Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 716
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета, да попитам в момента има ли наличен фраксипарин 0.6 по аптеките и в кои знаете със сигурност, че има, да потърся там.

# 451
Здравейте момичета, нова съм в това и имам въпрос. Бременна съм в 7ма седмица и днес ще ми е трети ден, в който ще си сложа Фракси 0.4. Слагам си ги в стомаха отстрани на пъпа, когато се боцкам не ме боли и не тече кръв, няколко часа по- късно обаче почва да си ме боли мястото. Сега и двете страни ме болят и довечера не знам къде ще я сложа. Някакви съвети за новаци имате ли? Нещо грешно ли правя?

# 452
  • Замък сред облаците
На листовката на фракси има указания къде се слага визуално. Иначе правилото е 2 пръста встрани и 2 пръста надолу от пъпа, в зоната където има тлъстинки. Обикновено това е районът чак до 5 пръста надолу и 5 пръста встрани от пъпа, при по-пълните жени и повече.
Отделно може отстрани в паласките, в задната част (мекото) над лактите и в горната част на бедрата:

Ето визуално напътствия:

и каква е зоната в 8ми месец (точиците са местата на убождане, нищо страшно):
Скрит текст:

# 453
Здравейте момичета, нова съм в това и имам въпрос. Бременна съм в 7ма седмица и днес ще ми е трети ден, в който ще си сложа Фракси 0.4. Слагам си ги в стомаха отстрани на пъпа, когато се боцкам не ме боли и не тече кръв, няколко часа по- късно обаче почва да си ме боли мястото. Сега и двете страни ме болят и довечера не знам къде ще я сложа. Някакви съвети за новаци имате ли? Нещо грешно ли правя?

Аз слагам лед след инжекция за около минута и повечето пъти има ефект

# 454
Аз разтривам мястото минута-две и повечето пъти има ефект.

# 455
Гледай да не е прекалено встрани на корема, може да е в зоната под пъпа, където Има повечко тлъстинки, но да не е встрани, където е по-кръвоснабдено и стават по-често хематоми, а точно както е показано на графиката на АА.

# 456
  • София
На листовката на фракси има указания къде се слага визуално. Иначе правилото е 2 пръста встрани и 2 пръста надолу от пъпа, в зоната където има тлъстинки. Обикновено това е районът чак до 5 пръста надолу и 5 пръста встрани от пъпа, при по-пълните жени и повече.
Отделно може отстрани в паласките, в задната част (мекото) над лактите и в горната част на бедрата:

Ето визуално напътствия:

и каква е зоната в 8ми месец (точиците са местата на убождане, нищо страшно):
Скрит текст:
Чудесно обяснение!
Поздравления за слагането,нямате нито една синина,аз в осмия месец отдавна вече бях минала на ръцете,в корема на успявах.
На колко градуса биете Фраксито?

# 457
  • Замък сред облаците
А няма, вляво се вижда една 😅 Клексан и Оксапар бия основно, на 90 градуса я поставям, тоест вертикално. Но и си имам доволен слой мазнинки там, където още мога да захващам.
Моят трик да не нацелвам капиляри е да батисна леко с върха на иглата като избирам място за инжекцията - където има капиляр мястото е по-нежно и усещането е като неприятно и болезнено убождане, а където няма капиляр усещането за иглата на повърхноста на кожата е много по-притъпено.

# 458
Да допълня, че като хвана гънка гледам да бия в най-"бялото"място.
При мен се вижда като мрежичка понеже съм бяла. Боцвам леко и ако влезе като масло продължавам, ако има болка боцвам на др ."бяло"място.
Не знам дали си внушавам, но гледам скоса на иглата да ми е в ляво  (бия с дясната ръка).
Уж бия на 90 градуса, но така съм си втълпила явно, че е по-безболезнено.

# 459
Здравейте,питам и тук, на фракси 0.6 всяка вечер и аспирин 100мг през ден съм. Утре ще си пускам изследване за протромбиново време, фибриноген, d dimer и Aptt, но въпроса ми е сутринта да си бия ли инжекцията преди изследването или след него да си я сложа?Дали ще даде голямо отклонение, ако съм я сложила час преди изслвдването?

# 460
4 часа преди изследването се слага НМХ.

# 461
Здравейте,
Направих опщ пакет на тромбофилия. Някой знае ли да ли ще се налага фраксипарин или други лекарсва. Или само Мета фолиевакиселина?

# 462
Привет, привет Simple Smile Въпрос към тези, които са правили алергия към Оксапар или някой от другите медикаменти.
В какво се изразява алергията? Някаква безумно тежка и опасна реакция ли правите?
Ще ходя до Турция другата седмица и мислех с отиването да си взема една кутия, да се боцкам 3 вечери докато съм там и ако всичко е ок да си взема още няколко Simple Smile

# 463
  • Замък сред облаците
Оксапарът е същата съставка като клексана, с две думи нисък шанс да алергираш. От друга страна алергията към НМХ може да се отключи и след 2 седмици поставяне, и след 5 месеца. Симптоми - сърбящ локален обрив, червени петна, завишени еозинофили в ПКК. Ако са ти на сметка, взимай Оксапара направо, аз няколко пъти взимах от познати и много ми хареса, само иглата ми идваше тъпичка донякъде сравнена с клексана и фраксито,  но нищо особено.

# 464
Ъх... Тъкмо ми се скриха дупките от Декапептила с тъпата му игла... Не знам дали си заслужава спестено (около) левче на игла, за да ме мъчи повече Grinning
Ок, най-много да тествам наистина с една опаковка и да преценя на място Blush Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт