Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 682
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Мале,ужас на мен вчера ми беше първата игла и ми направи впечатление, а аз имам страх и без това от иглите и това допълнително ме затормозява
И аз имах ужас от тях, но свикнах и сега сама си ги бия. Свиква се.

# 616
  • Замък сред облаците
Честно казано, моят опит беше обратен - фракси с по-добри игли от клексан. Но най-добре беше турският оксапар.

# 617
и аз това си мислех, като видях въпроса, дже накрая като ми беше свършил клексана и минах пак на фракси се радвах, щото ми беше комфортно да ги бия. Така или иначе според мен разликата е много малка. Фраксито обаче ми правеше алергия след петия месец.

# 618
Alegra, можеш да погледнеш и тук :
http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Референтните стойности, които написах по-горе са от лабораторията на Националната кардиологичната болница. Не всяка лаборатория дава реф. граници за бременни.

Днес си пуснах разни изследвания, защото от няколко дена съм с главоболие и от време на време замъглено виждане в лявото око. Притесних се и минах през спешен кабинет в Исул. Та там ме гледаха кардиолог, невролог и очен лекар. Според тях няма проблем, но неврологът препоръча  по време на раждането да ме наблюдава невролог.
Терминът ми беше за 24.09 - 26.09
Видях че резултатът на д димер, който са пуснали, е доста завишен. 2900, а за 3 триместър уж трябва да е до 1700. Кардиологът каза че не е проблем. Сега все пак ми е доста притеснено, защото главоболието си продължава. Кръвното е по-високо от нормалното за мен, но е в нормата. Нормално съм с 90-60, тия дни е 120-70 до 130-90. Другите изследвания са ок, албумин излиза малко по-нисък - 30, но казаха че е ок.

# 619
Здравейте! Някой от вас купувал ли от Турция Енокс и Оксапар? Дали може да се вземат и без рецепта?

# 620
Може. Има шанс някой да се заяде, но два пъти съм взимала от Инстанбул без проблем. А ако е от Одрин съвсем няма да има грижи, те си ги държат на една ръка разстояние Simple Smile

# 621
Благодаря Flowers Four Leaf Clover

# 622
Здравейте, дами! За тези от вас с тромбофилия, любопитно ми е колко често при бременност изследвахте показателите за съсирване на кръвта?

# 623
Коагулация нормално с другите изследвания веднъж месечно. Специфичните при Паскалева - веднъж на триместър.

# 624
Благодаря! А всъщност какво представляват тези за коагулация и други, които казвате, че се следят всеки месец? Аз имах разбирането, че фибриноген, аПТТ и д-димер се следят всеки месец и че те са специфичните.

Коагулация нормално с другите изследвания веднъж месечно. Специфичните при Паскалева - веднъж на триместър.
[/quote]

# 625
Редовните са време съсирване, време кървене, фибриноген, aptt, протромбинови времена, INR, почти съм сигурна, че и д-димер ми пуска Дойчиновски, но не съм убедена.
Anti Xa и свободен S протеин са специфичните, които ми пуска Паскалева + фибриноген и д-димер.
Наблягам на това, че това са моите следящи лекари. АГ специално може да пусне, каквото реши. Онзи ден една девойка каза, че до сега не са ѝ назначавали витамини, пък на мен ми ги пускат през месец. Но пък мен не са ме теглили до сега, та е баланс Grinning

# 626
Много благодаря!

# 627
Аз следих веднъж на две седмици, дали е било нужно толкова често - не зная, донякъде ми беше по-спокойно така. Моята АГ искаше да следя само фибриноген, аз си пусках на своя глава АПТТ и д-димер. После раждах при друга АГ, която също се интересуваше само от фибриногена. Пусках и ПКК, но Паскалева ми обърна внимание, че кръвната картина не се променя толкова бързо.
Анти Ха съм пускала два пъти, но по едно и също време за потвърждение.

# 628
Момичета някоя от вас да се е мазала с този крем  когато имате буци от инжекцийте ? Знам че  хепароид зинтива става аз него исках на аптеката но са ми  дали само хепароид става дума за бременност.
Благодаря предварително

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 13:59 от Donika Boneva 620714

# 629
Момичета някоя от вас да се е мазала с този крем  когато имате буци от инжекцийте ? Знам че  хепароид зинтива става аз него исках на аптеката но са ми  дали само хепароид става дума за бременност.
Благодаря предварително
Същото е. Зентива е фирмата, този е на Санофи.

Общи условия

Активация на акаунт