразя по друг начин тогава: за да учат дистанционно от вкъщи малките деца 1 родител трябва да не ходи на работа. Така по-ясно ли е?
Съвсем ясно.
Когато човек създава деца, според мен трябва сам да си гледа децата и да носи отговорност за тях. Въпреки ,че детето ми е тръгнало на ясла на една година, поради медицински причини не можеше да посещава детска градина. Трябваше да го изхвърля ли или да го водя на градина, въпреки съществуващия риск да стигне до бъбречна некроза? Не е посещавало занималня. Баби и дядовци нямам. Благодарение на това днес имам здраво дете без последствия от заболяването. Е, като гледам човек се оправя. Да, единият родител може да не ходи на работа. Може да вземат детегледачка. Може да вземат и учител, тъкмо ще следи за домашните. Варианти и решения има. Сега за вас по-ясно ли е? Щом за вас здравето е по-маловажно, коя съм аз, че да споря с вас.

# 680
И още нещо за седмокласните теми, следя ги от няколко години преди да стана част от тях - много се радвам, че досега при нас няма следния казус - идва някой и казва, моля, дайте ми паролата. Друг отвръща, ааа не, няма да ти я дадем, защото не си писал в три поредни теми. Радвам се, че сме много задружна тема и дано всеки така си останем. Хубави почивни Ви желая!

Ами всъщност не мен не ми я дадоха... Предполагам, че е точно защото имам пропуск в някоя от последните три теми, макар да съм в темата от 1 клас. Като нямам какво да напиша, не пиша.

Иначе моето детето си е от вкъщи и днес по математика и по БЕЛ си имаха специално изпитване тези като нея, нищо че не е съвсем сигурна дали госпожата ѝ по математика не е казвала че ще им пише оценки. Сега след като споделихте, че почват олимпиадите като физика и т.н. ще ѝ кажа да попита някой дали не са съобщавали дата за предметите които я интересуват. По математика и ние нямаме резултат или поне на моята не ѝ е казан, все пак е от вкъщи, а повечето са в училище.

Някой беше писал, мисля Тони, за олимпиадите и детенце от класа дали може да достигне до национален кръг, та... До национален кръг се допускат децата от 7 клас на горе, по-малките си имат само общински и областен кръг. За това дете от по-малките класове няма как да стигне до национален, колкото и добре да се е справил на олимпиадите. Друго нещо е, че си имат квота. Т.е ако правилно си спомням първите 15 по точки деца ако много деца са минали летвата. Така някога синът ми два пъти успя да се класира на национална олимпиада по химия, но по физика не успя нищо че беше прескочил границата. Същата година по физика бяха допуснати повече деца, защото над 15 бяха с пълния брой точки или с половинка по-малко (колко точно обаче не си спомням). Тогава имаше и казус с олимпиадата по биология. Там нямаше деца които да са прескочили границата, затова отидоха тези с най-високи резултати, но там пък не знам дали не бяха по-малко. Малко подробно дойде, но на който му е интересно....

# 681
  • София
Ха-ха  Laughing
Дано децата имат по-здрави нерви от майките си, побъркахме ги тия деца  Laughing

# 682
  • София
И аз не знам ни парола, ни нищо. Ама не съм активна.Joy То всяка тема е само за ваксините.
Аз не искам ДО. Малкият от днес е ДО и цял ден блее и се чуди как да полегне. Но съм сигурна, че до една, две седмици ще ги пуснат.

# 683
Моето мнение е ясно. При условие, че синът ми е по 4 часа в залата на тренировка всекидневно, без маска, защото с маска спортна гимнастика не може да се тренира, няма как да не го пращам на училище, където стои с маска. Здравето е с висок приоритет за нас и точно затова сме избрали да се защитим по единствения възможен начин - ваксини за всички, включително децата. Образованието също ми е приоритет и затова държа да ходят на училище присъствено. В нашето училище се учи. Не мога да се оплача нито от условия, нито от учители. Е, не всичко е топ, има още какво да се желае, но идеално няма. Моите деца учат по-добре присъствено. Спортът също ми е приоритет, така че и него не можем да спрем. Цялата тази история продължава вече две години и така като гледам скоро няма да свърши. Не ми е вариант завършване на училище онлайн. Всеки желаещ обаче е свободен да се възползва от тази възможност.
Иначе най-сетне се появи и оценката от класното по математика. Както и очакваше, има пълна шестица. Не очаква обаче много добър резултат от контролното по история. Много дати и години имало, а той такива неща не помни. Колкото толкова. Изобщо не е необходимо по всичко да има шестици.

# 684
  • Пловдив
Момичета, пратих ви ги. Ако бяхте попитали по-рано ,пак някой щеше да ви ги даде. Аз никога не съм влизала и не знам какво има . Дори не знам дали някой от нас нещо е качвал или е от минали години.
The only one, мисля че ще е по-скоро пускането на ДО.
И малко статистика да ви дам:
1500 директора на училища в Италия са поискали ДО за училищата си днес.
98 000 деца в Перу са останали сираци заради Ковид.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 19:51 от renydent

# 685
Може ли да ми пратите паролата и да ми поясните за къде е?

# 686
Продължавам да твърдя, че беше голяма идоития да ги пуснат на 4 на училище. Можеха да удължат ваканцията, да видят как вървят нещата, а не да ходят 4 дни и вече половината да са болни или карантинирани.
Искам да са на ПО, но не на всяка цена. Моето ходи за момента, но съм на ръба да го спра. Лутам се да търся баланса. Искам всичко да си е както преди, но съм реалист и осъзнавам, че скоро няма да я бъде тази. И въобще... мрън и наздраве:)

# 687
И аз искам децата да са ПО, но смятам че при много заболели трябва да надделява здравият разум и да минават на ДО до спад на заболелите.

# 688
Рени, това за 1500 директора за в България ли е? Не за Перу?
Тепърва ще качваме, та не знам кога ще бъдат затворени, и чак след пика ще мислим за отваряне.
Бустерираният министър председател на  Австралия? /не помня точно, постковиден мозък съм, простено ми е/, е позитивирал теста. И от колеги чувам същото- бустерирани, преболедували- пак с омикрон.

# 689
И от колеги чувам същото- бустерирани, преболедували- пак с омикрон.
За съжаление това е и моята информация от държава в ЕС с много заболели. Добрата новина, е че се кара леко.

Общи условия

Активация на акаунт