Безсъние

• 57 368
  • 705
  •   1
Отговори
# 450
lopatka88, нашата съфорумка JennyBG много е навътре с безсъние. Можеш да се съветваш с нея за всяко лекарство. Аз следя отдавна коментарите й тук. Blue Heart

# 451
  • Швейцария
Мерси, Татяна Heart Exl Ще ми се да не бях толкова напред, ама с тези проблеми от 20 години...Добре, че пси ми е най-добрата приятелка, та знам всичко, което и тя знае. А и аз съм психолог и сме учили и лекарства, не толкова, колкото психиатрите, но основните групи.

# 452
Мерси, Татяна Heart Exl Ще ми се да не бях толкова напред, ама с тези проблеми от 20 години...Добре, че пси ми е най-добрата приятелка, та знам всичко, което и тя знае. А и аз съм психолог и сме учили и лекарства, не толкова, колкото психиатрите, но основните групи.
А виждаш, че значи е лъжа, че психилозите помагат за психическите проблеми. Колко пъти ме изпращаха за зелен хайвер при психолози. За безсънието помагат само медикаменти, както и за депресия. С психолога можеш да имаш по някакви житейски проблеми и толкова. Ти си и психолог, но това не ти помага да спиш като къпано бебе.

# 453
  • Швейцария
А, какъв психолог, кви 5 лева...Аз само сред психолози и психиатри се движа. Това ако беше толкова лесно, щях да съм като росна китка. Психотерапията помага като поддържаща към лекарствата, да се научиш да превръщаш дисфунционални мисли във функционални, но до там. Най-доброто е да се комбинират двете. Но само психотерапия абсурд.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 23:20 от JennyBG

# 454
@JennyBG може ли да те попитам за мнението ти относно Ремирта (Миртазапин) от 7,5мгфили по-малка доза като сънотворно? Чета, че било по-безвредно от Геродорм, какви са твоите наблюдения?

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 10:26 от lopatka88

# 455
  • Швейцария
За мен не е по-безвредно. Това е антидепресант, който просто има седативен ефект, и е от старите. Ремирта не може да се спира изведнъж, както и всеки друг антидепресант. Не е лошо лекарство, но от него се дебелее и аз заради това не бих го взимала.

# 456
И аз да се включа за Ремитата - не е много ефективна при безсъние, натрупва една отпадналост, умора, замаяност, но...

Ако се справяте с Геродорм през ден-два, това е добре, много работещи хора или хора под стрес пият такива лекарства. Сега времената са много по-различни от тези на нашите родители или баби и дядовци. Скоростта и количеството информация сега са несравними с преди. Според мен спокойствие може да има само при много спокоен и улегнал начин на живот, напр. ако човек се пенсионира достойно (и не си брои стотинките).

За безсъние помагат медитациите - на себеосъзнаване, на живот тук сега, в настоящето, на отделяне от съзнанието и тялото - един вид като наблюдение отстрани. Това са дълги и трудни практики, не за всеки.

Също помага и чревното здраве. Мозъкът е много свързан с метаболизма и начина на усвояване на веществата в червата. Каквито и чревни проблеми да са налице, много е възможно да се отразяват и на съня (нервите).

Успех!

# 457
Petko09699, причини за безсънието всичките ни тук знаем, но не знаем, как да заспим, когато дойде време за сън....Laughing Аз съм на тежка артилерия и никакви «сеанси» и практики няма как да ми помогнат.

# 458
И аз да се включа за Ремитата - не е много ефективна при безсъние, натрупва една отпадналост, умора, замаяност, но...

Ако се справяте с Геродорм през ден-два, това е добре, много работещи хора или хора под стрес пият такива лекарства. Сега времената са много по-различни от тези на нашите родители или баби и дядовци. Скоростта и количеството информация сега са несравними с преди. Според мен спокойствие може да има само при много спокоен и улегнал начин на живот, напр. ако човек се пенсионира достойно (и не си брои стотинките).

За безсъние помагат медитациите - на себеосъзнаване, на живот тук сега, в настоящето, на отделяне от съзнанието и тялото - един вид като наблюдение отстрани. Това са дълги и трудни практики, не за всеки.

Също помага и чревното здраве. Мозъкът е много свързан с метаболизма и начина на усвояване на веществата в червата. Каквито и чревни проблеми да са налице, много е възможно да се отразяват и на съня (нервите).

Успех!

Благодаря за мнението! Аз определено съм в труден период на безсъние в момента. При мен се отключи от силен стрес преди 5 години и е на периоди. В момента съм трета вечер на половин Геродорм и ме притеснява това да го взимам още дни без пауза. Отидох при личния тук в Германия и той ми изписа Опипрамол 1т. час преди лягане и Зопиклон 7,5 1т. или половинка. Каза да ги пия две седмици, след което ако Зопиклона продължа да го пия - да е два дни и следващите два - почивка, нямало да развия зависимост…
Но се чудя, след като половин или цял Геродорм ми действат, не е ли тава по-добрият вариант пред Зопиклон…
Иначе съм напълно съгласен за mindfulness-а, от много места чувам само добри отзиви за него и определено ще го пробвам веднага щом веднъж изляза от този отвратителен цикъл на безсъние.
Ремиртата 30мг. ми помагаше до миналата година, но там е много пълнеенето наистина и в много случаи се чувствах като парцал на следващия ден (с мъгла, липса на концентрация и т.н.)
Наистина животът е много по-напрегнат, бърз, много повече информация, всичко е в пъти по-концентрирано от живота на родителите, бабите и дядовците ни.
Все още стои едно чувство на вина, че се допирам до приспивателни, а всъщност може би огромна част от световното население го прави…

# 459
  • Швейцария
Аз не виждам никаква разлика между Геродорм и Зопиклон. И двете са бензодиазепини (Зопиклонът е малко по-различен, но пак подобен). На мен лично Зопиклон ми действа по-добре, с Геродорм не заспивам. Откъм зависимост и двете са еднакви.

# 460
Геродорм не ми действа точно никак. Аз съм сега на клонарекс и хедонин. Комбинирам ги и ме приспива добре. Това никой не ми изписа, а просто чух, че една жена го взима за сън.

# 461
Зопито, както го наричам подигравателно си е чист хипнотик от групата на бензодиазепините.
Ако имате възможност да не се закачате към него, силно ви го препоръчвам.
Преди години започнах да го пия заради огромните часови разлики в полетите, тъй като сутрин не си като ударен с мокър парцал, а и заспивах от раз.
После обаче след изключително силен стрес, го започнах и вече доста време го пия, като успях на няколко пъти да го спра до 1/2 на  вечер. Но да го спра тотално не успях.
Сега, пак съм в криза и пак си го пия по едно, а да не говорим, че съм за мое съжаление и в депресия по лични семейни причини и сега ми предписаха и АД. Така, че съм цъфнала и вързала....Моля, опитайте да не взимате зопиклон, това е мой съвет.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 19:46 от BlackCat12

# 462
BlackCat12, много е полезен съвет. Аз не го пия по много причини. А клонарекс и не мисля да спирам. Той ми помага за паник-атаки, безсъние и замества шепа лекарства, които ми изписваха, за да не го взимам. И пак ми е било лошо с тези успокоителни, АД и прочее. На клонарекса съм много отдавна и добавям разни други лекарства, за да заспя.

# 463
Зопи-то може да се спре, ако се замени с ниска доза качествен бензодиазепин. Напр. Ксанакс (алпразолам).

Много хора тук се паникьосват от тези лекарства. Колеги, спокойно!  

В много развити държави тези лекарства се изписват с обикновени рецепти и в огромни количества. Това е за правата на пациента/ човека - нашите права.

Не се шокирайте толкова от тези лекарства. Особено в ниски до умерени дози. Ако усетите, че с времето някоя доза не ви стига и трябва да я повишите, изпробвайте различни стратегии. Вкл. спорт, здравословно хранене, чревно здраве, медитации, смяна на работа, даже и на партньор, ако се налага и там са основните причини.

Ясно е, че да стоим и да се тъпчем с хапчета не е най-устойчовото и дългосрочно решение.

Но аз разбирам, че повечето от активно работещите хора 40+ в настоящето ползват успокоителни и/ или преспивателни. Важно е да се нацели най-точното лекарство и най-щадящата доза.

Кураж и успех на всички!

# 464
Лично аз не се шокирам от този вид лекарства,действат ми добре,но според някой хора,ние които пием от тези лекарства не сме ок, не можем и да шофираме с тях /поради тази причина,писах и в друга в тема/ се пробвам да спра Клонарекса,вече 2 седмици не го пия и не се чувствам добре, но продължавам да пробвам, дали ще премине някога това усещане не знам, а така ми се иска вече да съм ок,без него!

Общи условия

Активация на акаунт