Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 727
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, за втори път съм с Ковид и АГ ми назначи да започна да поставям Фраксипарин 0.4. Може ли да ми кажете на кое място точно в ръката и крака може да се постави?
Горната част на бедрото (там където се падат джобовете) и в задната Горна част над лакътя. Меките части. Аз лично поставам около пъпа ( слагам три пръста да покрия с тях пъпа и отстрани може. Там най не ме боли.

# 421
Благодаря за отговора. Мен ме е страх в корема, но може да се премисля.

# 422
Благодаря за отговора. Мен ме е страх в корема, но може да се премисля.
Не боли, особено ако имате леки сланинки.☺

# 423
... и не можете да стигнете бебето

# 424
В края на 27 седмица съм. Кожата е опъната доста вече. Ще видя как ще е усещането. Simple Smile

# 425
Аз съм в 24 г.с с близнаци. Все още хващам гънка.

# 426
Аз съм в 29та, хващам още встрани на корема и паласките откъм кръста хубава гънка и бия там. Опъва се коремът, вярно си е.

# 427
Ох, момичета, исках само да ви се похваля, че поставих първата инжекция и не усетих никаква болка. Дано да е все така и да съм я сложила на правилното място. Хванах си и гънка все още. Grinning
Вие редувате ли страните на корема или само от едната ги поставяте?

# 428
Ох, момичета, исках само да ви се похваля, че поставих първата инжекция и не усетих никаква болка. Дано да е все така и да съм я сложила на правилното място. Хванах си и гънка все още. Grinning
Вие редувате ли страните на корема или само от едната ги поставяте?
Задължително редувай, за да може да си почива мястото. И гледай да не биеш на едно и също място, а малко по-встрани от старото убождане.

# 429
Аз съм в 26г.с  с предната бременност до последно си слагах и в корема. Аз редувам една седмица корем, една седмица крака. Онзи ден питах доктора има ли шанс да направя грешка, ако слагам само в корема. Той беше категоричен, че няма опасност за бебето. Стига да не си правя хематоми. Хематом правя на палатки, затова само по един път и се отказах.

# 430
На мен хематом ми се случва навсякъде, онзи ден пак нацелих кръвоносен съд и стана ужасно подуто, затова минах на кръста/паласки отзад. На краката наистина трябва да е в горната предна част на бедрата, ако идеш по-надолу - пак проблем. 
Ако бия по към центъра на корема често изтича повече от инжекцията, предполагам, защото е по-опъната кожата вече. Винаги ми става тези дни малка синя точка на мястото на убоденото, преди беше май по-добре. Може би и аз ще редувам скоро с ръцете, защото ми се струва, че от натрупването в една зона става проблемът, а аз съм голяма жена. Изобщо пак че съм претръпнала малко вече, в началото ревях всеки път като не стане нещо като хората от яд, че няма да се усвои добре инжекцията. 150 инжекции съм малко повече над нещата. Имаше някъде схеми в интернет показващи местата по тялото на които може да се бие, но не мога да ги намеря вече. Но според тях си може и отзад на кръста от двете страни при по-дебеличката част

# 431
И аз колко се въртях и го мислех това как да я слажа, ще уцеля ли мястото, ще боли ли. Дано да няма проблем и за напред. Изобщо не ми се искаше да ги почвам, но щом се налага.
Днес АГ каза, че сигурно до края ще ги слагам, но колко преди раждането се спират? Ще говоря и с него на следващия преглед, но днес нямаше как да го питам.

# 432
На мен след изследване за тромбофилия заради мисед ми назначиха аспирин протект преди + тест и след + тест веднага Клексан 0.4 през ден, но аспиринът се спира. По принцип често срещано ли е да е така? В Бургас към момента къде може да се намери Клексан? Благодаря!

# 433
На мен след изследване за тромбофилия заради мисед ми назначиха аспирин протект преди + тест и след + тест веднага Клексан 0.4 през ден, но аспиринът се спира. По принцип често срещано ли е да е така? В Бургас към момента къде може да се намери Клексан? Благодаря!
Терапията е различна, аз лично съм всеки ден на аспирин и инжекции. До колкото знам, през ден НМХ е безсмислено, тъй като действието му е 24 часа

# 434
Аз също съм на фракси/клексан през ден. Чела съм че е безмислено, но ходих при двама различни АГ ( в различни градове дори) и двамата ми потвърдиха, че през ден била стандартна терапия за бременни. Може и да се промени по време на бременността според това как върви и какви са изследванията.

Общи условия

Активация на акаунт