Безсъние

• 57 392
  • 705
  •   1
Отговори
# 405
Минавам да дам отчет и може би ще ми дадете съвет. Мина точно месец от както сина ми е в Психиатрията. Отначало Клонарекс 1/2 от 2мг и ремирта 1 хапче го приспиваха, но само за 2 седмици . След тях започна все по малко да му действат и му прибавиха прегабалин. Последните 3дни спа само 4 часа, а през деня беше много зле. Дали е от Прегабалина? Пие през деня Венлафаксин/ Елифай/, който до момента не му е подействал вече месец. Към момента е на 3 таблетки сутрин. Искат да го изписват, но той е без подобрение.

Здравейте! От няколко десетки години за лечение на хронично безсъние се прилага успешно когнитивно-поведенческа терапия. Има много материали в интернет по тази тема, включително от западноевропейски и американски специалисти. Аз си закупих онлайн книгата на д-р Бузунов, който е водещ сомнолог в Русия и следвах съветите в нея. Действително помага, дори на хора, били дълги години на сънотворни и успокоителни. Аз имах и онлайн консултация с него, много съм доволна. Обаче не знам в България има ли специалисти, които лекуват с
помощта на този метод.

https://www.puls.bg/sn-c-33/kognitivno-povedencheska-terapiia-za … izraziava-n-42503

https://zdrave.to/saveti-ot-spetsialisti/prof-d-r-roman-buzunov- … -problemi-ss-snya

https://www.youtube.com/watch?v=V6sQCbm_HMY

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 14:10 от oprav

# 406
Сутрин 3табл.Елифай/Венлафаксин/ , вечер ремирта 1, клонарекс1/2 от 2мг и сега най ново Тритико . Какво още трябва, че да спи не разбирам ? Пак не спи достатъчно. Иска инджекции, но не му позволяват, не знам защо. Не можело инджекции, какво щял да прави в къщи като го изпишат.

# 407
Сутрин 3табл.Елифай/Венлафаксин/ , вечер ремирта 1, клонарекс1/2 от 2мг и сега най ново Тритико . Какво още трябва, че да спи не разбирам ? Пак не спи достатъчно. Иска инджекции, но не му позволяват, не знам защо. Не можело инджекции, какво щял да прави в къщи като го изпишат.

За съжаление, прогнозите, че трудно ще му помогнат в болницата, за съжаление засега се сбъдват.

Комбинация от ниски дози ксанакс и зопиклон ще го успокоят, ще му дадат сън и ще му върнат апетита. Няма как да не спи с 0.5-1мг ксанакс и 1 таблетка зопиклон. Като се събуди след 4-5 часа - още 0.25-0.5 ксанакс.

Елифай/Венлафаксин не ми е познато, явно е антидепресант. Ако за 5 седмици не започне да действа, по-добре да се замени или спре.

# 408
На същото мнение съм и аз.
Бях стигнала до 7-8 денонощия без секунда сън,нещо страшно,мислех,че ще умра...
След среща с правилният психиатър,за мен,и изписан антидепресант+клонарекс,още на следващия ден започнах да спя много,явно организма наваксваше+ми се върна апетита и желанието за живот.
Без да съм осъзнала,се оказа чиста депресия, след поредица от стресови ситуация и бърн аут.

# 409
След среща с правилният психиатър,за мен,и изписан антидепресант+клонарекс,още на следващия ден започнах да спя много,явно организма наваксваше+ми се върна апетита и желанието за живот.
Без да съм осъзнала,се оказа чиста депресия, след поредица от стресови ситуация и бърн аут.

А кой антидепресант пихте?

# 410
Клонарекс е много добър за сън и спокойствие, особено в комбинацията с АД. И никой не може да ме убеди, че трябва да го оставя, вреден е...и прочее.

# 411
Дозата ни е доста висока -1мг.(1/2 таблетка). Колко време може да я пие без последствия?

# 412
Дозата ни е доста висока -1мг.(1/2 таблетка). Колко време може да я пие без последствия?
Да ти кажа, никакви последствия няма да има. Аз го пия 15 и повече години по 0.5 мг и когато не заспивам, напрегнато ми е, пия го и по 1/2 таблетка. А с детето си бях преди години в детска неврологична клиника на 4-й км в София. Това се води като висша инстанция за неврологични болести при деца. Лекарката там (доцент) ми каза, че 0.5 е детска доза. Видях, как децата с мигрена, епилепсия, гърчове пият тази доза и не си спомням, но май че по 2 пъти на ден. Та какво да говоря за нас. Колежката ми пие сутрин по 2 мг (цяло хапче) и така е вече доста години.

# 413

Сероксат.
Относно Клонарекса-моята комбинация беше сероксат+няколко приема клонарекс на ден.Така,че не,не е висока дозата.И да,привиква се,но като знам в какво състояние бях и колко добре се чувствам сега,не само,че ще го пия,а и ръка ще си отрежа ако трябва.Нечовешко е да се мъчиш..

# 414
И аз мисля, че няма нищо страшно от клонарекс/ клоназепам/ ривотрил. За мен той има по-остро, по-директно действие. Моето впечатление е, че по-меко действие имат лексотана (бромазепам) и ксанакса (алпразолам).

Разкажете за сероксата, как се чувствате и започва ли да действа след 4-5-та седмица? Докторите обикновено смятат след 5-та седмица да започнат да се намаляват и спират бензодиазепините (като клонарекс), дано да се получи!...

# 415
Ние няма да можем да намаляме още. Поне още месец трябва да пие за да се стабилизира, ако не и повече.

# 416

Сероксат.
Относно Клонарекса-моята комбинация беше сероксат+няколко приема клонарекс на ден.Така,че не,не е висока дозата.И да,привиква се,но като знам в какво състояние бях и колко добре се чувствам сега,не само,че ще го пия,а и ръка ще си отрежа ако трябва.Нечовешко е да се мъчиш..

Екатеринна, наистина е нечовешко да се мъчиш така, който не го е преживял, той не знае какво е. Аз понеже искам да го спра Клонарекса /защото не мога да шофирам и вече се побърквам да съм без кола/, писах в една друга тема, засега 1 ден пия 0,5, един ден 0,25, в неделя /когато почивам/, нищо не пия, защото тогава почти не излизам и не ме е страх, че нещо ще ми се случи. На 24 юли имам час за друг психиатър /предишния го сменям, защото той не иска да го спирам/ и силно се надявам да намери решението да го спра и да се чувствам добре.

# 417
Здравейте, само да попитам, в България личните лекари могат ли да изписват достатъчно бензодиазепини (като ксанакс, ривотрил и др.) и зопиклон? Знам, че ксанакс има в големи опаковки, но зопиклон май още го влачат по 7 или 10 таблетки?

Или трябва за всяка рецепта при специалист?

Благодаря!

# 418
Petko09699, само един път изписва специалист, и амбулаторен лист даваш на личния си лекар и той изписва. При мен психиатърът написа клонарекс за постоянна употреба и личният ми го изписва години наред.

# 419
Здравейте. Два месеца след началото на терапията в болницата. Клонарекс 1гр. Вече не е достатъчно да да заспи. Спря Ремирта и тритико, защото тази комбинация не му помага. Сега пие само клонарекса и много трудно заспива. Две вечери не мигна дори. Велаксин след два месеца, никакво подобрение -преди два дни спря и него. Сега не иска да чуе повече за доктори и такива лекарства. Казва, че от тях не се оправя, а напротив. Направих онлайн консултация с д-р Бранков от Пловдив. Според него трябва да пием през деня анафранил, който е изключително стар антидепресант, а вечер 1/2 клонарекс+ 1 амитриптилин+1олфрекс. Той отказва. И все пак имате ли някакво мнение за съответните лекарства. Благодаря ви. Също много ми препоръчаха в друга група Сероксат. Какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт