Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 19

• 61 632
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
Възможни са много обяснения, включително и че цената е почти същата и не оправдава купуването от Турция .
Само фраксипарина има доза 0.3, та ще е изключително странно да липсва изцяло в турските аптеки.

# 676
Момичета може ли някой да ми кажи как се казва турския фраксипарин и как може да се  закупи трябва ли ми турска рецепта за да отида да си го купя ....
Здравейте, аз слагам оксапар! Поръчвам чрез мои познати и приятели от Одрин и до момента не са искали рецепта.

# 677
Момичета може ли някой да ми кажи как се казва турския фраксипарин и как може да се  закупи трябва ли ми турска рецепта за да отида да си го купя ....
Здравейте, аз слагам оксапар! Поръчвам чрез мои познати и приятели от Одрин и до момента не са искали рецепта.

Благодаря:)

# 678
Ама оксапара пак е Клексан, не е фраксипарин. Само уточнявам. Иначе най-редовно ми носят кутийки Енокс без никакви проблеми, но ако търсите конкретно вариант на фракси не знам дали ще ви свършат работа.

# 679
Купувала съм Оксапар от различни аптеки в Турция и никога не са ми искали рецепта.

Еноксът по-евтин или по-скъп е от Оксапара?

# 680
Би трябвало да са на една и съща цена. Поне според ilacabak. А и аз на една и съща съм ги взимала (от 0.4).

# 681
Благодаря, stonefaced!
А усещала ли си разлика при използването на двете? Имаш ли предпочитания, кое е по-добро?

Аз използвам само Клексан и Оксапар и бих казала, че еднакво ми понасят.

Би трябвало да са на една и съща цена. Поне според ilacabak. А и аз на една и съща съм ги взимала (от 0.4).

# 682
Енокса има голямо бутало (така ли се казва, едва ли!?) и на палеца ми беше по-удобен. Иначе като че ли на Оксапара е по-удобна иглата. В смисъл, че е по-тънка и остра. Може и субективно да е.

# 683
Оксапар не съм пробвала, но мога да сравня Клексана и Енокса, ако за някой е полезно. Като уточнявам, че единственото предписание, което не спазвам, е това за въздуха - не мога да се накарам да си бия инжекция с въздух в нея и това е. Откъм острота на иглата са ми еднакви.
- Клексана е по-гъстичък, по-трудно се вади въздуха и много често си мислиш, че си го извадил и буталото се връща обратно и се оказва, че има мехурче. Удобна е за поставяне от друг човек.
- Енокса е с по-нисък вискозитет, въздуха се изкарва супер лесно, без драми и балончета. Буталото е по-удобно за поставяне сам, но и за друг човек не е такава драма, въпреки, че частта за поставяне на показалеца и средния пръсти е по-малка. И понеже е по-течен влиза по-бързо. Което си е бонус Simple Smile
Скрит текст:

# 684
Каква е разликата между Фраксипарин и Клексан, въпреки че се изписватза едно и също, или въобще води ли се един от двата по-добър от другия?

На листовката на Клексан има следния текст, който ме накара да полюбопитствам, ако някоя от вас се е задълбочила по темата:
КЛЕКСАН не трябва да се заменя с други нискомолекулните хепарини' като надропарин, тинзапарин или далтепарин. Това е така, защото те не са абсолютно същите и нямат същото действие и указания за употреба.
Освен това след едно изказване останах с впечатлението, че ми е изписан Фраксипарин, защото е по-евтин, което хич не ми е основателен аргумент.

Благодаря предварително 🙂

Последна редакция: пн, 14 ное 2022, 11:40 от Анонимен

# 685
  • Замък сред облаците
Клексан е с по-добър състав от Фраксипиран, предизвиква по-рядко алергии.
За бременност няма противопоказания за взаимозаменяемост освен непоносимост към продукта. При приложение за други заболявания, например сърдечни, понякога има по-голямо значение за конкретното лечение и комбинация с други лекарства.

Едит: понеже съм автор на последното мнение и не мога да публикувам отново, попаднах на статия как цените на лекарствата в Турция се увеличават заради търсенето от България: https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/povishenoto-tarsene-ot-balgariy … stvata-v-turtsiya

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 17:56 от АА

# 686
Потвърждавам за Турция - лятото бяха 1,50 по-евтини на инжекция, сега са левче.

# 687
Здравейте, момичета. Имам хетерозигот в мтхфр 677 и 1298 , както и хомозигот по anxa5. АГ препоръча терапия от фраксипарин 0.4 и акард 75 мг редуване през ден. След като изчетох доста и тук направих онлайн консултация със Стайкова (хематолог). Тя препоръчва фракси 0.4 и аспирин 100 мг всеки ден. Когато я попитах как да ги приемам, каза, че няма проблем да са по едно и също време, защото са с различни механизми на действие. А тук като ви чета, едното е сутрин, а другото вечер, какво мислите? И за изследването за коагулация, каза, че е хубаво да е преди фраксито, но не е уточнила 4 часа.
Преди малко ми отговори и другата хематоложка (която първоначално не ме отрази, та затова писах на Стайкова) и тя препоръчва само фраксипарин без аспирин. Съвсем се обърках момичета. Изхождайки от своя опит, кое мнение смятате за най-правилно?

# 688
Ако ще взимате и двете добре е Фраксипарина да е сутрин и заради евентуални изследвания на Анти Ха, а аспиринът да е вечер след хранене. Води се, че нощем кръвта се сгъстява най-много, затова някои дами обръщат и си бият инжекциите вечер, но не съм чувала някоя да бие инжекция и да пие аспирин едновременно

# 689
  • София
Здравейте! Имам 6бр останал фраксипарин от 0.6. Искам да ги подаря на накой, на когото му трябват. В Овча купел са. Моля за лично предаване, защото нямам възможност да стигна до куриер, за да ги пусна. Годни са до април 2023г.

Последна редакция: пн, 21 ное 2022, 15:58 от Др. Кой

Общи условия

Активация на акаунт